Přejít na obsah

Osvětlení SPZ


Franta 1

Doporučené příspěvky

Narazil jsem na problém s výměnou 5W žárovky v osvětlení SPZ. Po demontáži krytu a vytažení vadné žárovky jsem se pokusil nasadit novou, ale plastová patice zmizela kdesi pod plechem dveří. Vytáhnul jsem ji pinzetou, ale nepúsobí na mne stabilním dojmem. Dost mne to překvapilo. Jak se mám k ní dostat přes tapecírung. Nerad bych něco poškodil. Múžete mi poradit. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KDyz jsem je menil naposledy, tak sem jak dezo odrezaval sroubky, protoze uz byly dost schnily, pak sem vyndal zarovicku nandavam novou a patice s zarovkou zmizela, takze sem musel sundat plast a oboji najit, dal sem to dosebe a pohoda, ted uz to sviti zas pekne a jsou tam uz i nove srouby :) Priste bude jednodussi rovnou sundat ten plast a zarovky vymenit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by stačilo koupit bateriové svítidlo v ,,lidovce,, rozebrat LED-ky, dát 6ks LED v sérii do dvou lamp. Taky jsem nad tím uvažoval, ale bojím se jedné věci a tu je vyzařovací úhel LED-ky. Ten paprsek je dost úzký a nevím jestli ho ta plastová krytka dostatečně rozhodí do stran. Každopádně za vyzkoušení to stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsem toho názoru,že osvětlení SPZ je jen pro poldy a na STK, bezpečnost to nezvyšuje ani nesnižuje,předepsáno je že musí svítit osvětlení bíle,to splnuješ jak moc nikdo neví tak co.Stejně ti svítivost nikdo nezměří tak to neřeš.Říkám:svítí?svítí!svítí bíle?svítí bíle,tak mi trhněte. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Když jsem si oktávku letos v dubnu koupil (starší) byly prasklé obě žárovky osvětlení SPZ. Při snaze o nasazení mi samozřejmě obě objímky zalezly dovnitř.Musel jsem sundat tapecírunk pátých dveří (kombi) a po výměně znovu nasadit. Při tom mi praskly dvě plastové příchytky tapecírunku (na dveřích) a bohužel i jedna přímo na tapecírunku.

Teď po čtyřech měsících opět obě žárovky prasklé. Objímky zase zalezly dovnitř a tak zase tapecírunk golů.Opět praskla jedna příchytka na dveřích a další na tapecírunku.

Už ten tapec i špatně drží a jestli to budu sundávat znovu, a já věřím že to nebude dlouho trvat, tak to bude asi pro ten tapecírunk konec, protože se určitě zas něco ulomí a už nebude držet vůbec.

Snažím se to dělat citlivě,ale výsledek je žalostný.

Vůbec nechápu kdo to uchycení vymyslel, katastrofa.

Nemáte někdo nějakej nápad jak to vyřešit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ tú paticu súdruhovia z NDR trocha nedomysleli, niekde urobili chybu lol

Ked ideš podla logiky, nesvieti žiarovka, vidíš sklíčko so šrobikmi, tak vezmeš šrobovák, dáš dolu sklíčko (plastové :) ) a vytiahneš vadnú žiarovku. Ideš dávat novú a v tom zistíš že to nebola správna cesta a musí íst dolu tapacirung :prc: Ked to vo výrobe plánovali tak, že sa žiarovka bude menit odzadu, tak na tie sklíčka nemali dávat šrobiky, ale mali byt tiež upevnené z vnútra. Ked nevidím vonku šrobik, tak idem hned odzadu :):prc: A aj tapec mal byt potom riešený nejak na šrobiky a nie že to ideš menit v zime, ked je plast tuhý a zakaždým sa ti ulomí nejaká plastová packa :aggressive:

Ja som auto kúpil tiež staršie vlani a prvy x ked som menil tú žiarovku a pri zatláčaní novej sa mi to celé posunulo o kúsok dovnútra, tak som myslel, že je tam asi niečo ulomené, alebo nejaký šrobik povolený, preto to zaliezlo dnu. žiarovka svietila, tak som to dalej neriešil. Teraz pred mesiacom som menil sklíčka bočných blinkrov v blatníkoch, tak som skontroloval všetky žiarovky. Osvetlenie SPZ zase nesvietilo, tak som zase odšroboval sklíčko a menil žiarovku. Tentoraz mi objímka behla dnu komplet :) Tak išiel dolu tapec a ked som to vytiahol odzadu, tak som zistil, že tam nemám nič ulomené a objímka sa tam iba zasúva bez akejkolvek aretácie :o

Jedine ked to bude vonku, tak na tú objímku kapnút trošku lepidla na plasty a zasunút. Pri dalšej výmene žierovky "cez sklíčko" by mala objímka držat a nezatlačíš ju dovnútra ;)

Tak isto debilne sa mení žiarovka na bočnom blinkri v blatníku. Musí sa dat dolu plastový podbeh (alebo aspon povolit predná polovica), zasunút ruku za blatník a vycvaknút blinker. Až tak sa dostane k žiarovke.:o

Editováno: , autor: BEDUIN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klucí,nedávno jsem to někde na foru psal nějakýmu klukovi,naletovat vysokosvítivou 5mm led s odporem 300 ohm a je po ptákách,pár let tam svítit bude tak jakýpak montování tapecu co půl roku,tam v tom místě se není čemu divit že odcházejí,je tam relativně hodně vlhka a zkrat je na světě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...