Jump to content

DQ 500

FrontVypla

Recommended Posts

Zdravím, mám Kodiaq 2.0 TDI 140kW 4x4 DSG a DQ500 s mokrýma spojkama a 152tis najeto. Poslední dobou sem začal pozorovat pár věcí při řazení a zajímal by mě Váš názor jestli to může dělat jedna věc nebo už jich odchází víc.

1) Když zařadím D nebo R pustím brzdu a hned přidám plyn, tak auto cukne. Když ale pustím brzdu nechám auto samo lehce zabrat a pak až přidám, tak je rozjezd bez cuknutí. 

2) Při podřazování z 3 na 2 se často stává, že od motoru slyším buď jedno bouchnutí nebo několikanásobné zarachtání. Je to jen zvuk autem samotným to necuká. A při řazení nahoru je vše ok. 

3) Při pomalé jizdě po parkovišti to tam 2 občas kopne.

Někdo podobné zkušenosti?

Edited by FrontVypla
Zapomněl jsem doplnit bod 2

Zdravím, DQ500 je trochu hrubší a pomalejší ve srovnání s ostatními DSG převodovkami, Jediné co může trochu pomoct je provedení adaptace převodovky.

Převodovku mám v jiném autě (VW T5), ale to co popisujete, pozoruji vlastně taky.

• 1 month later...

U mňa je to podobne..  2018, 110kw 4x2, dq500k 200tis. Ale "šklbne" pri podradení zo 4 do 3, raz za čas až poriadne kopne, inak len mierne.. a jemne aj zo 6 do 5, ostatné rýchlosti ani necítiť že zaradí. Výmena oleja originál, základné nastavenie ani adaptácia spojok nepomohli, vo vcds bez závad.  :( To mierne šklbnutie by mi vôbec nevadilo.. ale to občasné kopnutie ma desí, mám pocit že čoskoro sa niečo rozpadne.. Kopne to riadne aj keď zaradím D a pridám plyn.. Keď sa pohýnam a púšťaním brzdu a následne pridám pomaly plyn je to plynulé..   Vedel by niekto poradiť čo s tým, alebo na koho sa obrátiť?

Edited by Kamendy