Přejít na obsah

ŠKODA OCTAVIA IV RS / RS iV


Pawouk

Doporučené příspěvky

před 23 hodinami, Rapid1.0 napsal:

Jinak k té diskuzi - to už je taková klasika pod českými videi. Mám nakoukané snad všechny testy OIV RS na youtube, a pouze pod těmi českými je vždycky taková hrozná diskuze, v zahraničních je to z 90% chvála na to, jak je to dobré auto. Prostě v u nás na ní perfektně sedí "buď ji miluješ, nebo ji nenávidíš" :D Bohužel si ti hateři neuvědomují, že za ty peníze (necelý 1 milion), konkurent, který bude mít takovou výbavu, výkon, 600 litrů kufr, prostor na zadních sedadlech apod., v podstatě neexistuje. 

No, ono to ma ještě jinou rovinu za me a to, ze tyto “kecy” mají naprosto nulovou vypovídající hodnotu/relevanci. Značná část těchto “recenzentů” si takto drahé auto nikdy ani nekoupí, sami ani žádné auto často nemají a pokud ano, je to vylítána 15 až 20 let stará pastika a o sportovní jízdě toho vědí taky asi tolik jako koza o petrzeli. Jinými slovy, vyhrát “toto nenáviděné auto” by bylo snem jejich života. Ale tím, ze na to nemám a mít nebudu a je to “Skodovka”, musím ji nenávidět :). Taková je má zkušenost za ty roky. 
 

Ono, kdyz potom člověk někam přijede a řekneme například v zimě v Lungau se i s dieslovou verzi 4x4 drží kluků s Imprezami STI, vidí pak reálné reakce a to je opravdu daleko od těchto paeudohodnititelu 🙂

Editováno: , autor: iMe1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak jsem chtěl ještě dodat jednu věc, jak už jsem mnohokrát psal i já, ano, šikovný “univerzal”. A teď, když si člověk představí pravé ještě pohon 4x4 (sranda v zimě, jistota na mokru a též, když se jede “univerzálnější” pilka :)) kombi, které ma za me pri takové jízdě stabilnější zadek a proste kombi, necelých 500 nm se srovnatelným výkonem a rychlejším časem na 100ku z místa, spotřebu namísto 11 okolo 7,5 a namísto 15 někde mezi 10 a 11 a jak už jsi zmínil, nikde žádného konkurenta ve specifikaci od ceny/užitečnosti/jízdních vlastnosti/nikoho s tím extra 💩 a tak,  tak ano, takový konkurent není. (Samozřejmě mám zde na mysli upravenou dieslovou verzi). Proto me to auto vážně těší kazdý den. 
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
V 24. 3. 2022 na 7:03, Rapid1.0 napsal:

@fabik263 Prdel si nedělá, zapomněl ovšem dodat, že náhrada samozřejmě bude, ale až v druhé polovině roku :-) 

 

Nemáte někdo info, kdy by měly být ty nové kryty? Jak jsem naposledy dolíval vodu do ostřikovačů, tak hlava motoru se vším co kolem ní je začíná být pěkně zaprášená a tohle se bude pěkně na hovno čistit,.. tak bych to rád měl co nejdříve překryté... :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zajímavý článek o RS Challenge. Více se zaměřili na onen "sportovní výfuk" co se do těchto verzí dává... Když jsem si to video poslechl, tak to co jsem párkrát slyšel, když někdo s mým autem odjížděl, co mě někam vezl, tak to možná fakt byla Rosnička, to co tak pěkně znělo v dáli :D.

 

Edit: komentáře nezklamaly :D

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • Pawouk změnil název na ŠKODA OCTAVIA IV RS / RS iV
  • Pawouk umístěno následující téma

Tyjo tak teď jsem se musel fest soustředit, abych našel rozdíl... I tak si nejsem jistý :D. Taurusy mají (po směru hodinových ručiček) tlustý pruh spojený s tenkým. "jeho" kola mají tenký spojený s tlustým? 

Ah teď už to vidím... Taurus mají tenký proužek rovný a ty druhé ho mají zalomený. Proto pak je rozdíl v tom spojení po okraji jak jsem psal výše. 

 

Nicméně zajímavé, nikdy by mě nenapadlo tohle zkoumat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...