Přejít na obsah

Rozpoznávání dopravních značek nyní omezené ??


dinobijec

Doporučené příspěvky

S3 2016, velká kamera, line + light assist funkční, výhled kamery čistý, nicméně občas se zobrazí hláška Rozpoznávání dopravních značek nyní omezené. 

Někdy několik dní čtení značek funguje bez problémů, jindy během 20ti min několikrát přestane a opět začne fungovat. Neřešil někdo podobný problém? 

Předpokládám, že kamera je fyzicky v pořádku, pokud funguje light+line assist i v době, kdy čtení značek fungovat přestane, tedy by se mohlo jednat o něco softwarového?

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nie je možné, že kamera je z vnútra jednoducho zahmlená?
Mne podobne nefungujú niekedy matrix LED, aj keď je čelné sklo úplne čisté. Vždy je to v hmlistom alebo sychravom počasí. Väčšinou stačí zapnúť výhrev+ofuk čelného skla a po pár kilometroch po opätovnom zapnutí diaľkových svetiel už automatika funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zamlžování / znečištění skla mě napadlo jako první, několikrát jsem kontroloval a zde problém není. 

 

Náhodou jsem ještě vypozoroval, že vždy, když čtení značek přestane fungovat, tak navigace zobrazuje špatnou polohu auta - někdy o pár set metrů, někdy o desítky kilometrů, přičemž čtení značek, jak jsem pochopil, kombinuje data z mapových podkladů + z kamery. Dříve jsem si toho nevšiml, neb navigaci v infotainmentu nepoužívám. 

 

Tedy jsem navštívil servis, náhodný opakující se zvukový signál upozorňující na chybu mi pije krev :) a výstup - dle diagnostiky je GPS anténa (ploutev) v pořádku, kamera také. Tedy se na zkoušku přehrály mapy, nebyly asi dva tři roky aktualizovány, nic se nezměnilo. Doporučení servisu vyměnit ploutev, i když je dle diagnostiky v pořádku. 

 

Cena ploutve 3k na skoda-dily, 3,8 v servisu + cca 3-4k za práci. nicméně nemám náladu odstrojovat strop, ani platit servisu, kord když navigaci nepoužívám.

 

Napadlo mě, zda by se nedalo vyřešit pouze vysazením rádia, odpojením zlobící střešní antény a nahrazením něčím levnějším bez nutnosti demontovat strop ( GPS anténa AGP-103 FAKRA - Ahifi.cz ) co jen nalepím někam zespodu palubovky u čelního skla, nicméně přes ploutev běží asi i telefon ? 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zahmlenie nemusíš vôbec vidieť, lebo to zahmlenie môže byť medzi sklom a kamerou (kam sa normálne nedostaneš) alebo priamo na malinkej šošovici kamery a jediný spôsob ako sa toho zbavíš je to, že ohreješ sklo/kameru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže je to 2016, tak se jedná o MIB2 (případně MIB2.5 pokud se měnilo za novější celosklo), tedy jednotka infotainmentu samotná má GPS a využívá k určení polohy ploutev napřímo. V zobrazení navigace lze přidat podokno, kde lze vidět kolik satelitů "rádio vidí" a jakou má polohu. Na to bych se zkusil zaměřit. Pokud diagnostika neukazuje chybu na ploutev, tak bych se podíval zda neexistuje aktualizace SW infotainmentu (může to být klidně bug SW) a případně zvážil spíše tu situaci, že infotainment je vadný.

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to na MY2017 ukazuje tuhle hlášku pokaždé, když je auto někde, co není v interní navigaci auta, což je vzhledem k mému modelu (a absenci update navigace) už na docela dost místech. Myslím si, že tam budeš mít problém s GPS, pokud se to děje opravdu často.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...