Přejít na obsah

Jezdí někdo z vás na ryby?


TomasB

Doporučené příspěvky

dneska na 3 hoďky, hned druhej nához jedna cca 50, chvíli nato mi to něco v dálce okusovalo, ale nedobralo. Pak asi po hodince neodolala jedna 70tka 13cm okounovi X-Rap. Už jako filety okukuje lednici zevnitř a zejtra si podrobně prohlídne kuchyňské nádobí. Pak mi ještě něco zase okusovalo gumu, ale už nic na břeh nešlo. Foukalo jak sviňa, ale úkol jsem splnil, štědrovečerní ryba je čerstvá. :palec2:

zasednul jsem k noťasu, tak jsem stáhnul z mobilu tu 70ku, štědrovečerní večeři ;) Rozčilovala mně tím rákosem, kterej secvakla a nechtěla pustit lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Tak se mám co ohánět, v Budapešti mně šéf opakovaně předevšemi pochválil za nejlepší výsledky PM(product manager) pro výrobce on-line analyzátorů. Pak jsme se bavili na večeři a já jsem šéfovi pohaněl ty týdenní lyžařské akce ve Švýcarsku(PM+ partner), co jsou za odměnu pro nejlepší PM, leč pro mně je to úplně o ničem a nemá cenu tam jezdit. Tak mi řekl, že když udělám určitý obrat za rok na Applikon, že mi zaplatí týden na rybách kdekoliv na světě, kam si řeknu včetně rodiny. No, pak se sice poopravil a rodinu z toho vynechal lol . Asi mu došlo, že i když mi stanovil cíl takový, že v přepočtu na velikost ČR bych musel být nejlepší v celosvětovém měřítku, ale že to nereálné není :smich: Tak to pak omezil jen na mně bez rodinky. Každopádně velká výzva nejen pro samotnou odměnu, ale taky rád soupeřím a taky by mně moc potěšilo ho trošku "nasrat", což jsem mu i řekl. Jestli se mi to povede, tak se kurevsky prohne. :) Letos to teda nevidím, ale jelikož mám dost projektů odložených kvůli krizi, tak jestli by se to pak zrealizovalo všechno v jednom roce + k tomu něco nového, tak vím, že to možné je, jen to chce mít trochu štěstí. Tak mi držte pazoury, byly by pěkné fotečky.

Že mi to šrotuje v budce jak toho dosáhnout, o tom žádná :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

kurňa, tak jsem dneska zase chytil želvu, cca 2-3kg těžkou.

Mimo to nějakej kapřík a velcí karasi tak 40-45cm a něco pěknýho mi spadlo, buď větší kapr nebo sumec, vzalo to na cvrčka ze zverimexu.

BTW: máte někdo zkušenosti s přípravou želvy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak žena se mnou nemluví kvůli té želvě :) Doma ji nechce a vraždit mi taky nechce dovolit. Tak nevím. Snažím se najít jednak recept a jednak jak se to vůbec humánně vraždí, ale našel jsem zatím jen toto, což se mi zdá trošku nepoužitelné :)

Želvy zadělávané

kategorie: zvěřina

recept je určen pro 4 osob(y)

Ingredience:

želva,

koření,

světlá jíška,

sůl

Příprava:

Nejdřív utni želve hlavu a nohy, což docílíš, když ji dáš na zadek žhavé železo, načež ona tyto údy vystrčí.

Nech ji pak vykrváceti ve vodě, vař ji asi hodinu, sejmi kůži a vař ji opět s rozličným kořením. Když změkla a dá se vyndati ze skořepiny, vykuchej ji a rozřež na kusy. Udělěj bledou jíšku a rozmíchej polévkou ze želvy omáčku, a v té dus trochu maso želvy.

Recept podle M.D. Rettigové, ale vypadá spíš na Hitchcocka :o))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě jedna, ale je to totéž de facto.

Želví polévka

Želví polévka, podobně jako polévka z vlašťovčích hnízd je stále ještě považována za jednu z nejlepších. Chutí se podobá silné hovězí polévce, tak zvanému beef tea, nebo double consommé kterým se často nahrazuje pod názvem mock turtle soup. Jediné co se nedá nahradit jsou želví vajíčka které se do pravé želví polévky vkládají jako vložka.

Příprava pravé želví polévky spočívá v zabití té želvy, což je unikátní úkon. Znám to z vlastní praxe. V hotelu ve kterém jsem se učil s Bohoušem, Frantou a Oldou, se jich zabíjelo týdně několik a těmito popravami jsme byli pověřeni my učedníci, což bylo ideální, ideální protože to vraždění se musí dělat v párech. Želvy se totiž zabíjí tak, že se jim usekne hlava, ale ne na gilotině. Ta želva tu hlavu musí napřed vystrčit. Jenomže želvy jsou prevíti a jako kdyby to věděli, tak tu hlavu prostě nevystrčí ani kdybyste ji prosili. Někdy pomůže ji dát před hubu lupen salátu, ale i tak to trvá hrozně dlouho než se ta želva dá nachytat. Účinnější je když se na krunýř té želvy přiloží rozpálené železo, nejčastěji pohrabáč, načež ta želva, které se to nelíbí, vystrčí hlavu a v tom okamžiku ji jeden vrah dá na hlavu smyčku, kterou tu hlavu podrží a druhý vrah ji tu hlavu usekne, což vyžaduje jistou zručnost a rychlost, protože ta želva dosti rychle tu hlavu zase zastrčí. Já jsem to většinou dělal s Bohoušem. Olda totiž chtěl pokaždé jen sekat hlavy, ale hrozně se mu při tom třásly ruce a já jsem mu nevěřil. My jsme totiž vymysleli takový systém a sice, že jsme tu želvu položili hřbetem dolů na rozpálený sporák a účinek byl ten samý a dá se říci, že relativně rychlejší.

Mrtvá želva potom povolí své svalstvo a krunýř se již snadno rozsekne. Maso se vyndá, opatrně se odstraní žluč, ze samiček se odstraní vajíčka, a z masa se běžným způsobem uvaří silný vývar. Vajíčka se uvaří zvlášť a podle velikosti se 4 až 5 vajíček přidává do každé porce jako vložka.

To co jsem Vám vážená Katko popsal je ale historka stará asi 60 let a pochybuji že takovouto „pravou“ želví polévku ještě někde dostanete a pokud ano, tak mi dejte vědět, protože i já bych si ji zase jednou dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak želví polévka nebude, ta ku*va krásně žere z ruky, děti jsou z ní nadšené a já jaksi nemám chuť praktikovat výše popsané nepříliš rychlé popravy. Žena už není tak nasraná a už se mnou mluví, ale jak jsem ji donesl, tak bylo doma peklo. Jen teda z vany je opět bazén, ještě že máme ještě sprcháč.

Stejně ji budu muset zase dopravit někam do ZOO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jděte do prdele, že by sjte to někdo sežral?

trochu se divím, že to lze chytit ale asi jsou dost adaptabilní.. my jsme měli vodní želvy doma dvě, ony rostou podle možností jaký jim poskytuje okolní prostor..

vůbec nevím, kdo vymyslel, že jsou želvy pomalé.. tyhle lezou jak sviňa..

a pěkně koušou, potvory.. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak 16tého to začne, už žhavím dráty :) Bohužel ale letos začnu až 17.tého asi, protože 16 tého budu teprve v 19 hod. v Praze na Ruzyni. Než mi dorazí kufr a než se dostanu do Pardubic, může bejt tak 21 hod a to už asi prd stihnu. Ku*va, já se tak těším. Ještě jsem dokoupil nějaký nástrahy, už se mi to ani do brašny nechce vejít. Takže 17 tého ve 4 ráno to jistí, to už budu mrskat vodu pod jezem na Labi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem včera přecijen vyrazil na chvilku. V 19 jsem byl na Ruzyni, vyzvedl rozsekanej kufr, takže ještě na reklamaci zavazadel a pak tryskem do Pardubic, rychle převlíct a hurá k vodě. K vodě jsem dorazil ve 21:30, nejdřív jsem odchytil candáta 60cm a poté ještě záhy sumíka 86cm a ve 22:30jsem už jel domů. Když jsem šel k vodě, tak borci odcházeli, ptal jsem se klučiny jak to jde a prej že vůbec :smich: Vedle mně taky ještě vláčeli tři kluci a jen smutně koukali, jak jsem přišel, vyprásknul 2 ryby a jel domů. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...