Jump to content

Vestavny elektrospotrebic

davkiller

Recommended Posts

Zdravim, vim, ze toto tema tady nepatri, ale jde me spis o radu. Shanim vestavny spotrebic (troubu elektrickou a varnou plynovou desku). Rozhoduji se mezi Electrolux , Fagor nebo Baumatic (cena do 16 tkc vcetne desky). Mate zkusenosti s vyrobky, popr. nevite kde sehnat za dobrou cenu. Znam internetove obchody a ceny. Jakakoliv rada, namet ci pripominka je vitana.

Deska Baumatic - plynová: absolutní spokojenost. Trouba Baumatic - el.: spokojenost, pouze jedna vada - horní spirála je dost na ráně a ženská si o ní několikrát spálila hřbet ruky při vyndavání pekáče. Oboje kupováno v

Makru - cca 2 roky tehdy velmi dobrá cena.

Zdarec, dělám v kuch. studiu nějaký čas technika, tak Ti snad něco málo poradím. Elektrolux-celkem přeplácíš značku.

Baumatik-moc pěkný design, cena přiměřená, qalita kolem 18,000kč a výš za set jaký si představuješ(zpracování materiálu).

Fagor-slušný průměr, pěkný design.

Tohle mě přijde slušny:http://www.electro.cz/www3/set.php3?index=9

Popř. mě napiš na musilnabytk@seznam.cz

A co MORA? Nikdy jsem neměl s jejich výrobky jediný problém.

Mora je :blbec:

Práve teraz hľadám náhradu za plynový vrch a takisto aj trúbu. A to majú len 6 rokov :angry:

Problémy za tých 6 rokov - na plynových horákoch iskriče odchádzajú pravidelne 1x za rok, 2x už odišiel samotný generátor. V trúbe neustále vypadáva žiarovka, nedrží v objímke a dokonca raz už odpadli aj celé dvere :smich: Je na nich taká poistka, ktorá nedrží moc dobre a pri razantnejšom otvorení dvere zostanú v ruke. Mora už nie je to, čo bývala :angry:

A včul poraďte náhradu! Podmienky sú nasledovné:

- automatické zapaľovanie horákov

- po zhasnutí plameňa nech sa zavrie plyn automaticky

- rúra teplovzdušná s ventilátorom + časový spínač

- cena spolu do 20tis Sk :ph34r:

A včul poraďte náhradu! Podmienky sú nasledovné:

- automatické zapaľovanie horákov

- po zhasnutí plameňa nech sa zavrie plyn automaticky

- rúra teplovzdušná s ventilátorom + časový spínač

- cena spolu do 20tis Sk  :ph34r:

tenhle set vypadá pro mě zajímavě.

http://www.obchodni-dum.cz/zanussi-zob-655-x-nerez/31831/

http://www.obchodni-dum.cz/zanussi-zgg-646-icn-cerna/14612/

dekuji za rady a navrhy. Jsem rad, ze jste zavrhli MORu, ponevadz jsem tajne taky o ni uvazoval. Na Baumaticu me trochu mrzi, ze cenove nizsi vyrobky jsou trida B. Asi budu uvazovat o nejakem Fagoru. Pokud mate zkusenosti piste, byl bych moc rad abych nekoupil nejak moc spatne.

Musa: Dík za tip, pozrel som to. Zabudol som však jednu dôležitú vec napísať, že podmienkou je HNEDÁ farba :wacko:

camron: Stará dobrá česko-slovenská Mora už neexistuje. Pod značkou Mora sa bohužiaľ predáva len brak, ktorý vyrábajú rôzne firmy. A vraj sa to robí v Číne - info mám od opravára, ktorý naposledy riešil ten sporák :angry:

Musa: Dík za tip, pozrel som to. Zabudol som však jednu dôležitú vec napísať, že podmienkou je HNEDÁ farba :wacko:

camron: Stará dobrá česko-slovenská Mora už neexistuje. Pod značkou Mora sa bohužiaľ predáva len brak, ktorý vyrábajú rôzne firmy. A vraj sa to robí v Číne - info mám od opravára, ktorý naposledy riešil ten sporák :angry:

čau, pokud sháníš hnědé spotřebiče, tak jedině :angry: Mora-vyrobeno Made in EU. Potom ještě má něco Ariston :angry::angry: a pak už jen ze zoufalství zajdi do Hypermarketu a možná tam se dá něco koupit v hnědé barvě, ale určitě to bude (na) hovno. :worthy

A nebyla by přijatelná raději černá?

Mám Fagor už rok a půl. Plynová deska, el. trouba. rozhodně si na nic nemůžu stěžovat.

Zajimavy provedení dveří a čílek, můžeš mě poslat na mejl pár fotek kuch. linky celku a detaily. Kdo ti to dělal? Dík

zejtra něco pošlu, Jinak kuchyň je od Koryny

My jsme zvolili Electrolux. Set deska+trouba+myčka. Zvažovali jsme AEG - cena byla už moc vysoká a pak i další značky, ale známí mi Moru, Ariston či Baumatic nedoporučovali. Naši si koupili Moru a např.větrák horkovzduchu jim neuvěřitelně hlučí, u naší není rozdíl jestli běží gril či horkovzduch, zcela tichá. Po 3-letém používání musím vyslovit plnou spokojenost, ikdyž třeba AEG má super věc a to, že některé typy desek mají v rohu oválný výdech, ten je pro troubu a pachy při pečení pak při zapnutém odsavači nejdou do prostoru kuchyně jako u ostatních troub, protože ty tlačí vzduch přes čelo trouby, to jediné mě se.. Jinak máme i teplotní sondu-zcela nevyužita, to jediné asi nepoužíváme. Tak dobrý výběr.

čau, pokud sháníš hnědé spotřebiče, tak jedině :angry: Mora-vyrobeno Made in EU. Potom ještě má něco Ariston :angry::angry: a pak už jen ze zoufalství zajdi do Hypermarketu a možná tam se dá něco koupit v hnědé barvě, ale určitě to bude (na) hovno. :worthy

Tak sme skončili nakoniec u čiernej farby, pretože zohnať v hnedom niečo, čo by bolo funkčne na úrovni je zhola nemožné. Teraz to už len všetko osadiť - a vyhral to Eurotech -_-

Inak výber v čiernej farbe tiež nič moc, drvivá väčšina vecí je len v nerezovom prevedení. Ja neviem, čo na tej nerezi tí ľudia vidia - ale veď sa zbadajú, keď to budú čistiť :D

čau, pokud sháníš hnědé spotřebiče, tak jedině  :angry: Mora-vyrobeno Made in EU. Potom ještě má něco Ariston :angry:  :angry:  a pak už jen ze zoufalství zajdi do Hypermarketu a možná tam se dá něco koupit v hnědé barvě, ale určitě to bude (na) hovno. :worthy

Tak sme skončili nakoniec u čiernej farby, pretože zohnať v hnedom niečo, čo by bolo funkčne na úrovni je zhola nemožné. Teraz to už len všetko osadiť - a vyhral to Eurotech -_-

Inak výber v čiernej farbe tiež nič moc, drvivá väčšina vecí je len v nerezovom prevedení. Ja neviem, čo na tej nerezi tí ľudia vidia - ale veď sa zbadajú, keď to budú čistiť :D

Nechci ti kazit náladu ale já měl ledničku EUROTECH a šla do kytek za 6 let a to stála nějakých 14000kč doufej že jsem měl špatnou ruku, jinak dost lidí tady nedoporučují ARISTON, mám myčku 5 let myje 2x denně a pračku 4roky,pere i 5x denně a bez poruch, teď uvažuji o vestavné troubě a sklokeramické desce od stejného výrobce tak doufám že to bude dobrý výběr. -_-

přeji ti aby to fungovalo co nejdéle a nejlépe, ale už jen podle názvu bych tomu moc šancí nedával(made in EU) stejné jako ariston, ardo, aj. tomu podobné. v černé barvě se dá dobře vybrat fagor, zanusi, whirpol, baumatic, elektrolux aj. osvědčené značky.

Nic proti.Kuchyně dělám 7 let a co se týče spotřebičů,neslyšel jsem,že by se něco posralo.Měli jste to rozdělané??Já ano a není co by se posralo krom ventilátoru.Pokud je vrch plyn,jsou tam pouze trubky a hořáky apiezo zapalovače.Trouba je na tom podobně.Prostě tam není,co by se mělo posrat.Ty el.spirály vydrží dost.Jedině,co jsem viděl,byly ulomené ovládací prvky.

u neqalitních spotřebíčů odchází jak píšeš ventilátor, el. jiskra, osvětlení trouby, trysky, ovládací kolečka(časem plast zkřehne a začne praskat), neqalitní materiál který se teplem deformuje, hrubý smalt uvnitř trouby a tím se hůře udržuje,spotřeba energie, jednoduché sklo u trouby, .... to si myslím že stačí, nebo ne?