Přejít na obsah

řazení - Fabia IV 1,0 TSI


Jury06

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Mám nepříjemný pocit při řazení rychlostí a to hlavně u jedničky, pohyb řadící páky nejde plynule, jako by jí něco bránilo v pohybu. Někdy je lepší zařadit dvojku a z ní pak jednička celkem jde, samo že když auto stojí. U ostatních stupňů to je taky znát ale není to tak markantní. Chci se zeptat zda to jde nějak doštelovat. Auto je v záruce ale přesto bych rád věděl co se s tím dá dělat. Jezdil jsem s vícero Škodovkama a nikde jsem s tím neměl problém.

 

 

díky za postřehy Jury

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postavení kol/synchronů. Asi každá převodovka na to trochu trpí. Mám Construct, takže první rozjetí po startu je ze zpátečky na jedničku a tam je to vždy OK. Opačně se musí někdy zatlačit, nebo zařadit 1 a pak znovu R. Jestli je to často, tak do servisu s tím. Štelováním si nejsem jistý, leda přestavit polohu řadicí tyče (?) Detailně bych v SS vyjmenoval, kdy se tak děje (% případů, co bylo zařazeno předtím, vliv teploty motoru,...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Sem tam to nechce sadnuť ale v poslednej dobe sa mi stava že pri rannom štarte teraz keď je chladno keď idem z 1 → 2 tak sa stane že to ide cez zuby, jedina možnosť je isť cez neutrál, vtedy to nerobi a po zohriati je to ok. Je to neprijemné ale čo už v Škodovke povedali že davaju riedky olej takže preto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...