Přejít na obsah

Spouštějící se stěrače - samovolně


Petrulin1

Doporučené příspěvky

Dotaz. Začaly se mi samy od sebe spouštět stěrače. F3, 2015, 1.2 TSI 81kw. Nesetkal se s tím už někdo? V poloze páčky "vypnuto" se spustí stěrače, jedou v cyklech - cca nejrychlejší cyklovač. Při couvání to spustí i zadní stěrač (ano vím, že při couvání se spouští zadní stěrač) . Ostatní polohy páčky fungují korektně. Poloha vypnuto někdy toto udělá. Stalo se to před 2mi týdny. Pak druhý den klid a dnes znovu. Má někdo zkušenost a řešení? Mohl by být vadný zdruzeny přepínač? Stojí trojku, tak se mi moc nechce to "zkoušet". Kdyby ano, zvládnu výměnu v domácích podmínkách? Netřeba diagnostika, nebo něco podobného? Díky moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi u firemní fabči, 1.0 tsi 70 kW

převzato 27.12.2022 najeto 13k

začalo to blbout jen občas, poté se to čím dál více opakovalo až to dělalo nonstop. Hodila jsem to do autorizáku, garanční oprava-celá ptáčka letěla-upalené drátky či co, dle servisního poradce poslední dobou běžná oprava a nemoc posledních fabii-očividně ne jen těch posledních :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Našel jsem odkaz, ve kterém je i parádní video, jak celou sestavu demontovat, kde chlap zjistil, že tuto závadu může způsobovat mazivo z kloubu páčky, které se dostalo na kontakty poloh stěračů a pravděpodobně způsobovalo zkrat a tedy spouštění i v poloze vypnuto. To se mi jeví velmi nadějně. 

 

https://www.briskoda.net/forums/topic/495151-windscreen-wipers-dont-turn-off-come-on-by-themselves/

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Pokud je ten dotaz na mě, tak od té chvíle, co jsem přepínač vyčistil podle toho videa, je pokoj. Už to zatím nikdy neudělalo. Není to složité rozdělat. Nejhorší bylo najít grif, jak vycvaknout airbag. Jinak pohoda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...