RomanX Posted August 4 Share Posted August 4 Dobrý den, po natankování octavie 4 facelift mi stále ukazuje palivoměr plnou nádrž. Jestli se s tím tady někdo setkal ... Auto 2 měsíce nové, tankuji už asi po 4, vždy v pořádku, až teď. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cz_honza84 Posted August 4 Share Posted August 4 Po natankování by asi měla být plná, ne? 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wdog Posted August 5 Share Posted August 5 Tak on tazatel asi myslel, že mu stále ukazuje plnou, i když jezdí. On asi není rád, že jezdí s nulovou spotřebou a má stále plnou, nechápu 🙂 Podle mého názoru funguje ukazatel paliva u O4 stejně spolehlivě, jako zbytek elektroniky, tedy v praxi občas nespolehlivě, a jeho provedení je designově stejně kvalitní, jako ostatní design uvnitř, tedy hrozné. Z mého vlastní zkušenosti u O4 (před FL): natankoval jsem plnou a vyjel do Maďarska. Ještě po ujetých 250km mi stále ukazatel paliva ukazoval "plnou" tedy maximální počet dílků, až pak to padlo o jeden. Ukazatel má osm dílků, tedy na jeden připadá asi 6l paliva. Takže jsem ujel 250km na méně než 6 l paliva, to je spotřeba 2ltr benzínu na sto, no kdo z vás to má? ... a nebo ukazatel ukazuje náhodné hodnoty, a stav paliva musíš ověřit klackem strčeným do nádrže, jako kdysi u traktorů. ... no jo, ale klacek mi tam nejde strčit ... tak nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boban1108 Posted August 5 Share Posted August 5 Tohle je obecně vlastnost vozů koncernu. Dlouho ukazuje plnou a pak rychle klesá. Já s tím problém nemám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martab Posted August 5 Share Posted August 5 (edited) Nejen koncernu, dělali mi to asi všechny auta s kterými jsem jezdil (Honda, Ford, Citroen, koncern) s plovákem napojením na PP. Pokud je palivoměr digitální je to ještě výraznější. Vždy člověk najede 100-200km než se ukazatel pohne, určitě by jsem neřekl, že je to specifikum koncernu... Edited August 5 by Martab 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted August 5 Share Posted August 5 To by snad stačilo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanX Posted August 5 Author Share Posted August 5 Jsem objednaný do servisu, tak uvidím, co se stalo. Podle odhadu asi půl nádrže pryč a ukazatel stále, že mám plnou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenycek Posted August 5 Share Posted August 5 A dojezd se snižuje, nebo je stále stejný? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanX Posted August 6 Author Share Posted August 6 Dojezd v aplikaci MyŠkoda ukazuje pořád stejnou hodnotu, plnou nádrž. Včera jsem dotankoval, nic se neděje, situace stejná. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr.podzimek Posted August 6 Share Posted August 6 To bude zaseklý plovák. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanX Posted August 6 Author Share Posted August 6 Taky si myslím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanX Posted August 15 Author Share Posted August 15 (edited) Palivoměr vyřešen přehráním nového sw. Edited August 15 by Ondra16V Drž se původního zadání tématu. Ostatní věci řeš v příslušném tématu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki83 Posted September 25 Share Posted September 25 (edited) @RomanX mas facelift ? Ja mam FL ukazovalo plnu nadrz a to som presiel 380km. Pozerali moje VIN - vyroba 5-2024 a ze sw mam aktualny...ak chcem tak jedine sa objednat do servisu a elektrikar to pozrie.... Edited September 25 by loki83 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanX Posted September 26 Author Share Posted September 26 Ano, facelift, výroba taky květen. Takže závada se řeší dál, po natankování opět ten samý problém jako ty. Přehrání SW nepomohlo. Servis to řeší přímo ze Škodovkou, příčina zatím neznámá. Vyřešit se to musí ... abych nevěděl, kdy dojde benzín, to je riziko. Na fotce je vidět, že ukazatel paliva je úplně mimo, od načerpání a ujetých km ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts