Přejít na obsah

Blow Off ventil pro Turbo Dieselove motory


Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
Právě, že na naft´áka to nikdo nedává, protože je to k ničemu a ještě to spíš zhorší výkon diesel holt nemá takovou turbodíru. ;)

To se trosicku pletes. Nevetsi problem u toho dieselu je, ze nema skrtici klapku ;-) Tudis takovej ventil tak jako u benzinu pak u naftaka fungovat nemuze ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě, že na naft´áka to nikdo nedává, protože je to k ničemu a ještě to spíš zhorší výkon diesel holt nemá takovou turbodíru.  ;)

To se trosicku pletes. Nevetsi problem u toho dieselu je, ze nema skrtici klapku ;-) Tudis takovej ventil tak jako u benzinu pak u naftaka fungovat nemuze ;-)

Nevím proč, ale řekl bych, že i diesely maj něco jako škrtící klapku a to kvůli emisím - prostě nechápu, na co je táhlo od plynu k mechanismu na sacím potrubí u firmeního tranzita (je teda jen atmosférickej). Tak si to takhle vysvětluju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

BOV lze použít pouze u benzinových motorů. Protože TDI nemají škrtící klapku, takže nevzniká důvod proč BOV montovat - tlak se nemá před čím hromadit a za klapkou nevzniká podtlak, který je důležitý pro ovládání otevření BOV.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čus

Moderní Turbo Diesel nemá žádnou škrticí klapku, to je pravda, ALE. Pokud je motor v otáčkách, roztočí se turbo, při přeřazení, padá motor z otáček a logicky začne brzdit turbo, sice daleko méně, než se škrtící klapkou, ale ano. Věc se má ale tak, že většina nových Turbomotorů má tenhle ventil, který je elektronicky řízený, ale fouká z5 do sání, tak, že to není slyšet. Některé TuboD motory jdou také z otáček ku*evsky pomalu a stačil by si mezitím přeřadit nekolikrát. Zvuk to má hezkej,ale asi je to to poslední co na auto dávat.

Kromě toho záleží opravdu na konstrukci konkrétního motoru, jestli to má alespoň trochu smysl, nebo je to tam pro legraci (pro zvuk)

Spousta lidí si dává na auto hovadin, chodí za mnou s chiptuningem atd a přitom maj v háji váhu, ucpanej filtr vzduchu, nebo použijou přímé sání, tam, kde je Filter BOX dobře navržený a usměrňuje proudění vzduchu. Zkrátka na uatě je spoustu věcí, které se musí měnit a udržovat a málokdo má auto v super stavu, aby bylo možné vyhazovat tisíce za opičárny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsem slysel, ze ty blow off na diesely jsou dost poruchove... jedna firma je dovazela a po 2mesicich se na to vykaslali, pac byly poruchove... stal teda jen kolem 3tis. a vypadal uplne stejne... pripojuje se to na elektroniku pedalu... prakticky je to k nicemu... jen efekt a o ten hodne lidem jde :-)

jinak kamos sehnal docela fain popoff na 1.8T octavu za 1500,- :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj, vím, je to už trochu zaprášené téma, ale..

chtěl bych se zeptat, jestli to tady někdo opravdu nezkusil dát na to TDI, nejlépe na 1,4 TDI PD? Jestli jo, mohl by se mi ozvat třeba do zprávy? Dík

A pokud ne, kdo nebo co je P2M? Nějaký užívatel tady, který to zkoušel?

Dost by mě to zajímalo, protože o tom uvažuji. Vím, je to na naftu zbytečnost, která dělá jen líbiví zvuk a každý, kdo se v tom vyzná, tak se mi bude asi smát, že kupuju něco tak drahého kvůli něčemu tak zbytečného, ale ten zvuk se mi líbí!!!

Díky moc za odpovědi, případné rady, Kuba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavně by mne zajímalo, z čeho to bere vzduch pro vytváření zvuku. jestli podtlak z pumpy nebo naopak přetlak z turba. protože ať už tak nebo tak, budeš tratit nejen peníze.

doporučil bych ti peníze místo tohohle bazmeku dát třeba do kvalitního čipu a budeš mít z toho větší radost. ale každý dle libosti.

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...