Jump to content

Parkovací kamera

stastikp

Recommended Posts

Ahoj, 

mám Superba 4 kombi, zatím vše šlape. Co je tragédie, tak je šílená kvalita parkovací kamery. Rozlišení jak z roku 2000. Navíc se divně seká a je tak o půl vteřiny zpomalená oproti realitě. Kdyby šla vyměnit za nějakou i neorigo ale třeba full HD, tak jdu hned do toho. To se fakt nepovedlo. Přesedlal jsem z Volva, kde byl obraz kamery super. Rozumím, že se ve Škodovce na něčem šetřilo, ale na tohle si nemůžu zvyknout. V dnešní době 4k a full HD tohle nechápu. 

Bohužel musím taktéž souhlasit. Tohle je opravdu slabá stránka vozu. V rodině máme nový vůz s cenou za nějakých 400 k a tam je kamera srovnatelná a taktéž panoramatická. Takže docela ostuda. Zdá se mi, že vozidlo je na displeji vyobrazeno větší, než je skutečnost.

Suhlasim to rozlisenie prednej a zadnej kamery je priemerne. Pohlad z 360view je nepouzitelny a velmi skresleny.  Napr auro stojace vedla vo vzdialenosti cca 100-120cm vyzera pri pohlade zhora ze je len 20-30cm vzdialene. Ja sa stale spolieham hlavne na zrkadla, kamera je len doplnok...neprijemne je ked prednu  kameru auto spusti ked sa blizim pomaly ku krizovatke a predomnou je auto - obraz prekryje navigaciu,...Dalsia vec predna kamera je pri rozbehu dost dlho aktivna vypne az pri vyssej rychlosti - mozno sa to da niekde nastavit neskumal som to....

20240709_064859.jpg

20240709_064838.jpg

Edited by Revive
Foto

• 2 months later...

Čo sa týka rozlíšenia kamery, riešite blbosť. Súhlasím, mohlo by byť vyššie, ale na to, aby ste sa vedeli orientovať v priestore postačuje.
Čo sa týka veľkosti vyobrazeného vozidla, tam Škodovka určite skresľuje, takže na obrazovke je auto minimálne o pol metra dlhšie ako reálne (riešilo sa to už u Superba III). Nie je na to žiadne riešenie, jedine si niekde odmerať akú "rezervu" dáva vyobrazené auto oproti realite a následne s tou rezervou pracovať v hlave.

• 2 months later...
  • 2 months later...
V 5. 10. 2024 na 13:01, e1. napsal:

Čo sa týka rozlíšenia kamery, riešite blbosť. Súhlasím, mohlo by byť vyššie, ale na to, aby ste sa vedeli orientovať v priestore postačuje.
Čo sa týka veľkosti vyobrazeného vozidla, tam Škodovka určite skresľuje, takže na obrazovke je auto minimálne o pol metra dlhšie ako reálne (riešilo sa to už u Superba III). Nie je na to žiadne riešenie, jedine si niekde odmerať akú "rezervu" dáva vyobrazené auto oproti realite a následne s tou rezervou pracovať v hlave.

Při zapnutí bočního pohledu je dobře vidět kolo z boku u obrubníku. Rozlišení asi není to nejdůležitější co vadí u kamer (fotky se z toho nebudou tisknout), ani 12,9" display nepotřebuje 4K signál. Spíš je problém ten optický nesoulad.

Ak myslíš optický nesúlad v zmysle, že pri pohľadoch z vtáčej perspektívy nesúhlasí dĺžka vozidla, súhlasím s tebou, je to zle.
Ak tým myslíš optické skreslenie, tak nie, lebo to optické skreslenie tam je pri určitých pohľadoch zámerne.

Ad rozlíšenie: kým sa nedajú jednotlivé body obrazu spočítať voľným okom (ako to bolo pri Mazde 6), dovtedy v tom nevidím problém ani ja. Na druhej strane je vysoké rozlíšenie kamier z jedným "wow" efektov u zákazníkov pri predaji áut, preto je nepochopiteľné, že to koncern ignoruje. Stačí sa pozrieť na recenzie čínskych áut, každý "novinár" v nich chvíli kvalitu vyobrazenia.

• 1 month later...

Tak 360° je fakt mega tragedie, krom výše popsaného se mi kamera v různých pohledech na chvíli vypne a pak zase zapne.

Ta disproporce zobrazení vozu zapříčiňuje, že je celý systém nepoužitelný a vlastně jakoby nebyl.

Když parkuji např. mezi dva vozy, tak senzory hlásí odstupy (i v grafice) ale když chci v tom parkovacím manévru si docvaknout kameru tak to nefunguje - šedá obrazovka ... pak se ale po neustálém klikání občas rozběhne a nastavím si určitý pohled při kterém chci parkovat, tak při přeřazení D/R R/D se to vždy vrací do defaultu.

V dnešní době je kvalitativní nastavení celého 360° systému doslova nehoráznost.

Máme doma ještě Eniaqa a tam je kamera průměr , ale ve srovnání se Superbem čistší obraz, úplně plynulá, neřeknu si super ale ani nic špatného.

Ještě sem si vzpomněl že na škodě či VW (které jsem v minulosti vlastnil) jsem často využíval takový mod zadní parkovací kamery - kolmý pohled dolů jakoby spec. pro tažné , ale nejlíp se podle toho couvalo na přesnost (a tažné jsem mít nemusel). Teď tam ta ikonka je šedá / neaktivní .. tažné nemám. Za toto také palec dolů.