Přejít na obsah

Divné zvuky při couvání DSG 6° Scout 135kW


czechmates

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Mám Scouta 2.0TDi 135kW tv.2016, nájezd 91tis. Teď se mi objevil problém s DSG. Při zařazení R do kopce se auto pomalu rozjede, zacuká a ozývají se silné kovové zvuky. Není to vždy, ale dost mě to znervózňuje. Na diagnostice Carista žádná závada není. Jinak je převodovka ok, dopředu rádi krásně. Olej byl měněný před třemi lety na 57tis km. Čím by to mohlo být?
Dneska jsem zkusil v prudkém kopci zastavit, dal jsem R a nechal to na volnoběh jet. Auto se plynule rozjelo, bez žádných divných zvuků. Po pár metrech klesly otáčky, auto zpomalilo na nula a pomalu se rozjelo dopředu. Po přidání plynu bez zvuků jelo normálně vzad. To je mi záhada 

Díky všem za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za dva dny jdu za svým servisákem, který je teď bohužel na dovolené, tak uvidíme. Za týden mě čeká na noc cesta s rodinou á 500km, tak pokud to do té doby nebude ready, resp. přesně identifikováno a opraveno a budu muset jet v tomto stavu, tak doufám, že mě to nikde nevypeče. Nejraději bych opravu řešil až v klidu po dovolené, tak jsem zvědav, na co se přijde. Předpokládám, že dokud palubní PC nic nehlásí a běžná diagnostika nic nehlásí, tak že bych tu dovolenou ještě zvládnul. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...