Přejít na obsah

Škrtící klapka


pmultimix

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

tím "řazením" máš na mysli vyšlápnutí spojky ?  (protože klacek řadicí páky není nijak spojen s řízením otáček)   V případě že ti po akceleraci a vyšlápnutí spojky otáčky dělají neplechu tak může být problém ve snímači (spínači) polohy spoj. pedálu - má dvě fáze snímání, a právě jedna z nich je odpovědná za to aby motor nevyskočil do otáček po odlehčení(rozpojení) spojkou. Jde v podstatě jen o estetiku a když to nefachá tak se to dá přežít, já jsem to čidlo rozebral a porovnal (přihnul) kontakt té polohy, a dobré. Nové stojí majlant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Kluci mám  Fabku 1.2 47Kw najeto 88tis. Auto najednou začalo chcípat na volnoběh a hlavně při prudkém sešlápnutí plynu z volnoběžných otáček. Vyčistil jsem škrtící lapku, nastavil základní polohu, vyměnil vložku vzduchu, paměť závad nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj

 

Libero má očividne dobré zľavy, lebo mňa vyšlo to tesnenie 5 až 10€ (nepamätám si koľko presne). A je mi pritom jasné, že na tom mali zisk asi tak 500% Ale čo už, tesnenie som kúpil. Taktiež som ho trošku prešiel olejom, no myslím, že dosadacie plochy stačí iba očistiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Před nějakým časem jsem klapku vyčistil, nastavil přes VAG a vše šlapalo jak má. Teď se mi ale stává, že při volnoběhu začnou pomalu svévolně stoupat otáčky k cca. 2000, pak klesnou na 1000 a nakonec se ustálí v normálu. Tak nevím... Znovu vyndat a pročistit? Nebo vás napadá nějaká jiná závada? Snad jsem ji během čištění neoddělal, ale neuvědomuji si nic zásadního - byla venku a vyčištěna technickým benzinem. Jinak tato "závada" se stává tak jednou za 10 jízd, jinak je vše OK. Na závěr doplním, že se jedná o F1, HTP, 47 kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím chtěl bych se Vás zeptat zda už se někdo setkal s tím, že nejde provést adaptace.

Načetl jsem přes origo VAG závady na motoru a byly tam zavady viz screen níže. Klapa nešla ani zadaptovat. Tak jsem si řekl ok odešla do věčných lovišť. Koupil jsem novou klapu ale ta také nejde zadaptovat. Stalo se to ze dne na den. Jinak auto jezdilo ok. Když zkouším adaptaci přes kanál 060 tak to napíše že ADP probíhá a pak napíše chyba. Navíc ta závada nejde ani smazat. Děkuji za jakoukoliv radu jsem už bezradný. Tom

IMG_20171008_140612.jpg

IMG_20171008_140639.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravim borci,

 

zacali mi obcas na par sekund skakat otacky po starte, tak som vybral klapku aby som ju skontroloval, ale necakal som, ze po 120.000km (a 14tich rokoch) bude nejako velmi spinava.

 

Holt opaok bol pravdou a klapka si urcite pyta riadne vycistenie :D

 

21EBB78F-2CCF-4352-BAED-86498E1A60A9_1_105_c.thumb.jpeg.9494c2f4598348232c50ed1324049deb.jpeg

 

Chcel by som sa preto spytat, ked som klapku uz vytiahol a mam ju doma, ci neodporucate s nou spravit nejake dalsie ukony - napr. zhodit ten plastovy kryt a premazat koliecka okolo motorceka, pripadne tam to tiez nejako vycistit?

Ak ano, tak by som chcel poradit, ako na tento jeden srob - vyzera ako keby bol zaliaty nejakou zivicou.

 

8BEB51B9-E4D2-4318-88F7-BADDE2D9971B_1_105_c.thumb.jpeg.0b6544f9a422964546caa1dba111ee4e.jpeg

 

Zaroven by som sa chcel spytat ako je mozne, ze na benzinovom motore je takto zaspinena klapka a sanie (vnutro sania ma na sebe rovnaky cierny povlak ako ta cast klapky na hornej fotke). Motor je to 47kW BME, cize pokial viem ten nema EGR a odvetravanie skrine sa mi zda ze ide k vzduchovemu filtru (alebo sa mylim?) a ten nebyva tak velmi spinavy.

 

Voped dakujem za vsetky rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...