Přejít na obsah

Klimatizace dodělání/předělání


veisen

Doporučené příspěvky

No já osobně jsem dlouho přemýšlel proč vlastně chci do auta dodělat Climatronic a když jsem se oprostil od všech "racionálních" důvodů zůstal už jen jeden... Je to další display do auta a vypadá to zatraceně hi-tech ve srovnání s man. klimou a to je ten důvod. Pánové já jsem dospěl a umim si to přiznat, řada je teď na Vás lollollol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže duvod je prosty,ja ji naboural a Česká mi to zaplatila do pěti dnu ,fakt nekecám. Ale ne kecám zaplatil jsem to sám bo su kund.!Ja sem ji tam dal s toho dúvodu že jsem měnil komplet elektriku a interiér a prostě byla u toho jinak bych se na to víte co. mít šest a více tisíc tak jdu do něčeho jinačího, a manual by stačil ALE JE SUPER. kol120

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
tak to mam smulu nechapu co to tam mam za topeni ale od nej k ty jednotce vedou lanka a pri zmacknuti tlacitka na panelu se ty lanka posouvaj :)

koukam ze mam asi po klime a po topeni :( takze budu mrznout dal

Tak to je uplne v poradku, pri stlaceni tlacitka se ti prenastavi pozice klapek pomoci serv pres bowdeny (ty dratky :D )

Zrejme mas klimu protoze topeni je bez tlacitka AC a u topeni je jen manualni ovladani (nepocitam ovladani klapky vstupu vzduchu - "recirkulace" to je pres servo)pomoci bowdenu od panelu.

Jinak klima muze byt manual nebo regule (automaticka) :palec2:

PS: Asi udelam par fotek panelu topeni a klimy ;-)

To veisen: mrkni na bok telesa klimy,vlezes pod kaslik uvidis odstineni to odhrn opatrne at si ho neurves rado se trha okolo toho plastoveho sroubu a na boku co je paska(plastova kolem cele klimy) zajistujici to odstineni je stitek vyrobce pokud tam je Valeo tak mas origo klimu( nebo topeni) pro O1 pak si sezen jen panel a nacvakej kabely od klimy popripade i bowdeny jestli mas manual a jedem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Foto panelu manualni klimatizace ovladani klimatizace pomoci tahel(bowdenu) od panelu

post-6028-1175700923_thumb.jpg

a tady panel topeni taktez ovladani pomoci bowdenu

post-6028-1175701079_thumb.jpg

Bohuzel nemam foto panelu automaticke klimatizace :feve: , tahle klima jiz nema ovladani bowdeny ale el. impulzy ktere ridi serva na telesu klimatizace

PS: Jinak teleso klimatizace (jak manual tak automaticka u topeni si nejsem jist) pro O1 je totozne jako pro golfa jediny rozdil je v odstineni (to je videt u spolujezdce pod kaslikem) a mezikusem (jeden vydech,ten staci vymenit za vydech pro octavii - povoli se 2 srouby 4*16 pak se odcvakne a vymeni za skodovacky) to same plati i pro ovladaci panely jsou totozne jak pro golfa (jen nevim ktery typ golfa :help: ) tak o1 jen vypadaji jinak ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam v aute jen manualni klimu bo kdyz jsem ho kupoval tak na climatronic byl priplatek 35000, kdezto manual byl gratis, zatim mi ten manual nijak zvlast nevadil, jen mam trochu strach ze ve spojeni s 1.6 motorem a pouze 44Ah baterii (origo z MB) to neni nejlepsi kombinace... Jinak klobouk dolu pred tema co si to meni z man na auto sami, je to mazec. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciste teoreticky.....1.6/55kw bez klimy....pokud pominu fakt, ze vice zatizim motor, ma cenu se poustet do prestavby na manualni klimu ? ( O automaticke ani nepremyslim, to by se musela menit jeste hromada veci okolo ).

Pokud mate nekdo prehled, dejte vedet. Chladic, kompresor apod. snad nekde sezenu na vrakaci.....jde mne spis o celkovy prehled, co presne je treba delat. ( v DP neco je, ale pomalu, chytrej z toho nejsem ).

Chci klimu a nechci menit cele auto:).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi to přijde že tam mám nějaká táhla, která se hýbou když přepnu tlačítko na panelu! Panel od Climatronicu potřeboval bych jen asi kabeláž, abych to mohl přepíchat???

Ještě detail topení..

cece to mas, nejak divny panel a jeste nejak upravovane teleso klimy.

Jde mi o tu nastavovanou kabelaz od motoru k regulatoru otacek ten regulator je predelavany origo je cerveny a vede k nemu kabel smotany dohromady a ne aby jsi takhle videl kam vede kazdy kablik.

Kdo ti to delal??

skoro bych rekl prasecina :kuk: a zrejme ti nepomuze nova kabelaz jelikoz tam mas divnej regulator otacek (to co je na tom plechu :kuk: ) mozna odesel a proto nejaky upravovany a nebo dany schvalne kvuli tomu panelu.

Zkusim ti zjistit vic o te tve klime (topeni nemas) zkus mi sem napsat presne ty cisla na tom stitku v tom cernem ramecku je to mazle a necitelne.

PS: jak jsme trosku vic zkoumaly ty fotky tak to co mas byla puvodne manualni klimatizace kterou nekdo predelal na automatickou dle naseho nazoru, topeni ma jiny blok a tvoje klima ma veden kabel do krytky motoru (predradny odpor) coz je jen u manualu (pokud dobre koukame) ale ty tam mas jeste ten zprasenej regulator na plechu - dle naseho nazoru vystipany otvor pro original (manual jej nema) a vsazen ten delany.

Zjistim vic ono mi bude i trosku stacit jen to oznaceni H37 AC Man CAG DD QC

edit : Tak jsem se mi potrvdilo co jsem si myslel, ta klima byla puvodne manual a je predelana na automatickou + neni vyrobena v CR ;) vice info az budu mit tu radu cisel

Editováno: , autor: xxx.79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...