Přejít na obsah

Roomster s "origo" nezávislým topením a 6ti rychlostní převodovkou


Frantík82

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

jsem tu nový a jdu si pro radu k ostříleným uživatelům fabií a roomstrů.

 

Pořídil jsem si roomstra scout 1,6l MPI 77kW který byl dovezený z DE. Na roomstru mne zaráží dvě věci. Má to nezávislé topení, který se ovládá tlačítkem vedle klimatizace a druhý věc, že auto má šestou rychlost. Nikde jsem nedohledal, že by scout měl tyto dvě věci. Může někdo poradit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi budu muset někoho poprosit o pomoc, protože vůbec netuším, jak se to topení nastavuje. v interieru je jen tlačítko. Když topení neběží, tak jen problikne, když ho zmáčknu, tak se rozsvítí, začne to někde v motorovém prostoru hučet a za chvilku se line teplý vzduch z ofuků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta šestka je teda hodně dlouhá s velkým odskokem od pětky, 100% si to někdo dodělal. Mám yarisa 1,5/82 kW, atmosféra o podobném objemu a výkonu, při 90 točí pětka 2500 a šestka 2200. Takhle dlouhou šestku si neumím představit. Napiš zkušenost jak se s tím jezdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, že se mi s tím jezdí úplně super. Když jedu klidovku (to jezdím skoro pořád), ta šestka se tam nechá dát už v 70km/h, když jedeme celá rodina, tak teda dávám šestku až při 80-85km/h. Jezdím spíš dálnici, takže dám tempomat na 130 a tu 130 drží i ve stoupání. Co se týká okrsek, tak 90 taky drží, ale při větším stoupání musím teda podřadit na pátý stupeň. Osobně ten šestý stupeň hodnotím, jako "eco" rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Topení funguje jednoduše.

Tlačítko je On\Off.

Zapneš - pustí se čerpadlo aby nasálo palivo (takový bzučení-cvakání), svíčka (žhavící kolík) směs zapálí a "plamen" ti nahřívá vodu v motoru a to je to hučení. Ventil je svedenej pod auto.

 

Na nastavování třeba v kolik hodin a jak dlouho má topit potřebuješ ovladač

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je pecka... Docela by mne zajímalo, jakou 6° převodovku tam kdo dal, resp. z jakého vozu. Matně si vzpomínám, že se říkávalo, že dvojková Fabie / Roomster mít v manuálu šestku nemohou, protože se tam údajně nevejde... Což je tedy zjevně blbost, protože jednak Vy ji tam máte, jednak jedničková Fabia ji měla a Rapid, který má vepředu stejnou nápravu jako F2, ji mohl mít také... Navíc je ještě super, že na pětku Vám to při 130 točí 3600 otáček, tedy úplně stejně, jako mě u F2 1.4 16V, čili máte vlastně asi stejné odstupňování jako pětikvalt a k tomu tu šestku navíc jako bonus...

Editováno: , autor: Miro F.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No trochu mě teď mrzí, že nejsem větší fanda do aut, ale jen uživatel a to co si nenajdu na googlu, tak nevím. Protože tohle je fakt zajímavý kus roomstra. Na googlu jsem našel informaci (nedokážu posoudit pravost informací), že při změně převodových poměrů pak nefunguje tempomat. Když bych vyšel z předpokladu, že šestka není origo, tak by teoreticky neměl fungovat tempomat, ale v autě normálně funguje. Nastavit rychlost, ubrat, přidat. Dočetl jsem se, že každá převodovka má na sobě vyražený kód. Já se podívám na ten kód a pak snad dohledám, z jakého auta je. Jinak za tu 6tku jsem rád. Často jezdím po dálnici a představa, že jedu jen na 5tku je docela šílená. Na tu 6tku auto příjemně utichne. Jinak další "zajímavost" našel jsem pod volantem nalepenou krabičku, na které je napsáno Termocall webasto. Našel jsem si už návod a tohle je snad krabička na simkartu a topení se dá ovládat appkou, což by byla pro mne ještě větší pecka. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

No , to je někdo šikula a dodělal užitečné věci.

Já topení tak nepotřebuji- mám garáž a ta je fakt znát !

 

Ale ta 6tka mě trápí již dlouho !

Už jsem řešil případnou změnu převodů , což lze , ale......., je to dost nákladná záležitost a hlavně bxch ztratil výhodné zpřevodování do pomala při velkém zatížení auta , což opravdu oceňuji.

Ano , může být problém s tempomatem , snad je to řešitelné.

Ale pokud je možnost někde nechat dodělat 6tku , tempomat  klidně oželím. ,....stejně už jej používám jen zřídka , při tak hustém provozu u nás.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...