Jump to content

Klakson - Pouze jednotónová houkačka u výbavy Exclusive Selection

Recommended Posts

Ahoj ve spolek, mám Kodiaq 2 z března 2024 v max výbavě + Exclusive Selection a teprve nedávno jsem zjistil, že auto troubí jako stará felicie, protože místo takzvané dvoutónové houkačky, tedy dvou fanfár jedna nízký tón a druhá vysoký tón má jen jednu. Když jsem dle VIN vyhledal přesnou položkovou výbavu mého auta, opravdu je tam napsáno jednotónová houkačka a našel jsem i jednu v motoru. Dle ETKY se tam opravdu někdy montují obě. Jak to máte u vašich aut a dá se to případně dodělat, protože sice netroubím často, ale když potřebuji zatroubit, úplně se stydím s tímto zvukem? 

Díky Tomáš 

před 3 hodinami, miklisek napsal:

To snad ne..... 🤦🏻.

Houkačka je (doufám) jen hardware, to by mělo jít vyměnit i v domácích podmínkách.

Bohužel v autě druhou fanfáru opravdu nemám, takže žádné kódování nepomůže.. :-((

Před hodinou, bouchy01 napsal:

Ano budu muset sundat celej přední nárazník, koupit buď jednu fanfáru, nebo jak jsi poslal odkaz, tak celou sadu, vyrobit rozdvojku a snad to bude fungovat a nebude to chtít nějaké kódování... :-// 

V 15. 2. 2025 na 14:55, wirer napsal:

kedysi som klaksony riesil na F3. asi moc nepomoze, no aspon pre inspiraciu

https://wirer.sk/f3_klakson/

Moc Ti děkuji za návod a až bude venku teplo pustím se do toho, protože toto u auta za 1,5 milionu je neskutečná ostuda a naprosto trapné šetření defakto na bezpečnostním prvku.