Přejít na obsah

Jak vypnout TMC?


Doporučené příspěvky

Vcera Ceský rozhlas moderninizoval dopravní službu RDS-TMC. S tim se mi v radiu (Amundsen Kodiaq 2018) zacalo objevovat velke mnozstvi dopravniho zpravodajsi. Je to otravne porad odklikavat ty stejne hlaseni. Pouzivam Waze, takze dopravni zpravodajstvi pres RDS-TMC nepotrebuji. Jak TMC uplne vypnout? 

 

Editováno: , autor: RadimBe
oprava linku
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dopravní služba RDS-TMC (Traffic Message Channel) byla spuštěna na novém serveru s novou verzí softwaru. Zároveň byla přesunuta ze stanice Český rozhlas Vltava na Český rozhlas Radiožurnál, který má větší pokrytí. RDS-TMC zajišťuje automatizované předávání informací o uzavírkách a nehodách do navigací v moderních automobilech. Předávané informace z Národního informačního dopravního centra tak budou dostupné v robustnější a spolehlivější podobě na celém území České republiky.

Nově zavedená adresace geografických segmentů sítě RDS-TMC bude snižovat latenci systému a zvyšovat jeho datovou prostupnost. Současně s nasazením nového RDS-TMC serveru jsme provedli i přestavbu RDS serverů Českého rozhlasu, které nově využívají dvojitého zabezpečení proti možným výpadkům,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Nový systém zahrnuje důsledné sledování kvality i dostupnosti služby. Vysílaná RDS-TMC data budou trvale monitorována a vyhodnocována na dvou nezávislých místech. Stávající služba RDS-TMC bude tímto způsobem významně zkvalitněna. Posluchačů se změna nijak nedotkne. Přijímač v autě si data RDS-TMC vyhledává automaticky sám bez ohledu na to, jakou stanici posluchač aktuálně poslouchá.

Modernizované vysílání RDS-TMC na stanici Radiožurnál bylo spuštěno 13. 12. 2022 v 11 hodin.

 

takže smazat Radiožurnál 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, mám Superb III, ten samej problém. Obávám se, že to nejde vypnout, ačkoli to opravdu je zoufale otravný, dokonce to občas pípne, objevuje se to na displejích atd. Kdyby někdo reálně věděl, co s tím, to by hodně pomohlo.

 

Jsou to relativně dlouhé textové zprávy, jejichž jedinej smysl je upoutat pozornost řidiče a tím ho přivést k nehodě, kdo tuto volovinu vymyslel, to by mě opravdu zajímalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám vestavěnou navigaci - asi Amundsen. Od včerejška desítky obtěžujících hlášení. Jediné co se zdá, že pomohlo, že jsem vytáhl SD kartu, na které jsou nahrané mapy. Jelikož navigaci v infotainmentu nepoužívám, tak mi to nevadí. Vytažení SD navigaci deaktivuje a zdá se, že i ta otravná hlášení. Od vytažení jsem najel asi 2 hodiny a hlášení se už žádné nezjevilo. Jinak si myslím, že s tím budou muset něco udělat, to je fakt bezpečnostní hazard.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak radil Ferry. Po odstranění rádiových stanic českého rozhlasu, u mě to byl Radiožurnál, hlášení opravdu skončilo. Radiožurnál jsem poslouchal nejradší kvůli informacím a tak doufám, že to dají zase do kupy. Tyto hlášení jsou největší nesmysl jakej mohli vymyslet a musí s tim mít problém tisíce řidičů. Riziko nehody zaručeno. Každopádně Ferry díky moc za radu, tohle řešení by mě fakt jen tak nenapadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...