Přejít na obsah

Nepojízdné vozidlo s automatickou převodovkou


bennoch69

Doporučené příspěvky

Dobrý den. Měl bych takový dotaz a odpověď bude určitě zajímat více majitelů vozidel s automatickou převodovkou. Jde o nepojízdné vozidlo a případný odtah. Případ kdy je třeba vybitá baterie a zařazeno - P - nejde vyřadit  , co dělat ? Anebo odtažení jiným vozidelem v případě nepojízdného vozidla. Mám takové tušení , že to bude popsané v návodu , ale myslím že to tu bude zajímat více řidičů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je baterie vybitá, lze "oživit" s pomocí startovacích kabelů, pak půjde poloha P odjistit. U vozidel s elektrickou ruční brzdou (u DSG nyní asi všechna) platí totéž, případně je prý nějaký trik na rozebrání zadního brzdiče, vyndání destiček. Odtažení je možné, i když ho výrobce zakazuje, úplně bych se vykašlal na rady typu přelití převodovky olejem, a jel. Není to na velkou vzdálenost a nesmí se jet vyšší rychlostí. Neriskoval bych víc jak cca 20 km/h, nejvíc asi trpí mazání a chlazení převodovky, které už je elektrické. U hydroměniče potažení o pár km jde, mám to potvrzeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Manuály k autu škodovka nedělá jen tak pro nic za nic. Proč se do něj nepodíváš?

Scala nemá el. parkovací brzdu. Pokud se jedná o jiný typ vozidla, nemá to co pohledávat v této sekci.

 

Polohu P lze odblokovat do polohy N - viz manuál.

Odtáhnout vozidlo s DSG lze za určitých podmínek - viz manuál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o mojí Scalu Monte Carlo. Jak píšu v prvním příspěvku , tak v manuálu to určitě je , ale zároveň píšu , že by to mohlo zajímat dost řidičů zde pročítajících forum. Od toho je to přece diskuzní forum si myslím , nebo se mýlím ? Jsem majitelem skoro nového vozu a tak se pouze ptám na názory již zkušených řidičů.

Editováno: , autor: bennoch69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ti řidiči snad mají také manuály k dispozici, ne? Tak jistě, diskusní forum zde je. Nicméně není nezbytně nutné tady řešit věci, které jsou již dávno vyřešené a snadno dostupné každému... A čeho ses dočkal? Ten předemnou píše úplné nesmysly, které se ani netýkají tvého vozu (manipulace s automatem s hydroměničem, elektrická parkovací brzda a jakési uvolňování destiček). To jsou opravdu přínosné rady pro Scalu. 

 

To bys tady také mohl řešit jakoukoliv funkci auta, které je popsaná v návodu od výrobce. Za mě je to naprosto zbytečné téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...