Přejít na obsah

Nefunkční bezdrátový smartlink (Carplay


prudkeey

Doporučené příspěvky

Na konci ledna nám dorazila nová Fabie IV ve výbavě style. Samozřejmě ve výbavě měl být bezdrátový smartlink na Boleru. Auto přišlo a bezdrátový carplay bohužel nefunguje. Jenom přes USB což totálně ztrácí význam. Na autě vůbec není nastavení WLAN. Co jsem koukal do kódů, tak auto kód 00070700 (kód pro aktivaci WLAN) podporuje ale není v autě nainstalovaný. Je nějaká možnost jak ten kód dostat do auta a zprovoznit tak WLAN tudíž i bezdrátový smartlink (carplay)? Co jsem tak pochopil, tak v autě by wi-fi modul měl být. Jak už zde bylo psáno, všechny MIB3 ho mají v základu. Jen to někdo má aktivované a někdo ne z nějakého důvodu. Měsíc předtím jsme měli půjčený Kamiq Monte Carlo se stejným systémem Bolero a prakticky identickou výbavou a WLAN s bezdrátovým carplayem fungoval bez problému. Krabičku na bezdrátový carplay bych chtěl pořizovat až jako plně poslední možnost. Pokud by zde byla možnost to mít nativně v autě tak bych určitě dával přednost tomu, přece jenom jsem to auto s tím konfiguroval a očekával jsem, že to tam bude od začátku a nebude s tím žádný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Já tedy nevím, ale my vyzvedávali Fabii na konci ledna a bylo nám sděleno že bezdrátový SmartLink není z důvodu nedostatku komponentů. Kabel jde ale to je těžce nepraktické. Navíc tam mám dobíjecí šuplík který je mi teď k ničemu když jedu stejně přes kabel 🤦🏻‍♀️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanxx a nějaké problémy s tím nebo bez problémů ? Já nad tím taky přemýšlím, ale ted jsem někde četl, že pokud nemá člověk bezdrátové dobíjení, aby hodil mobil do přihrádky a ten se průběžně stále dobíjel, že to nemá cenu, že prý při používání rychle odchází baterie v mobilu a že pak stejně musí člověk hodit mobil do kabelu a pak že to postrádá smysl, že to může hodit do kabelu hned na začátku...názor ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ski1961máme na to v f3 celé vlákno.

Jinak na 95% pohoda, jako se vším. Startuje jak má, nepadá mi, mobil se chová jak s nativní bezdrátem z továrny. Mobil hřeje a nekamoší se pak s bezdrátem nabíjení. To je ale vlastnost mobilu a Android auta.  Na delší trasu dávám mobil na kabel místo krabičky nebo na USB nabíječku. Když se vychytá nastavení , u f3 je rozdíl mezi Swing a Bolerem. Taky pásmo WiFi je pro každého jinak. Já Brno jen s 2,4 GHz, v povolených kanálech 5GHz mi padá spojení. Ale to je o tom si najít nastavení. Nelituji 100dolcků co sem platil. A jsem beta tester na krabičku a na doprovodnou aplikaci co slouží k nastavení. 

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...