Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam 8 měsíců starou verzi 142kw tdi. Najeto 36tis km. Spotřeba nafty se mně zdaleka nepřibližuje testům na internetu. S lehkou nohou město/okresky jezdím 7,5-8 a dálnice 130-150 tempomat mezi 8,5 -9. Máte podobnou zkušenost?

Edited by Vasek666
Posted

Mám stejnou motorizaci, aktuálně 29tis km. Od začátku roku jedna cesta do Italie na hory a zpět. Párkrát dálnice v ČR jinak okreska a město. Za mě spokojenost s průměrem 6,7 l. Tankuji vždy jen tu lepší dražší naftu... 

Screenshot_2025-03-07-07-37-31-27_444dc4eb74c51ce3b2252e98bbce8321.jpg

Posted

Já mám průměr 7, ale určitě nejezdím s lehkou nohou a vím, že by to kolem 6.5 určitě šlo. Dálnice při 130-150 rozhodně pod 8.

Posted

Já mám za 10 tis km 7,3 litrů a to je 80% Praha popojíždění a každé ráno v zimě 50 min nezávislé topení a teď jsem byl v Chorvatsku a cesta tam 1200km dálnice průměrná rychlost 112km za hodinu a po ČR, Rakousku cca 130-14O km za hodinu a po HR 150 km za hodinu a to samé zpět a průměrná spotřeba 7.0 litrů... 

• 1 month later...
Posted (edited)

Brno - Ostrava - lehká noha = 5.4/100km.. nezajeté auto.. jinak 50/50 okresky/město mám teď nějakých 6.4/100km? Za mě na tak velké a těžké auto pohoda..

Edited by astario
  • Líbí se mi 1
Posted

Máte niekto porovnané spotrebu čo ukazuje palubný a reálnu podľa tankovania? Na mojom Karoqu mám totiž niekedy aj rozdiel 0,2-0,3 menej reálne. 

• 1 month later...
Posted

Kodiaq 142kw zatial bez diaľnic v zábehu. Za mna super spotreba. Realne podla prvého tankovania je to cca to iste co pise palubak. Uvidime co bude dalej

IMG_2155.png

• 2 weeks later...
Posted

Palubný PC ukazuje o nejakych 0,1-0,2 menej ako je reálna spotreba podla tankovania. Avsak ako sa auto zebehava tak pri normálnej jazde plus diaľnica GPS 120km/h a priemernej rýchlosti 88km/h sa da ist so spotrebou aj na 5,6litra

• 2 weeks later...
Posted

Za posledných 8 tis km priemerná rýchlosť 78km/h spotreba 6,6l/100. Palubný PC vs Tankovanie do 0,1 l rozdiel. Pneu v predu 2,5 vzadu 3,1 takže tesne pod max.