Přejít na obsah

Ruční brzda


hayes11

Doporučené příspěvky

A samostavem myslíš co? Ten klínek na pružině u čelistí? To by snad mělo být v pořádku. Prošel jsem s brzdama na STK a jako závadu mám jen zapsáno, málo účinnou ruční brzdu z důvodu který jsem uvedl. Lanko je v pořádku a před STK jsem jen prostor čelistí vyčistil od prachu. Nic jsem nedemontoval. Lanko bylo potřeba postupně během času napínat, až se dostalo na konec napínáku. Problém nenastal ze dne na den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo,samostavem myslím ten klínek. A jak máš staré obložení? Nemáš ho už KO? Jestliže jsi musel ale během času používání lanko postupně po kouskách dotahovat,tak bych řekl že ti ten samostav nefunguje už od začátku,protože ten samostav ti vymezuje vůli mezi paknama a bubnem aby tam byla co možná nejmenší vůle a tím pádem stačí zatáhnout za ručku jen krátce aby ti brzda začala brzdit. Samozřejmě nevyvracím že to můžou být i vytahaný lanka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čelisti jsou OK . Mám za to, že je vytahané lanko. Protože je to pakárna ho měnit, domníval jsem se, že někde stačí něco podložit, aby se závada eliminovala. Asi budu muset sundat středový kryt ruční brzdy a podívat se na to zblízka. Ale až bude tepleji. Myslel jsem si, že někdo už něco podobného řešil a poradí mi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

tím to doladit jde, ale pro jistotu se mrkni zda ti nevisí táhlo na třmenu ( je za něj zaháklý lanovod), u těhle třmenů se to dost často stává....( pak není na vině štelování, ale buď samotné "zakouslé" táhlo, nebo lanovod....já po zimě vždy při přezouvání když jsou kola dole uvolním čepy na třmenu, skontroluju manžety, máznu vodítka a zároveň povolim matku na táhlu ručky, prostříknu WDčkem a rozhýbám to.....pokud ani to nepomůže, dá se tam dát pružinky z OII, pak je pokoj s táhlem navždy...

 

PS: můžeš to mít opravdu jen v tom štelování, tak zbytek ber jen jako " co kdyby.." :)

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte mám podobný problém auto už dlhšiu dobu slabo brzdí na ručnej brzde a zaberá uplne na konci ked je už ručná zatiahnutá pomaly oboma rukami a aj tak slabo brzdí, skúšal som ju dotiahnuť v tom stredovom panely tak aby mi nebrzdilo zadné koleso ked bolo v lufte a nič akurát ťažšie šla zatiahnuť odspodu ale aj tak ked som s nou zabrzdil slabo brzdila , dal som dole bubny a kedže auto dlhšie stálo boli aj zahrdzavené tak som ich dal presústružiť , pakne boli v pohode no jeden valček mi trochu začal tiecť tak som ich dal vymeniť, po výmene aj tak tá ručná slabo brzdí tak sa chcem opýtať jak to je s tým čistením toho samostavu a mazaním mechanizmu že čo tam vlastne vyčistiť lebo je to dosť zasvinené tak to bude asi tým ?? ,,,, vopred dakujem za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ručka nemá s válečkama nic společného.Buď jsou natáhle lanka-výměnit,nebo špatně funguje samostav.Můžou být na vině i bubny.Záleží kolik z nich odsoustružili.Čelisti chodí kolem docela natěsno.Nezbývá než vzít ocelový kartáč a vše očistit.Pozor na manžety na prasátkách.Pak pořádně vysát,nebo vyfoukat vzduchem.Pak lehce máznout části které se pohybujou,nebo jezdí těsně kolem sebe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...