patrikderka Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Zdravím, Fabia III 1.0TSI 70kw 2018 Style. Za sklem na palubní desce mám nějakou věc a netuším k čemu slouží, dokáže mi to někdo vysvětlit? (zobrazeno na ilustrační fotografii) Děkuji. Quote
VeteranChild Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Senzor na automatiku světel je ve zpětném zrcátku, tady bývá senzor na regulaci jasu podsvícení v interiéru. Quote
brrrrm Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 (edited) Závisí od výbavy auta. Zvyčajne ak nie je dažďový senzor, toto býva aj svetelný senzor na automatické svetlá. Ak je aj dažďový senzor, svetelný senzor býva hore v späťáku. Ale tiež by v tom mal byť aj nejaký senzor pre automatickú klímu. Edited May 9, 2023 by brrrrm 1 Quote
VeteranChild Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 @brrrrm Tak to je pro mě novinka. Ani jsem netušil, že se někdy dává senzor na automatiku světel sem. Nicméně podle fotky (i když jen ilustrační) a výbavy auta dotazovatele nejspíš bude senzor v tomhle případě nahoře. Quote
Paolo75 Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Snímač slunečního svitu. V závislosti na intenzitě světla řídí teplotní klapku a větrák čerstvého vzduchu. Quote
atlan Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Vecsinou tam bol senzor pre klimu, ked svieti slnko cez celne sklo chladi viac a fuka na celne sklo. Pre prijemnejsi pocit. Quote
brrrrm Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 @VeteranChild áno, napríklad aj tutok @wirer má na to návod.. ;) https://forum.skodahome.cz/topic/140628-f-iii-oem-svetelný-senzor-v-palubnej-doske/ 1 Quote
milanxx Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 (edited) Pokud nebyl dešťový senzor tak tohle čidlo v palubce je dvojité. Pro autoklimu a pro auto světla. Aspoň v f3. Mám tohle dvojité a teď i dešťák. Edited May 9, 2023 by milanxx Quote
VeteranChild Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 A s tou změnou intenzity podsvícení budíků podle slunečního světla jsem úplně mimo? Přísahal bych, že jsem to někde četl (snad v manuálu) a od té doby žiju s tím, že to tak je. Quote
Jan R. Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Čidlo na světla, v 2015 bylo pro Ambition za 1000,-, doplácel jsem. Quote
MiroslavsIII Posted May 20 Posted May 20 Mám ambition MR16, nemám spínač světel s polohou auto a mám manuální klimu, zpětné zrcátko jednoduché, holé. Mám tam taky nějaké čidlo nebo je to jen záslepka? Pokud tam mám nějaké čidlo tak jaké a k čemu přesně slouží? Quote
ExecutedDonut Posted May 20 Posted May 20 existují dvě varianty 1) záslepka z černého neprůhledného plastu 2) poloprůhledný plast s fotosenzorem, bez automatických světel má pořád účel, ovládá intenzitu podsvícení obecně tlačítek případně tlačítek klimatroniku. 1 Quote
Recommended Posts