Přejít na obsah

Dostupnost Octavia 4 RS 2.0 TSI + manuální převodovka


martin155

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá bližší informace k této specifikaci: Octavia 4 RS 2.0 TSI + manuální převodovka. V konfigurátoru ani v ceníku Škody jsem tuto kombinaci nenašel a na podpoře jsem se dozvěděl pouze, že momentálně nabízejí RS 2.0 TSI jen s DSG a že momentálně nemají více informací. Tak by mě zajímalo, jestli ještě bude možnost koupit RS s manuálem. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Dostupnost Octavia 4 RS 2.0 TSI + manuální převodovka

To Ti nikdo nedokáže říci. Teď je většina variant omezena. Někdo říká, že se to s faceliftem zlepší, ale to je spíš podle mě kec. Zkrátka nikdo nic pořádně neví a podle toho jaká je obecně situace s výrobou neočekával bych nějaké zásadní změny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@martin155 Mě už na to upozorňoval v polovině roku 2021 můj prodejce, když jsem objednával RS s manuálem, že jsou náznaky, že tahle varianta brzy skončí. Já osobně tohle omezování výbav, motorů, převodovek vnímám jako postupnou přípravu nás všech na EURO7, neboť, pokud se nepletu, tam už manuální převodovky v aktuální podobě nemají šanci. Stejně tak postupně mizí 4x4 pohony, apod. Vše tohle omezování je výsledkem diktátu zeleného Bruselu a to, jak jsou automobilky zatlačeni do kouta, aby plnili limity emisí. 

 

Upřímně, pokud chceš koupit manuál, neotálel bych a koukal po skladovkách, dokud je nějaká slušná nabídka. Těch aut už teď je minimum a tímhle krokem se z nich brzy stanou rarity. Ostatně něco podobného nastalo před 6-7 lety, když VW zařízl Polo GTI 2.0 TSI s manuálem - ty auta se pak prodávaly za cenu těch s DSG. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...