Přejít na obsah

Mirror Link


Doporučené příspěvky

Mám Columbus. Android auto chodí perfektně a bezdrátově. Nicméně fungují pouze podporované aplikace. A já bych rád na displeji infotainmentu viděl i aplikace jiné, které Android auto nepodporuje. Třeba Smart Maps, ale i jiné. A proto má otázka: zprovoznil jste někdo Mirror Link? Tedy pouhopouhé zrcadlení displeje telefonu na displeji infotainmentu? Klidně i bez možnosti ovládání, jen zrcadlení a koukání. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Starší téma, ale stále aktuální. Bylo aktuální i pro mne. V předchozím autě Octavia 3 s Bolerem a aktivovaným MirrorLinkem (ML) jsem používal plné zrcadlení přes ML s připojením starším telefonem Samsung, které byl využívám jen v autě, tzn. na displeji jsem měl všechny možné androidové aplikace, které jsem nainstaloval na (drátem připojený) Samsung. Toto mi plně vyhovovalo, a navíc to neblokovalo připojení mého běžného telefonu přes bluetooth na handsfree systém auta. Prostě paráda.

 

Zkusil jsem to takto připojit i do mé nové OCT 4, s Bolerem a ML, ale tam se to přes ML nechytlo. Snaha jakási byla, ale nespojilo se to, plné zrcadlení tedy nebylo. Hledal jsem na internetu další možnosti, nejlepší informace asi najdete na FCB skupině Miloše Horáka, která se jmenuje "Škoda MirrorLink, Android auto a Carplay".

 

Řešení mám nyní perfektní, ale nebylo to bohužel zadarmo. Vlastně za dost draho, ale mě to zato stálo. Použil jsem zařízení KyeBriq Briq3-Pro. Je to vlastně Android telefon bez displeje, který předstírá, že je Apple a do displeje auta se dostane přes tento kanál Carplay. Nicméně to není uzavřený systém, a můžete využívat všechny vaše oblíbené aplikace, které si na na Android nainstalujete. Musí být připojený drátem na USB-C v autě, ale umí i vygenerovat bezdrátové připojení na váš osobní mobil - Apple nebo Android, pokud to nyní v konfiguraci auta nemáte (já jsem to měl, tak to pro mne nebylo důležité). Samotné bluetooth v autě neblokuje. Takže já tuto jednotku KyeBriq využívám na ovládání všeho na displeji, všechny oblíbené aplikace, navigace, browsery, filmy atd. ... kdo má může třeba spotify, netflix, youtube ... a přitom mám svůj vlastní telefon přes BT napojený na handsfree auta. Data sdílím do KyeBriq přes hotspot ze svého telefonu. A nebo se dá dát přímo do KyeBriq datová SIMka. Jakékoli nastavení infotainmentu či jeho systémy stále fungují, to připojení KyeBriq je pouze pod volbou Apple carplay, ale po startu auta se nahodí automaticky, pokud bylo aktivní při posledním vypnutí auta.

 

Pokud byste někdo chtěli jít touto cestou, na zmiňovaných stránkách Miloše Horáka si zjistěte slevový kód, můžete ušetřit nějaké peníze. Pozor, prodejce zařízení zasílá KyeBriq jednotky ze Singapuru, tedy z "mimo EU", doprava sice drahá, velmi rychlá, ale zadrží vám to u nás dopravce UPS kvůli proclení a DPH.

 

(hehe, konec reklamního okénka, nejsem ve vztahu s nikým, koho jsem jmenoval, ani od nich neberu provize 🙂 )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...