Přejít na obsah

Lambda regulace na doraze


muzicMAN

Doporučené příspěvky

Zdravim vsetkych, Mam O1 1.6 74kw akl a zacala mi sporadicky neskor uz casto trhat,dusit, nesla do vykonu, problem sa rozbehnut z miesta. Niekedy sa akoby chytila a inokedy hned od zaciatku aj za studena to iste. Nedrzal volnobeh a do otacok sla velmi tazko uz potom vo vyssich to ako tak drzalo.

 

Vag pise lambda na spodnom doraze. Ked chybu vymazem do 1-2 minut je spät. Ostatne hodnoty vyzeraju ok ale napr vaha vzduchu pise na volnobeh 4,3g a tolerancia je 1-3,2g.

 

Ked neham vahu pripojenu motor sa zohreje cca na 40° a zapne regulaciu lambdy a ide hned do minusu hodi chybu a vypne regulaciu. Ked vahu odpojim volnobeh je lepsi a celkovo je to cosi lepsie ale nieje to ono, tak som ju vycistil ale nepomohlo (obcas to chvilu drzi lambda reguluje vtedy je lambda regulacia cca -12 az -18 a niekedy zacne trhat a zdochne ked uz je motor zohriaty).  Skusal som druhu vahu vyzera ze to je tak 90% lepsie ale lambda stale reguluje do minusu -8 az -10% ale da sa s tim jazdit co som skusil kratku jazdu.

 

Chcel by som vediet ci to je naozaj tou vahou a teda kupit druhu alebo len tym ze je ta druha novsia ma lepsie hodnoty a lepsie sa to chova ale kedze je zmes stale bohata ci tam moze byt ina zavada. Viem spravit aj log ak treba. Pripadne co by ste poradili. Dakujem.

Editováno: , autor: muzicMAN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...