Přejít na obsah

Aktualizace systému se nezdařila - OCU


Doporučené příspěvky

Ahoj, před pár dny mi vyšla na infotainmentu (Columbus, služba Infotainment online, Skoda connect) nějaká aktualizace OAA2 (nebo OOA2?) něco takového. Vše jsem odsouhlasil a celkem pomalu se stahovalo cca 130 MB dat. Jezdil jsem a parkoval jak potřeboval a neřešil to, nicméně po pár dnech mi vozidlo píše "OCU - aktualizace se nezdařila" viz. foto. Nemá s tímto někdo podobnou zkušenost, případně co s tím a jak dlouho to zabere na servisu? Budu tam teprv volat.

20221213_231340.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě tato aktualizace šla nahrát komplet. Ale od té doby pozoruji, že se nahodile krátce po startu auta sám restartuje infotainment. Pár dní na to vyšla další aktualizace, která měla řešit opravu chyb, jenze se to restartuje i po této další aktualizaci🤷🏼‍♂️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "OCU" - což je údajně Online Connectivity Unit, je svolávací akce. Na Skoda auto sem si zkontroloval podle VIN zda je na auto svolávačka. Zavolal jsem do servisu, kde mi potvrdili, že je potřeba jít na servis a týká se to OCU. Je potřeba přehrát nějaká data či software, je potřeba vzít i všechny klíčky k vozidlu. Zajímavé je, že přes MENU -> Svolávací akce, mi vozidlo píše, že na vozidlo žádná svolávačka není.

 

Ta "druhá" aktualizace mi vyšla také, a ta proběhla OK. Nicméně tu chybovou hlášku po restartu infotainmentu už teď nevidím... Jsem zvědav jak to dopadne.

Editováno: , autor: Andreas92
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tiež som to odklikával a nikdy nič.

potom zrazu porucha asistentu vycúvania. Ok, práve sa zhoršilo počasie tak som si hovoril čidlá sú špinavé. Očistil som ich a porucha zmizla. Ale druhý deň som auto umyl a poruchy sa opakovali.

Pridala sa porucha front asistentu - väčšinou tak 20 min jazdy a žltá signálka. potom zase po chvíli zhasla a o pol hodinu znova rozsvietila. Blbé je, že vtedy nedjú ani matrixy.. Zastavil som, vypol motor a po novom naštartovaní to zase chvíľu išlo.

od novembra sa to zase trochu zlepšilo občas sa objavuje front asisst no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau, tak dávám update info.

Auto šlo na servis, tam udelali diagnostiku, požádali o tech. radu přímo škodovku. výsledek byl, že do Prahy přijeli přímo zaměstnanci (vývojáři) škodovky z MB. Provedli analýzu, proč aktualizace selhala, a provedli manuální přehrátí SW - OCU OAA2.

 

Jedná se prý o první svolávačku, kterou si zákazník dělá sám (přes Infotainment online), opravuje chybu např. praskání v reproduktorech (které jsem jednou zaznamenal při jízdě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

U me po 3 dnech od potvrzeni aktualizace uspech. Stazeno to bylo hned, pak to napsalo at 10min. nepouzivam vozidlo. Druhy den nic, skocil rezim hosta a neslo prepnout na jineho uzivatele ( fce je docasne nedostupna) A 3 den hlaska ze je to ok. Pak 10min a uz sel prepnout i uzivatel😉 

Jeste jsem kontroloval svolavacky https://recall.skoda-auto.com a po uspesne aktualizaci to uz nic nehlasi.  Aspon neco jim obcas funguje😎

F6AFFB84-9731-422A-806A-24D98BCB0602.jpeg
 

Editováno: , autor: Tomas_cz1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...