Přejít na obsah

Projektorová světla


ntr23

Doporučené příspěvky

Jak jsi přišel na to, že je problém v kódování? Co popisuješ, je celé nějaké divné. Zkus se víc rozepsat. Jde o facelift nebo předface? Kdy a jak to začalo dělat? Nebo jsi koupil ojetinu a dělá to celou dobu? Když zapneš klíčkem šťávu, nebliká ti na přístrojovce oranžová kontrolka světel?

 

Kdyby byl u face zapnutý režim "Turistické světlo", nefungovalo by natáčení, ale corner a sklápění ano. Natáčení i corner se sice dají diagnostikou vypnout, ale sklápění ne, pokud vím. A i kdyby ano, proč by to proboha někdo dělal? Vždyť auto s vypnutým sklápěním si koleduje o neprojití technickou! Ledaže jde o bouračku a někdo to zfušoval. Ale nemalujme čerta na zeď.

 

Jinak ačkoliv mě to zajímá, jsem skoro z opačné strany republiky, takže diagnostikou bohužel nepomohu. Jen takový postřeh - měl jsem kdysi softwarový problém s dynamickými světly a ačkoliv jsem to řešil s uživatelem ferda25, což je jeden z mála lidí, kteří se tady kódováním zabývají do hloubky (mimochodem také jihočech, takže pro tebe mimo), problém vyřešili až v autrorizáku přehráním SW. Někdy je to jednodušší cesta, než prolézat temná zákoutí všech nedokumentovaných možností kódování, které mimo koncern nezná do posledního detailu asi nikdo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych se zeptat (nedočetl jsem se), jaké jsou rozdíly mezi světly v FII, našel jsem tu obrázek, kde je asi 7 typů, ale žádné lepší popisky k tomu nebyly. Manželka má na své FII 2010 ještě světla klasická halogenová bez čočky s H4 žárovkou, no svítí to v noci strašně. Chtěl jsem jí tam dát čočkové (asi jsou to podle obrázku s jednou čočkou ty bi-halogenové), ale psalo se tu, že to není o nic lepší, že až světla po faceliftu jsou o něco lepší. No ztrácím se v těch variantách, bi-halogenové potom s natáčením a ještě s čočkou a parabolou na dvě H7 - ty by mě zajímaly nejvíce, protože ty by podle mě měly svítit ze všech variant nejlíp, zase ale nevím, jestli půjdou zaměnit za ty úplně obyčejné s H4 žárovkou.

 

Kdyby mi mohl někdo odpovědět, zda se vyplatí záměna za jiný typ a případně zda je to jen vyměnit a nebo předělávat kabeláž světel. Rád bych to nějak vyřešil, protože ani H4 Night Breaker Laser nesvítí v těchto světlech nějak dobře...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JayBee1: Neprisel, hledam kde je problem. Roomster scout 2009 predface. Koupena ojetina, je to od zacatku. Pri jizde pred koupi po nejake dobe vyskocila zavada s natacenim svetlometu. Do predani vozu meli zavadu odstranit ale mam pocit, ze to jen nejak vse vyblokovali (to nataceni) , jelikoz mi nesviti ani mlhovky. Ani predni ani zadni. 
asi mimnezbyde nic jineho nez autorizak at to daji dohromady. 
to bude ranec ☺️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rommel: zkus najít dobrého elektrikáře, Škodovky dělá celkem dost šikovných lidí. Prvně bych zkusil diagnostiku, jestli někdo nedeaktivoval fce těch světel, potom bych až řešil autorizák. Je divné že nejdou ani mlhovky - na palubce svítí nějaké ikonky, že to nesvítí? Pokud nesvítí, bude to deaktivované.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention=50275]Twisted[/mention]

jak to poznám? Mě připadají FII všechny stejné [emoji848] má to nějaký hlavní rozdíl? Má to kulaté mlhovky...

 já bych v případě nějaké výměny chtěl ty co mají čočku+H7 dálkové. Ale asi bude problém v elektrice, i když signál jde stejně i do H4 po 2 drátech ne? Tak by stačilo jenom zbastlit redukce na kabeláž a mohlo by to fungovat...

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Stringo Facelift má hranatější předek a velké mlhovky s DRL (mimo RS, Scout a výprodejové akční výbavy).

f_428106_skoda_fabia_1.thumb.jpg.db09daeefb19d71272210438180a8601.jpg

 

Jestli máš kulaté mlhovky na klasické Fabii, tak to facelift není. Tím pádem tam čočku + dálkové z faceliftu nedáš, to bys musel vyměnit kapotu, nárazník a nevím, co ještě.

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravim. Mám dotaz ohledně projektorových světel na Roomsterovi. Mám rok výroby 2006, 1.4 16V. Světla mám pouze na jednu H7. Už jednou mi známý rozlešťoval kryty světel, ale opět zažloutly. Mám teď dány nějaké lepší žárovky, ale typ z hlavy momentálně nevim. Každopádně se mi zdá, že svítí celkově na ......Druhý auto mám Feldu rok výroby 1999 a ta svítí daleko líp. A před tim Favorit jakbysmet. Přemejšlim, jestli má cenu kryty opět čistit, nebo vyměnit komplet světla, protože mi začal zlobit i jeden motůrek naklápění světel. Letos musim na technickou. Případně, jak by bylo složitý vyměnit klasický H7 za HID? Už jsem to tady čet, ale nikde jsem se nedočet, jak je tam pak napojeno přepínání dálkovek. Budu rád za každou radu.

Jenda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jestli tam dáte LEDky, tak Vás z technické mohou vyhodit, protože tam nemají co dělat. Legálně na autě můžete mít jen žárovky H7. U aut před faceliftem se dálkové přepínají tak, že se zvedne taková magnetická clonka před žárovkou, samotná žárovka jako taková svítí pořád stejně.

Chápu, že jste z toho rozpačitej, F2 s čočkou před faceliftem svítí opravdu naho*no, hlavně když dáte dálková, tak máte pocit, že se v podstatě nic nezměnilo. Mnohdy jsem je zapomínal zapnutá a ani na mě lidi moc neblikali, ať si to ztlumím.... Já mám teď už po facelift s čočkou, tj. mám druhý pár žárovek na dálková, k tomu jsem ještě pořídil žárovky Osram Nightbreaker Laser a svítí to parádně. Akorát tyhle žárovky moc nevydrží, hlavně když máte hlavní světla i na denní svícení, což bohužel mám i já...

Editováno: , autor: Miro F.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže xenony teda nemůžou bejt ani homologovaný, pokud na to neni světlo připravený z výroby. Chápu dobře? Ten princip přepínání světel je mi jasnej. Jenom mě zajímalo, jak je to řešený, když si teda někdo dá přestavbovou sadu na xenony a má reflektor jenom s jednou žárovkou. Jak se pak zapojí ty dálky? Respektive překlápění tý clony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xenony by musely asi být komplet světlomet  a musely by být jejich výrobcem homologované pro Fabii typ 5J a nevím, jestli takové vůbec existují - já je teda ještě na žádné F2 neviděl. Originál se na F2 nikdy nedělaly... Pokud by existovaly, asi by to měli buď přímo na zapojení do svorkovnic nebo nějaké schema k tomu, jak to zapojit na stávající vedení. Ale podle mě nic takového není a kdyby bylo, stálo by to určitě hodně peněz...

    Pokud vím, tak žádné LED žárovky jako náhrada klasických H7 žárovek zatím nemají homologaci. Na všech krabičkách se dočtete, že to je pro sportovní použití a že to na silnici nesmí... Pokud to chcete mít legální, tak tudy také cesta nevede. Já bych do toho tedy nešel.

    Pokud Vám to osvětlení pije krev a chcete to řešit, zkusil bych na Vašem místě nějaké ty špičkové žárovky (Osram Nightbreaker Laser 150%, myslím že i Philips dělá něco podobného) a uvidíte... Jsou drahé, prd vydrží, ale svítí pěkně... Ale je to určitě levnější, než nějaká přestavba na Xenon...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uvidíme, co případně udělají nová světla. Ono kryt je dost zašlej, parabola těžko odhadnout, jak bude zašlá, nebo vypálená a navíc mi začíná jeden motůrek naklápění dost bzučet hned po zapnutí světel a nenaklápí a druhej už se nejspíš taky odporoučel, protože světlo se taky ani nehne. Takže asi půjdu sice dražší, ale asi spolehlivější cestou a vyřešim minimálně dva, možná tři problémy najednou :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte ako ste si už všimli projektory na Fabii/roomsterovi veľmi slabo svietia chcem sa opýtať čo sa vám osvedčilo aby to lepšie svietilo poprípade aj fotky či ste dávali Hid sadu alebo LED alebo či pomôžu nejaké lepšie žiarovky.....Jedna sa o tieto svetlá čo sú na foto

IMG_20210323_023510.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

HID sada do stretávačiek ti pomôže, ale nesmieš kupovať bez referencií, lebo budeš sklamaný. Ja som dával X rokov dozadu štartéry Fastbright a výbojky Morimoto 35 W, 4300 K. Spokojnosť, až na jednu vec, nevedel som, že budem potrebovať aj prepojenie cez relé, či ako sa tomu hovorí odborne. Výsledok je taký, že niekedy (väčšinou v zime) neštartuje pravý svetlomet, a treba ho za sebou viac krát vypnúť a zapnúť aby nabehol. Na anglických weboch to nájdeš pod pojmom "relay harness".

Druhá možnosť je nejaká kvalitná H7 LED žiarovka, ale s týmto nemám skúsenosti. Zvažoval som upgrade, ale tu zase môže byť problém s priestorom pre montáž. Kvalitné LED žiarovky totiž majú aktívne chladenie a elektroniku umiestnenú externe, a pravdu poveidac nechcelo sa mi to riešiť. Čo som ale pozeral LED žiarovky, treba si dávať pozor pri výbere, lebo niektoré svietia katastrofálne. Doporučujem pozrieť porovnávacie videá na YouTube. Mne sa zatiaľ páčili Bevinsee a ešte jedna brutálne drahá značka (kus cca. 200 €).

Ja osobne teraz zvažujem úpravu u Sviť líp v Prahe, akurát celá táto koronasituácia mi doteraz komplikovala cestovanie do ČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
V 24. 11. 2011 na 16:17, voltys napsal:

Ptal jsem se tady jestli jde seřizovat dálková parabola u světel s projektory? Chtěl bych dát dálkový malinko vejš.

Tak jsem na to přišel a jde to, jsou tam dva štelovací výstupky který vypadaj jak torx a pasuje na to 4mm oříšek.

Ty co jsou blíž ke středu vozu ty jsou na štelování do stran a jsou vidět, a ty co jsou na štelování svisle tak ty nejsou vidět a jsou pod tou gumovou krytkou pro dálkovou žarovku.

viz.:foto

post-58936-0-97338900-1322147893_thumb.j

Hezký den - chtěl jsem se jen zeptat, zda opravdu tyto " seřizovací šrouby " opravdu fungují, jak píšete. Sám mám také problém s tím, že levá dálková svítí trochu více nahoru - což by až tak nevadilo , ale pravá svítí moc dolů. V servisu mi bylo řečeno, že se dálková neseřizují - jenže když seřizují potkávací, hýbe se i dálková parabola, která by samozřejmě potřebovala tímto doladit. Díky za informaci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím vespolek. Tak jsem si dnes užil jízdu potmě. Mám  druhý týden Roomstra 2006, světla s čočkou a opravdu svítí napikaču. Celé vlákno jsem přečetl a budu zkoušet H7. Hlava mi nebere, jak něco takového mohli vypustit z výroby. Kdyby na silnici nebyla středová čára, ani bych nevěděl kudy jedu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem konečně namontoval nové H7 osram night breaker silver+100 a bohužel wau efekt se nekonal. Původní majitel tam měl powertec h7 xenon blue. Ty svítily příjemným bílým světlem, ale málo. Ty silvery jsou žluté a svítí podle mne taky málo. Budu si muset holt zvyknout :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem zkoušel H7 Night Breaker Silver 100% a také zklamání. Ale na autě teď mám H7 Night Breaker Laser 150% a ty teda svítí citelně lépe... A byť mají mizernou životnost, tak už jsem u nich zůstal a to v tlumených i v dálkových, protože jsou to jediné žárovky, se kterými i něco vidím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...