Přejít na obsah

Nefunkční dálkové ovládání originál Octavia I


JirkaOc

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám Octavii r.v. 2000 (modelový rok 2001) s centrálním zamykáním dálkovým ovládáním (originál Škoda), je zřejmě vybavená řídící jednotkou "comfort". Včera večer po příjezdu zničehonic přestalo fungovat zamykání/odmykání pomocí vysílače DO, prostřednictvím tlačítek na dveřích řidiče však zamknout a odemknout lze. Po zamknutí tímto tlačítkem ale nebliká LED na dveřích (nevšiml jsem si, jestli předtím ano - zevnitř jsem auto nezamykal...). Všechno ostatní zdá se funguje (včetně třeba naklápění zrcátek - to je údajně řízeno taky komfortem).

Vysílač DO nepodezírám - LED na něm při vysílaní povelu poblikává a stejný problém je zároveň i s druhým klíčem/vysílačem.

Během dne před závadou jsem vůz myl jednak WAPem v prostoru motoru, jednak tímtéž zvenku (včetně spár mezi dveřmi a karosérií) a poté ještě v kartáčové myčce. S WAPem už jsem si naběhl kdysi s jednotkou Monomotronic u Formana - přes její těsnost se dostala voda dovnitř a trvalo mi skoro den, než jsem nepravidelnou závadu našel a vysušením jednotky odstranil... Tady ale nemám pocit, že by se voda mohla dostat někam, kde vadí - nebo ano?

Mimochodem: zkoušeli jsme diagnostiku ATALem501 a VagComem, obě metody vůbec nenašly komfortní jednotku (resp. se to tam snad jmenovalo "centrální zamykání" - nevím, neviděl jsem na display). Motorovou jednotku se normálně načíst povedlo...

Nemůže to dělat vadný mikrospínač zámku dveří? Různě po webu jsem narážel na zmínky v tom smyslu, ale nikde jsem nenašel přesný popis chování centrálu při jeho vadě (jako např. u mě - tedy že jde ovládat zevnitř a dálkou ne)...

Díky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Měl jsem zrovna před několika dny ten samý problém. Přestalo z ničeho nic fungovat dálkové zamykání. V mém případě ještě přestalo fungovat i osvětlení uvnitř vozu včetně osvětlení na dveřích. Skoro jsem už jel do servisu. Naštěstí jsem prošel alespoň pojistky a bingo! B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten samý problém jsem měl i já, stalo se mi to po odpojení baterky. Mně ovšem stačilo, jak jsem se dočetl v návodu, že stačí odemknout nebo zamknout auto klíčem (u dveří řidiče) a do dvou vteřin zmačknout tlačítko na ovladači a ten se aktivuje.

Editováno: , autor: Sklenar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mne zas dalka zlobi - ale to bude studenak v klicku.

Propajel jsem vsechny soucastky a nejakej cas to jelo.

Ledka blikala vzdycky pri zmacknuti tlacitka ale auto nic.

Navic na prvni zamceni neblika ledka na dverich

ale to nevim jestli neni vlastnost - nekde jsem cetl o

aktivovani imobilizeru druhym zamcenim.

Na vag to pujde hned jak to dostanu ze servisu

(pojistovny sou ale smejdi :-)

Bye Yupee

PS: mam jeden klic bez chipu (origo ale zrtraceny chip)

Da se to nekde splasit? klic se mi kvuli tomu nechat delat nechce.

Editováno: , autor: yupee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...

Dnes jsem měnil baterie mezi ovládači DO a po výměně se mi na obou rozsvítí LED dioda ihned po vsunutí baterie!!!Zkoušel jsem provádět synchronizaci podle návodů zde na fo'ru a bez úspěchu.Obě DO nefnukční.Před výměnou baterií bylo vše funkční.Může mi někdo poradit podle přiložené fotky co je to za DO,(jestli je to originál) a jestli se to dá nějak nastavit,pořípadě ověřit funkce vysílače a přijímače.Hledal jsem na internetu ale takový typ podle fotky jsem nenalezl.Díky.

post-717-1228674447_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

origo DO to je, dává se k fábiím, u O1 jsem ještě neviděl ... Jinak mě napadá jen jedna respektive dvě věci - baterie buď polarita, ale píšeš, že blikne (i když bůh ví proč) nebo i druh baterky, máš určitě stejný napětí třeba? A dosedací plochy, nejsou nějak ohnutý? Možná to zní blbě, ale stát se to může ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měnil starší baterii z DO které používám za novější baterii z DO které mám náhradní.Problém nastal po vytažení obou baterií z pouzder a výměně na DO, při nasazení baterie se LEDka okamžitě rozsvítí a svítí trvale na obou ovládačích,polarita je samozřejmě v pořádku a napětí baterií 2,9V a 2,6V.Zajímalo by mě jestli ta rozsvícená LEDKA signalizuje třeba mod učení nebo stav pro synchronizaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že jsem to zkoušel synchronizovat podle návodu co jsem tady našel a nešlo to,jeden klíč v zapalování budíky zaplé,druhým klíčem jsem zamkl po i při stlačeném tlačítku na DO ale ta LEDka pořád svítí,neproblikne a nezhasne,zkoušel jsem to na obou DO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Nefunkční dálkové ovládání originál Octavia I
  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...