Přejít na obsah

Pískání turba? - Škoda Octavia 3 RS TDI (2015)


Jjarolím

Doporučené příspěvky

Dobrý den. 

 

Po usilovném hledání jsem nenašel zcela jasnou odpověď na moji otázku, tak se zkusím zeptat tímto způsobem. Snad tím nikoho neurazím. 

 

Zkusím to napsal co nejvíc stručně, ať z toho tady není sloh.😅  Zhruba 1-2 měsíce zpátky se mi ''rozpadlo'' turbo na RSu. Oprava proběhla způsobem repase turba, vyčistil se filtr pevných částic, výfukové potrubí a i oběh chladící kapaliny. Dále se na motoru vyměnilo těsnění, hydroštely a ještě pár dalších drobností okolo. Jelikož první oprava proběhla v neautorizovaném servisu a následné jednání servisu nebylo zrovna ''příjemné'', tak se následně v autorizovaném servisu Škoda ještě vyměnily hadice k turbu a těsnící kroužek EGR ventilu. 

 

Auto jezdilo cca měsíc bez problému a dnes ráno se ozvalo pískání co je na videu níže. 🥲😭Pískání začíná cca od 1 700 otáček a zvyšuje se. Když se auto ohřeje, tak se intenzita pískání zmenší, ale furt je to podle mého názoru dost.

 

Jelikož si nejsem úplně jistý a ve Škodovce mi řekli, že nemají věštící kouli a na objednání si počkám měsíc, tak se ptám zde. Je mé pískání otázka turba nebo je to něco jiné? Chápu, že kouli tady asi taky nikdo pravděpodobně nevlastní, nicméně je možné, že se s tím někdo setkal a je ochotný se podělit se zkušenostmi. 

 

Děkuji za každý názor. 🫡

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 5. 2023 na 10:21, Vápno napsal:

A není náhodou ten DPF prasklý?

pak sebou vezme turbo. Vaculík na to upozorňuje snad v každém videu ohledně O3. 

 

Hmmm tak to netuším. Vím, že se při té první výměně kolem toho motali, ale předpokládám, že nikdo moc nezkoumal příčinu rozpadu turba a jenom se to vyměnilo. Každopádně až bude auto v servisu nebo na zvedáku, tak to nechám zkontrolovat. Děkuji za tip. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozrel by som vrtulu v sacej časti, či náhodou neškre o obal. Keďže tieto turba majú vrtulu dosť tesne spravenú voči obalu tak či náhodou nieje posunutá o niečo na niektorú stranu.

 

Ono ti to robí preto od 1700ot, pretože vtedy sa roztáča v podstate na plný tlak. Ešte je možné, že máš proste len niekde netesnosť a robí to potom tento zvuk. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...