Přejít na obsah

Dvojita podlaha


tka

Doporučené příspěvky

Řešil jsem to před dvěma roky obráceně (chtěl jsem standardní podlahu bez dvojité), ale po zjištění, co všechno bych musel koupit, jsem to vzdal a přizpůsobil se dvojité. Abyste instalovali dvojitou podlahu poz.č. 4, musíte mít plastové držáky poz.č. 7, ale aby držák pasoval, musíte mít celou boční výplň poz.č. 1 (nebo jí vyříznout) a do té Vám nebudou pasovat ani plasty bočních kapes poz.č. 8. Pod držáky poz.č. 7 nepasuje ani originální standardní spodní koberec (musíte koupit verzi pro dvojitou podlahu, nebo oříznout bez návratu). Já jsem to řešil i kvůli tomu, že na dvojitou podlahu není stejná vana (gumový/plastový koberec) kufru. Je potřeba jiná při horní poloze dvojité podlahy, při spodní poloze dvojité podlahy a taky na standardní spodní koberec. Originál se dělá jenom na horní polohu dvojité podlahy, nebo na standardní koberec, ale bez plastů, které podpírají dvojitou podlahu. Při spodní poloze je poslední díl dvojité podlahy zalomený nahoru v úhlu asi 45° a vana je pak u opěradel zalomená a zmáčknutá, a pak je pokřivená, když ji dáte zase zpátky do horní polohy. Když potřebujete maximální prostor a vyndáte dvojitou podlahu, tak je plastová vana/koberec úzký a u opěradel se kroutí o ty plastové držáky poz.č. 7. Plast na prahu 5. dveří je snad jediný díl, který je stejný pro obě verze (jestli se nepletu, protože už je to dva roky). Pokud neřešíte ochranu koberce, stejně potřebujete díly pozice 4, pár pozice 7, pár pozice 1, pár pozice 8 a jiný standardní koberec, takže v cenách nových dílů cca 20.000 Kč. Možná, že v dnešní době už bude dostatek použitých dílů pro řešení z nich, ale i tak to bude asi dost peněz za tolik dílů.

Dvojitá podlaha.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

já se dvojité podlahy v kombíku zbavil hned druhý den. Dost ubírala prostoru kufru, vozím často velké krabice a potřebuji maximální prostor.
Ale zase to není tak hrozný proces, navíc je to zadarmo, pokud se člověk spokojí s drobným kompromisem v podobě chybějících 8cm čtverečních na standardním spodním koberci v zadních rozích (to beztak překryje vanička nebo dvojitý koberec), otvorů v čalounění pod demontovaných držácích pozice č.7 (celý tapec se mi zatím měnit nechce) a s tím, že plasty bočních kapes se prohodit nedají, takže tam budete mít jen ty nízké (to je nejvíc mrzuté). Žít se s tím ale dá, my co pamatujeme ze svých začátků Š100, 105 a další, ale i FAVO, tak tam bylo holého plechu až až.

Třeba to časem s někým v práci prohodím, nebo seženu díly z bouračky. Jen mi nyní ta dvojitá podlaha zabírá dost místa v garáži....

kufr O4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...