Jump to content

Hluk od podvozku s DCC... bubnovani...

Recommended Posts

Posted
V 25. 3. 2025 na 0:29, Svibi napsal:

Jakou máš motorizaci? Ten superb co píšeš že budeš půjčovat a nebouchá je mladší nebo starší datum výroby než tvůj kus?

Mam 142kw

a budu jsi pujcovat o dva mesice novejsiho

Posted
V 1. 3. 2025 na 20:30, Sup4KV napsal:

K těm pneu a tlakům : má to minimální vliv na ten negativní projev těch Kayab. Neřešte 18 vs.19 vzal jsem kola z trojky 215/60/R16  minimum hliníku max. pneu a je to takřka stejné, rozdíl je v projevu a jízdních vlastnostech jako takových - průjezd rychleji zatáčkou, přes obruby atd. (žvejkne se , tlumí lépe atd.)  ale to klepání ta samotná činnost těch tlumičů je stejná.  Řešením je pouze si nagaranci zajistit výměnu tlumičů. Nevím jaká je logika v sériích těch tlumičů je jich celkem asi 10. Já mám na 1/24 výroba. sérii AE, kolegovi co mu je vyměnili - AL. Pokud je tu někdo z okruhu ŠA tak by mě to zajímalo jaká je tam posloupnost. Zda karoserie na lince nebo podle abecedy postupný update - netuším. Ale určitě to bude složitější. Ta rozhodná doba mezi updatem by měla být do a po 17.6.24.  Jaký je rozdíl v jednotlivých sériích netuším. Řeknu víc až si auto vyzvednu a kouknu do podběhu, od středy je hotové - výměna tlumičů. Jedu si pro něj v pondělí ještě jsem čekal na lakovnu a výměnu víčka palivové nádrže. Pohodovou sobotu všem.  

16 " pneu mně tam nejdou nasadit - nevejdou se na kotouče.

Posted (edited)

Tak po výměně tlumičů i uložení je to mnohem lepší. Sem tam ještě něco klepne, ale to už je v pohodě. Jestli měnili uložení nevím, ale říkali to. Jak to poznat netuším.

IMG_20250417_081234.jpg

Edited by ab79
  • Pozitivní 1
  • 1 month later...
Posted

Dostal jsem svůj vůz Sportline, vyrobený mezi dubnem/květnem 2025.
DCC je hlučné. Podvozek je celkově hlasitější než podvozek bez DCC v Passatu B8/Arteonu nebo Octavii.
Zvuky jsou nepředvídatelné a podle mého názoru méně souvisí s typem povrchu a více s profilem vozovky. Na rozdíl od uvolněných pouzder nemusíte jezdit přes praskliny nebo díry na vozovce, abyste někdy slyšeli zvuk. Záleží spíše na zakřivení nerovnosti nebo hřebenu v asfaltu.

Posted

Měl jsem s obyčejnými dcc arteon, kodiaq i superb3 .. a vše bylo komfortní. 

Ale zde i po výměně tlumičů, jsem si na tohle auto prostě nemohl zvyknout a před týdnem jsem ho prodal a vzal jiné.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Před 14 dni jsem si koupil Superb 4 kombi, L&K. Horší reakci tlumičů  na špatnou silnici jsem nezažil. Prý to není závada. Je to jen o pocitech. Ach jo…hrůza. Vladimír

Edited by Vladimir11
překlep