Přejít na obsah

Smartlink+ - vyplatí se mi?


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám možnost na svoji Fabii aktivovat smartlink+ v autorizaku. Moje otázka zní, zda za těch 6500 se tato aktivace vyplatí. Nevím co vše to umí, pro mě by bylo zásadní mít waze navigaci. Ale dávat kvůli tomu 6500.? Přemýšlím, že koupím držák na telefon a bude klid. Jaké máte se smartlink zkušenosti? Výhody, nevýhody.. 

 

Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to podobně jako @milanxx SmartLink jsem neměl a nějak extra to nevadilo. Potom jsem si jej nechal dodělat + AAwireles aby fungoval bezdrátově a nedám na to dopustit, používám při každé jízdě a upřímně v dalším autě to bude "must have" a těch peněz co "padli" na aktivaci nelituji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jinou volbu ve skladovce ani neměl (v konfiguraci +5000) a nakonec jsem byl rád. Po výměně za lepší telefon už s AA jsem nemusel laborovat s jeho instalací a s kvalitním kabelem už Smartlink nemá problém. Waze, mapy.cz a další aplikace šlapou cca bez výpadků. Nyní auto po 3 letech už moc nejezdí a tuto investici za 6.500 bych už zvážil. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam smartlink  3 roky  a vyuzival jsem vestavenou navigaci + pres mobil s kabelem na displeji auta pro waze a google maps. V tech navigacich je ale hodne chyb. Pro android auto jsou mapy.cz hodne orezane a nejde tam zvetsovat a plocha je vyuzita neefektivne. Take v kombinaci navigace pres android auto + pustene spotify = restart radia co 30-40minut.

Tak  jsem koupil  drzak mobilu  do vydechu klimatizace a pouzivam mapy.cz jako navigaci. Take to ma vyhodu ze uvidis kdyz nekdo neco napise.  V posledni dobe ale davam prednost tedy prednost mobilu pred smartlinkem a asi bych se bez neho obeesel. Ale obe reseni maji sve vyhody a nevyhody..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám Waze + Spotify a restarty nepozoruji, resp. před tím rokem jak jsem SmartLink dodělával, sem tam nějaký restart proběhl, teď když je mobil spojen kabelem tak bez problémů. Bezdrát je tak na 99%.

S Mapy.cz zkušenost moc nemám, ty jsou super na turistiku, ale na navi v autě mi nějak nesedl. Waze má mapy aktuální včetně aktuální dopravy + aktuální info navíc (předměty na vozovce, výmoly, odstavená auta, policie atd.). Zprávy umí většinou AA přečíst hlasově i v češtině.
Samozřejmě záleží kolik člověk najezdí, nicméně díky automatickému spojení nyní jezdím s aktivní navigací i do práce a známé trasy kvůli dopravě (máme v okolí dost uzavírek) a jen toto léto mi to několikrát ušetřilo pár hodinové stání v koloně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě jezdím jen do práce a z práce. Navigaci používám jen v případech, když jedu do neznámá. Počítám, že bych navigaci použil možná 2-3x do měsíce. To se mi asi vyplatí více ten držák na telefon. I když je divné mít displej v autě a stejně mít mobil jako navigaci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

90% mojich jázd je 10km do práce a 10km z práce, ale Smartlink mám furt spustený, na displeji rádia nahodený Waze + na pozadí Spotify. Waze však nepoužívam kvôli navigácii, ale udalostiam na ceste. Ono aj na tej 10km trase sa často zídu informácie o kolónach, policajtoch, odstavených vozidlách, prácach na ceste a podobne...... a neraz nejakú udalosť aj sám nahlásim. Za mňa Smartlink určite áno... a ak si auto plánuješ nechať ešte niekoľko rokov, tých 6500kč  podľa mňa bude stáť za to. A potom určite doporučujem aj vyššie spomínaný bezdrôtový modul.. s ním budú jazdy na krátke trasy ešte pohodlnejšie! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 8. 2022 na 8:41, patrikderka napsal:

Moje otázka zní, zda za těch 6500 se tato aktivace vyplatí

Také Smartlink hojně používám ve svém Rapidu především pro navigaci. Mám jej tam z výroby. Je super, že funguje i hlasové zadávání cílů 😃. Interier mi nehyzdí žádné držáky na mobil, dráty atd. Dále můžeš pouštět hudbu ze Spotify a další věci... Asi bych auto bez této funkce už nechtěl. 

 

Kdysi jsem při brouzdání po webu narazil na toto: https://www.only4cars.cz/skoda-smartlink-000054830a/?gclid=EAIaIQobChMIodGw_sC78wIVRBkGAB3mswbSEAQYASABEgIUcfD_BwE

Nemám tedy s tímto prodejcem zkušenost, ale vychází to zde nejlevněji. Plus za 500Kč by ti to měli v autorizáku aktivovat. 

 

Jen pozor na jednu věc. Už jsem slyšel, že ne u všech se povedlo takto Smartlink dodatečně aktivovat, tak bych se raději při koupi jistil tím, že budeš mít od prodejce potvrzenou možnost v případě neúspěchu aktivační klíč vrátit a dostat zpět jeho kupní cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je psáno nahoře, záleží na používání auta, kudy a jak často jezdíš. Pro 10km cesty po okreskách jsou to vyhozené peníze, já drát nepřipojuji, protože tam ani komunitní info Wazerů nejsou. V okolí velkých měst a na dlouhých trasách je to trochu jiné. Někdy displej sporadicky vypadne v okamžiku, když navigaci nejvíce potřebuji 🤣. Jinak rádio funguje samozřejmě normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smartlink je pri akychkolvek dlhsich cestach na nezaplatenie. Displej je vacsi, vyrazne citatelnejsi ako maly mobil, nezavadzia vo vyhlade alebo nepada z drziaku a rozhodne sa ovlada jednoduchsie, takze cele je to bezpecnejsie. Skoda infotainment v kombinacii s Apple Carplay funguje dokonale - pocuvat je mozne cokolvek (radio, hovor, hudbu zo Spotify ci inych). Zvukove povely v navigacii z telefonu automaticky stisuju prehravany zvuk. Dopravne spravodajstvo pozastavi prehravanie a na jeho konci automaticky obnovi. Ovladacie rozhranie hovorov je daleko pouzitelnejsie ako Skoda alternativa cez Bluetooth a hlasove ovladanie priamo na tlacidle volantu ako prijemny bonus. A aj kvalita prehravanej hudby je na vyssej urovni, nakolko Bluetooth protokoly su znacne obmedzene v tom, co vedia preniest bezdrotovo. Neviem ako je to s Android telefonmi, ale pri Apple uz auto bez Carplay nebudem chciet :) Ci to stoji za 6500Kc pri 10km trase je samozrejme na zvazenie. Ale ak by to bola pomala jazda v meste alebo to nebol jediny sposob vyuzitia auta, osobne by som do toho siel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Počítaj s tým, že Waze je cez Android Auto iný ako na telefóne. Je optimalizovaný a zjednodušený, takže niektoré nastavenia v ňom budeš hľadať zbytočne, budeš to musieť nastaviť v telefóne, ale to nie sú vec ktoré by si nastavoval každý deň. Mne osobne najviac vadí to, že nedokáže nájsť adresy uložené v Google Contacts, navrhuje úplne iné adresy. Na telefóne vtedy vo Waze zvolíš možnosť, že hľadať cez Google a nájde ti presnú adresu, ale cez Android Auto Waze túto možnosť neponúka, tak to väčšinou skončí s tým, že celú adresu musím vyplniť ručne a vtedy ju nájde. Ak máš ale uložené adresy kam často jazdíš vo Waze do obľúbených (tie s hviezdičkou), tak na tie dokáže navigovať bez problémov.
Čo sa týka samotného Android Auto, nečakaj nič extra. Je to iba jedno extra menu, v ktorom vidíš všetky aplikácie ktoré podporujú Android Auto a vyberieš si ju podobne ako aplikáciu v menu Android telefónu. Ak máš pustenú nejakú navigáciu, tak prehrávač hudby sa zobrazuje v spodnej lište alebo naopak. Okrem toho tam nájdeš Google Assistent, ktorým môžeš zadať adresu pred navigáciu, alebo pustiť nejakú pesničku cez preferovanú streamovaciu službu. Ja používam pre tento účet Spotify.
Apropo Spotify: počítaj s tým, že počas jazdy nemôžeš na obrazovke zadávať text, môžeš si vybrať iba playlisty ktoré máš už vytvorené, resp. nejaké preddefinované kategórie. Ak chceš pustiť nejaký konkrétny song, musíš zadať príkaz cez Google hlasového asistenta, alebo tvoj poprosíš spolujazdca aby to vyhľadal na displeji telefónu. Jednoducho počas jazdy sa máš venovať riadeniu vozidla, nie ťukať do klávesnice. Samozrejme Google Maps a Waze sú výnimka.
 

Asi to nevyznelo moc pozitívne, napriek tomu si ale za SmartLink určite priplať, lebo bez neho je auto ako z doby kamennej a raz keď ho budeš predávať, tak bude obrovské mínus ak nebude mať túto vymoženosť.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám fotky len z waze, rozhranie nemám odfotené. Apropo, po pripojení sa automaticky spúšťa waze a prepojené spotify začína na pesničke, ktorá bola posledne hraná. S prostredím pracujem minimálne, hovory inicializujem priamo cez maxidot a multifunkciu alebo cez obľúbené kontakty pod položkou Phone na rádiu. Za mňa veľké plus, android auto pracuje na pozadí a s telefón viem nezávislé na tom pracovať pnohodnotne. 

Priložené fotky: Denný, nočný režim a navigovanie na cieľ za jazdy.

20220803_130757.jpg

20211218_182100.jpg

20210314_150942.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...