mrpaicz Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 (edited) Ahoj všem, na vozidle Superb III FL (2.0TDI 140kw) jsem začal v poslední době registrovat podivný zvuk (“hučení”), který jsem za dobu provozu (cca rok) ještě neslyšel. Myslel jsem, že má tento zvuk na svědomí klimatizace, proto na videu zkouším zapínat a vypínat, nicméně to nemělo žádný vliv. Máte někdo zkušenost s něčím takovým ? Z venčí tento zvuk neslyším. Předem děkuji! FullSizeRender.MOV Edited January 30, 2023 by mrpaicz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_V Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 Mne to pride ako ked vypaluje DPF, ze mas zdvihnute otacky motora. No na videu to nie je ukazane, tak tazko povedat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpaicz Posted January 31, 2023 Author Share Posted January 31, 2023 Nejprve jsem měl stejný nápad, nicméně otáčky zvýšené nejsou. Tento pazvuk se objeví někdy ihned po nastartování a někdy až po několika desítkách km. Příští měsíc to vezu do servisu, tak snad budu moudřejší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielscout Posted January 14 Share Posted January 14 Mozem vediet co bola pricina zvuku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpaicz Posted January 16 Author Share Posted January 16 Bohužel k odstranění problému nedošlo ani po návštěvě autorizovaného servisu. Na internetu jsem v nějakém fóru zahlédl informaci, že to muže způsobovat nějaká klapka v systému klimatizace, ale přiznám se, že doslovný překlad jsem nikde nevyhledal a tuto informaci nebylo možné ověřit u nějakého dalšího zdroje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l79 Posted January 16 Share Posted January 16 Jen takový nápad, nemáš asistenta pro zesílení řeči? Že by nějaký zvuk zesiloval... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouchy01 Posted January 16 Share Posted January 16 Nemáš Canton? (Asi jen ten) má to DSP a "posílání" hluku do auta v protifázi (takže máš tišší jízdu). To když se rozbije, tak to může mít různé projevy, hluk motoru a kol jakoby "2x" silnější. Je to háklivé na zpoždění. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubajz von odry Posted February 14 Share Posted February 14 nějaký pokrok v tomto problému? - dělá mi to taky - 2.0 Tdi 140 kw 2019. U mě je to tak, že když auto stojí na volnoběh, tak je klid. V momentě kdy zvednu otáčky motoru byť jen o neznatelných třeba 100 Ot/min, tak ten zvuk přichází. je to jako nějaký servomotorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpaicz Posted February 14 Author Share Posted February 14 V 16. 1. 2024 na 7:53, l79 napsal: Jen takový nápad, nemáš asistenta pro zesílení řeči? Že by nějaký zvuk zesiloval... Asistenta mám, ale i po vypnutí a kontrole ze strany servisu “pazvuk” stále trvá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpaicz Posted February 14 Author Share Posted February 14 V 16. 1. 2024 na 8:16, bouchy01 napsal: Nemáš Canton? (Asi jen ten) má to DSP a "posílání" hluku do auta v protifázi (takže máš tišší jízdu). To když se rozbije, tak to může mít různé projevy, hluk motoru a kol jakoby "2x" silnější. Je to háklivé na zpoždění. Canton mám a přiznám se, že tuhle variantu jsem asi netestoval, nicméně mezi tím to bylo několikrát v servisu kde jsem byl i svědkem provedení diagnostiky a žádné chyby nalezeny nebyly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpaicz Posted February 14 Author Share Posted February 14 před 28 minutami, kubajz von odry napsal: nějaký pokrok v tomto problému? - dělá mi to taky - 2.0 Tdi 140 kw 2019. U mě je to tak, že když auto stojí na volnoběh, tak je klid. V momentě kdy zvednu otáčky motoru byť jen o neznatelných třeba 100 Ot/min, tak ten zvuk přichází. je to jako nějaký servomotorek Bohužel zatím bez pokroku, zkusím ještě nápad z příspěvku výše, s tím potlačováním hluku, jelikož si nejsem jistý zda jsem to zkoušel nebo ne. Každopádně dám vědět jak se to vyvíjí dále. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukSag Posted August 8 Share Posted August 8 Hosi hosi, dam ruku do ohne za to ze je to od N75 ventilu, v autorizaku me rekli vstriky, prevodovka buh vi co, je to pri zvyseni otacek nad volnobeh. Staci vymenit gumove pruchodky ktere jsou v drzaku ventilu, cena cca 200 Kc i s dopravou a mate ticho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted August 8 Share Posted August 8 (edited) https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/046131887-priechodka-skoda-47280.html Nemám zatiaľ s tým problém, ale posielam link na diel. Edited August 8 by r_e_n_e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts