Přejít na obsah

Tryska ostřikovače světlometů


cosmicboy

Doporučené příspěvky

Dnes jsem si všiml, že na mém S2 před FL ostřikovač světlometu na straně spolujezdce cáká tak nějak všude kolem auta, tipuji, že bude problém s tryskou. Můžu poprosit o radu jak se k trysce dostat, abych identifikoval problém a případně ji mohl vyměnit? Asi se musí začít demontáží chromové krytky, ale rád si nechám poradit i od tohoto kroku, abych ještě něco zbytečně neulomil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja bych rozsvítil , nechal někoho zmačknout ostřik a jak by se vysunul , tak bych si ho něčim měkym podložil ,
pak si ho mužeš prohlížet a zkoumat jak potřebuješ , je stějně vysunovanej jen tlakem ostřiku .. 
kudy k němu zadem netušim , nezkoumal sem to nikdy , a ani světla neostřikuju ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se o vypnutí ostřiku snažil, ale údajně to u mého modelu (2010) nejde nijak vypnout. To, že se to vysune tlakem vody tak nějak tuším, právě řeším, jak se k trysce dostat. Pokud se trochu vylepší počasí, můžu to podepřením zkusit - pokud tedy ještě nikdo nehodí lepší myšlenku: :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak závada identifikována - skutečně je problém ve zdvihovém válci 3U0955979. Na jeho konci jsou 2 trysky (vlastně takové gumové čepičky), kdy jedna je ztracena. Tak nějak tuším, že tato čepička v hodnotě haléřů asi samosatně sehnat nepůjde a bude na výměnu celý válec :-(. Pokud to někomu pomůže, tak stříbrná krytka jde opatrně vycvaknout (je držena ve středové části šedým pohyblivým plastem) a tryska pak jde skutečně ručně vytahnout. Její výměna ale asi bude větší operace, tipuji, že bude přichycena 4 šrouby (podle jejího obrázku).

 

Pokud je možné zde získat postup deaktivace ostřiku přes VCDS, budu rád - zatím bych to vypnul, než seženu nový válec. Max. se ještě zeptám - kdybych vypnul ostřik trvale, bude s tím nějaký problém na STK? Vycházím z toho, že slabší xenony (na Rapidu) jej nemají, nemají ani autonivelaci...

Detail trysky.jpg

Zdvihový válec.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...