Přejít na obsah

Zatáčí doprava - seřízení geometrie nepomohla


AdFi

Doporučené příspěvky

Ahoj, zdravím. Před dvěma týdny jsem si udělal na autě svislý čep na na rameni na levé straně a zároveň jsem přehodil zadní kola za přední (pneu vraniky) . Auto poté začalo zatáčet doprava. Udělal jsem geometrii, ale je to stejné. Pomůže když zase přehodim kola, tak jak byly? Jak je to možné? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nevím, který 'svislý" čep jsi měnil, protože co vím, svislé čepy měla Škoda 120. Od Favoritu jsou tam ramena a kulové čepy  https://skoda.7zap.com/cz/cz/fabia/fab/2007-453/4/407-407010/ . Začal bych tím nejjednodušším a vrátil kola zpět. Pokud to pomůže, tak bych nechal všechna kola vyvážit. To, že problém se na zadních kolech ztratí, je jen dočasné. Zadek není tak náchylný jako předek, ale vibrace z nevyvážení se časem projeví vůlemi na zadní nápravě a ložisku kola.

Pokud to nepomůže a geometrie je opravdu dělaná v servisu a je 100% OK, tak bych na opačné straně vyměnil stejný čep a zkontroloval čepy spojovací tyče stabilizátoru. Tím, že jsi vyrajdaný čep nahradil novým způsobilo, že se na nápravě začaly projevovat menší vůle, ale jinde. Vůle může být i v silentblocích uchycení ramen, takže potom vyměnit rovnou obě strany auta. Co kuláče na řídící tyči?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 8. 12. 2022 na 7:08, cosby napsal:

Dělají to gumy...potažmo Vraníky,tomu se moc guma říkat nedá.Řešíme to u nás docela často.Pokud někdo přijede že chce geometrii že mu táhne řízení,prvně přehodíme kola.pokud jsou směrové,tak nutno přezout

Tak přezutí pomohlo 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...