Přejít na obsah

Favorit vyteká brzdová kvapalina


mareks3

Doporučené příspěvky

Zdravím, vyteká mi brzdová kvapalina presne v spoji medzi brzdovym valcom a posilňovacom (okrúhle) zo spodnej strany v strede. Je vnútri medzi brzdovym valcom a posilňovacom (verím ze to nazývam správne) nejaké tesnenie ktoré prepúšťa alebo co môže byt chyba? Intenzita asi jedna kvapka na zem za minútu. Mam rok 1989.

 

Ďakujem za odpovede. 

IMG_20221117_153935.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Špatné těsnění hlavního brzdového válce a nebo je válec za ty roky vyrezlý. Jeho demontáž tě nemine. Vydělat, rozdělat a zkontrolovat. Pokud je vyrezlý tak vyměnit. Pokud ne tak jen výměna gumiček. A hlavně vyčistit posilovač ať to nerozleptá membránu  v posilovači.

 

Editováno: , autor: OnMiT312
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, OnMiT312 napsal:

Špatné těsnění hlavního brzdového válce a nebo je válec za ty roky vyrezlý. Jeho demontáž tě nemine. Vydělat, rozdělat a zkontrolovat. Pokud je vyrezlý tak vyměnit. Pokud ne tak jen výměna gumiček. A hlavně vyčistit posilovač ať to nerozleptá membránu  v posilovač.

 

Našiel som v garazi posilňovač aj s brzdovym valcom a oddelil som ich od seba. Medzi nimi som našiel takéto okrúhle tesnenie. To je to co bude už za tie roky zle a prepúšťa alebo sú tam aj nejaké iné? Ospravedlňujem sa za kvalitu foto. Ďakujem 

IMG_20221117_222143.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, OnMiT312 napsal:

Ne. To těsnění co teče je v hlavním brzdovém válci. 

 

Ďakujem. Myslel som ze bude stačiť vymeniť len toto tesnenie. Zajtra sa na to musím pozrieť. Takže nový brzdovy valec by problém vyriešil na sto percent ze? To by teda bolo asi najistejsie riešenie aj do budúcna. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 11. 2022 na 22:43, OnMiT312 napsal:

Ano. A samozřejmě kompletní výměna brzdove kapaliny v celém okruhu.

Brzdovy valec som vymenil, už netečie no bohužiaľ objavil sa ďalší problém. Ľavé zadné a práve predne koleso som chcel odvzdusnit no nič odtiaľ neislo. Ľavé  predne a práve zadné bez problému. Po odpojení hadiciek som zistil ze kvapalina strieka len z tých vývodov v červenom krúžku. Ako to je možné a co by mohla byt chyba? Samozrejme nádobu som mal nasadenu. Skúšal som aj ju pozrieť ci nemá upchate vývody ale nemá. Skúšal som nasadiť aj starý valec a dialo sa to isté, tiež išlo len z tých vývodov v krúžku. Ďakujem 

IMG_20221120_154558.jpg

Editováno: , autor: mareks3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hádal bych to na to, že mezi tyčkou z posilovače, která tlačí do pístu brzdového válce a pístem není vůle a proto se neotevře ventilek, který napouští kapalinu z nádržky do válce. Na zkoušku zkus povolit dvě matky M8, které drží válec na posilovači. Pak by měla kapalina protékat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, jak pise McMatej. Vypada to, ze pracovni pist je i v klidove poloze zatlaceny prilis daleko do brzdoveho valce a je tak az za plnicim (hornim) otvorem prvniho brzdoveho okuhu. Zkus valec vymontovat a zmerit vzdalenost polohu pracovniho bodu valecku vuci prirube na starem a novem valci. Pokud je na novem valci tato hodnota nizsi, je mozne ze jde o valec pro jinou verzi posilovace.

Editováno: , autor: OnMiT312
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...