Přejít na obsah

Ruční brzda


hayes11

Doporučené příspěvky

A taková malá rada: pokud to budeš rozebírat, tak vždy jen jednu stranu - abys mohl od té druhé opisovat pokud by sis nevěděl rady.

Co se týče těch prasátek: za normálních okolností prachovka pístky udrží, ale při neopatrné manipulaci s paknami se může stát, že se z jedné strany pístek příliš zatlačí a z druhé pak vyjede. Proto je dobrý si to pojistit. A téci po takové manipulaci můžou, ale také nemusí. Pokud teď nenesou stopy úniku když se podíváš pod prachovku, tak bych je neměnil.

 

A co ty lana? Pohybuje se i to pravé? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lze také provést kompletní výměnu, ale to už je finančně náročnější, ale zase snad zaručená celková spolehlivost mechanismu a je to i z většiny předmontované.

https://www.autodily-cardo.cz/-8/sada-brzdovych-celisti-trw-gsk1512-superkit-vw-seat/

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak znova. Rozebrat, vyčistit a rovnou vyměnit prasátka jestli se k tomu nechceš za chvíli vracet, pakny vypadají asi ještě dobře. To co máš na fotkách je fakt hnus a předpokládám, že lanovody jsou OK. Podle stavu tipuju, že při odvdušňování utrhneš i odvzdušňováky. Prach tam bude mít stejně jestli bude mazat nebo ne, v servise mažou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak som rozobral,ocistil ako ste pisali a nastavil,teraz rucna ide krasne na 3zube mam zaparkovane bez rychlosti,autom nepohnem.

 

jednu chybu som urobil-ked bol dole bubon tak som postupal po brzdovom pedale podla navodou pre nastavenie rucnej brzdy,teraz viem ze pri tom mal bit bubon nasadeny,ale nebol,tak trocha kvapaliny vystreklo.poutieral som a dokoncil.vyzera ze to ide v pohode ako som pisal.

chcel som pozriet pod bubon ci tam nieco este nestreklo ale uz sa mi ho nepodarilo dat dole,urobil som 5otociek matkov na uvolnenie rucnej ale bubon dole neisiel,len sa krutil,tak som naspet zatiahol a ide to.

bude to mat nejake dosledky?co myslite?

neviem pozriet teraz stav brzdovej kvapaliny lebo mam odlomenu paku na otvaranie kapoty,tak az ked namontujem novu,,,skusobna jazda vyzerala bez problemov

 

este foto upravenych laniek rucnej brzdy

brzda final.jpg

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se ti pravý buben nebude zahřívat, nedělej nic. Pokud bys potřeboval sundat buben, tak našteluj jednu díru pro šroub kola tak, aby tenkým šroubovákem šlo nadzvednout ten rozpohybovaný klínek nahoru. Tím se pakny dostanou blíž k sobě a buben by měl jít sundat.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ujedeš pár kilometrů bez výraznějšího brzdění a pak šáhneš na kola. Pokud budou přibližně stejně teplá, mělo by to být v pořádku. Pokud by pravé bylo výrazně teplejší, tak by přibrzďovalo.

Doufám, že když jsi sešlápl brzdu bez nasazeného bubnu, že nevyjel pístek z brzdového válečku úplně ven a že zůstal ve válečku. Pokud by vypadl ven, bylo by třeba brzdový váleček odvzdušnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 8 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Nepresiel som STK kvoli zadnym brzdam,prilis velky rozdiel medzi pravym a lavym kolesom/prave koleso slabsie brzdi....Rucna brzda mala hodnoty ok....dal som preventivne vymenit vsetky pruzinky,oba valceky/vraj trochu uz slzili/komplet bzdy ocistit,nieco mam pojazdit,aby sa este doladila rucna....zvladnem ju doladit aj sam,alebo je lepsie,ked sa to da na zdvihak a ladi sa to tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...