Míša0107 Posted October 19 Share Posted October 19 Zdravím, prosím můžete mi poradit 🙏 dnes se mi rozsvítila kontrolka AdBlue, na nejbližší benzině jsem ho dotankovala, vešlo se necelých 8l, ale stále kontrolka svítí 🙈 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FEAR1400 Posted October 19 Share Posted October 19 Zapnout zapalování na alespoň 30s a až potom startovat a mělo by to zmizet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Míša0107 Posted October 19 Author Share Posted October 19 Zkoušela jsem, ale u přesto svítí dál... Jen zapnu zapalování a už to křičí, nastartuji a stále stejné ... Ale i tak děkuji 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted October 19 Share Posted October 19 Podle manuálu se mělo po dotankování provést toto: Před další jízdou zapněte na 30 s pouze zapalování, aby systém mohl doplnění nádrže rozpoznat. Motor startujte až po uplynutí této doby. Opravdu jsi nechala zapnuté zapalování těch 30 vteřin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Míša0107 Posted October 20 Author Share Posted October 20 Dělám to vždy, zapnu zapalování chvilku počkám a pak startuji... Jestli na benzině to bylo 30sekund neřeknu s jistotou, ale cca po 2km jsem zastavila a hledala na internetu a přesně co píšeš nechala jsem zapnuté zapalování a víc jak po půl minutě startovala a stejně svítí. Myslíš, že se to ovlivnilo hned na té benzině ? Auto mám 2 měsíce a s Adblue zkušenosti mám poprvé 🙈 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted October 20 Share Posted October 20 Možné je ledacos. Třeba překousané hadičky viz: Těch možností je víc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Míša0107 Posted October 20 Author Share Posted October 20 Včera mi měnil mechanik rozvody a po cestě se to ukázalo, tak jestli to nemůže být taky tím ... Moc děkuji, zítra s tím zajedu do servisu.... Dá se tomu dojezdu věřit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted October 20 Share Posted October 20 možno len nedocvakol konektor na vstrekovači ADblue pri výmene rozvodu treba diagnostiku 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Míša0107 Posted October 20 Author Share Posted October 20 Děkuji všem za rady.... Byl to opravdu jen špatně zacvakly konektor od vstřikovače .... Moc děkuju 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts