Přejít na obsah

Zámek dveří


Fido

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Zdravim,ačkoliv jsem prohledával toto forum,nenašel jsem dostačující odpoved...mam problém se zamykáním dveří u řidiče.když auto zamknu DO všechny dveře se zamknou jen u řidiče ne...musim je zamknout klíčem...a při odemykání DO se taky všecko odemkne a u řidiče zustanou zamčený zase musim otevřít klíčem..(když odemykám/zamykám klíčem tak se vše zamkne normálně) .osvětlení ve dveřích svítí a vnitřní osvětlení taky...dioda vedle čudlu nebliká...kabel ve svazku mezi skeletem a dveřma jsem přelámanej nenašel...tipoval bych to na něco ve vnitřnim zámku...poradí někdo???

 

octavia I,r.v. 2005 1.9 tdi 81kw

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Tak ja mel pripravenu opravarenskou sadu a po rozebrani dveri a vyndani zamku ho stacilo jen promazat a beha zase jako novy. Akorat jsem mel problem sundat zvenku krytku.

Dale jsem mel vadny mikrospinac u ridice, bohuzel nepomohla vymena pouze horniho dilu mikrospinace jako je v navodu ale musel jsem dat cely novy ktery byl trosku jiny nez puvodni, takze jsem si s tim cely den hral aby mi mikrospinac spinal ve spravne poloze. Puvodni jsem ustrihl a naletoval kontakty na novy - nejdriv mi spinal az kdyz byl zamek dveri uplne rozevreny ale kdyz jsem si zkousel dvere otevirat a zavirat tak to se vzhledem ke stari auta a opotrebovanosti zamku nedeje (nedojizdi az do krajni polohy). No nakonec jsem to vyladil a ted bych to mohl delat i po slepu :-D Dokonce i okno u ridice mi vyjede/sjede kdyz zmacknu cudlik az na druhou polohu az uplne dolu/nahoru a to mi predtim taky cas od casu blblo. Takze jsem o vikend opravil vse co jsem potreboval. Hura! :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

zdar hoši,po delší odmlce se tu zase hlásim...tak jsem měl rozebraný dveře kvůli tomu že mi prasklo lanko...a koukal jsem na piny u řj na stahování okna a žádnej tam uhnilej neni...jestě zkusim kouknout na napojení kabelovýho svazku dveří s autem...mělo by to myslím být někde jak se otvírá přední kapota...ninulý týden byla i světlá chvilka když fungoval centrál u LP dveřích a blikala safe kontrolak ale tohle opojení trvalo jen 1 den...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar chlapi,tak jsem dneska rozebral ten prostor otevírání přední kapoty a ejhle...našel jsem zoxidovaný konektor napojení kabelovýho svazku dveří s autem...a taky je tam očko na ukostření svazku či co...a to bylo taky pěkně zoxidovaný...tak jsem to vyčistil a prostřík kontaktolem a už to běhá jako vítr :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Navážu na toto téma.

Na první zmáčknutí DO se odemkne celé auto, ale neodemknou se dveře řidiče. Když zmáčknu podruhé tak se odemknou i ony. Vzápětí při dalším zamykání a odemykání vše funguje normálně.

Pak po delší nečinosti opět problém.

Co by to mohlo dělat?

O I model 2003

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim,pišu tady at nezakladam další tema,mam oct.1.9 tdi 4x4 74 kw,r.v.2001,začlo to tim že mi přestal zamykat kufr na dalku,pak už to na dalku nešlo vubec jen na kliček a tet už nejdou stahovat ani okna,rozdělal sem dveře a všude je spousta odporu i u konektoru ke komfortce,prosim o radu jestli to muže byt v jednotce ve dveřich nebo komfortka nebo proč tam někdo nastrkal ty odpory,k vagu se dostanu až za tyden.děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím všechny. Já mám také podobný problém, ale žádný ze zde uvedených není přímo stejný.

Zkusím to nějak popsat.

 

Nejdříve jsem si všiml, že mi kontrolka na přístrojovce zpožděně ukazuje otevření dveří u řídiče. Rozsvítila se třeba až po 5-15 vteřinách. To jsem tehdy moc neřešil. Mávnul jsem nad tím rukou, že holt je chyba v zámku, protože jsem s těma dveřma už párkrát zlostí švihnul.

 

Mno, každopádně se mi za dalších několik měsíců stalo, že jsem přišel k autu a odemknul dálkou a otevřela se mi pouze pravá strana. Vůbec se neotevřely PL, ZL a 5-té dveře. Po chvilce přemlouvání a jedné rány do míst kde je zámek u PL dveří se mi otevřeli aspoň ty řidičovi.

Když jsem dojel do práce, tak po zaparkování jsem auto zamknul a zkusil znovu otevřít. Opět mi nešli ( v té chvíli jsem si nadával jakej jsem idiot, protože jsem byl cca 10 cm od zdi. Bohužel stranou ktera fungovala. ).  Odpoledne, když jsem šel okolo auta, tak jsem měl otevřený dveře řidiče. Tak jsem zkusil zamknou a odemknout a tak nějak to fungovalo kromě ZL dveří.

Od té doby mi právě ZL nechtějí reágovat na dálku a musím je otevírat růčo. Což mě docela zaráží, protože správně by mě neměl pustit safelock, ale děje se tak.
Nyní se mi občas nechtějí odemknout dveře řidiče, ale tím, že jsem si před pár lety nakódoval spouštění oken před dálku, tak si je sundám, dám příkaz k odemknutí. Poté chytnu manuální otevření zevnitř ( v té chvíli funguje u safelock u těch řidičových dveří ) a zmáčknu na panelu ovládání oken příkaz pro zamknutí a následně pro odemknutí a hotovo, odemčeno. )

Poprvé kdy se mi to stalo, tak na tom panelu ovládání oken, dětské pojistky na okna a odemknutí/zamknutí jsem si všiml, že mi nesvítila dioda pro osvětlení tlačítka odemknutí. Nyní svítí, ale slabě.

Samozřejmě jsem to i napíchnul na VAG, ale jako vždy mi to napsalo jenom pro ty dvoje levé dveře "nesmyslný signál" .  Vše ostatní na dveřích funguje. ( Reprák, spodní osvětlení, okna a zrcátka jsem nezkoušel ).

 

Taktéž nemohu vozidlo otevírat klíčem. Mám dveře bez vložek a jediná byla na kufru, ale na tom se podepsali zloději.

 

Děkuji za připomínky a rady. 

 

Jinak Škoda Octavia 1.8 T 20v 110kw - 2002 AUM .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mám taktéž problém se zamykáním, občas se mi nezamknou zadní levé dveře a nebliká kontrolka zamčení, pak se mi zase neodemknou zadní pravé dveře, když zamykám na vícekrát tak se nakonec vše zamkne a kontrolka zečne blikat. Bude to asi taky ta jednotka zamykání, ale kde jí prosím najdu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, mám problém s pravým zámkem dveří, tzn. u spolujezdce. Při otevření dveří se nerozsvítí vnitřní osvětlení, ani červené varovné světlo dole. Chci celý zámek vyměnit, ale řeším, zda mám koupi s 6- ti, nebo 8- smi pólovou svorkovnicí. Zámek normálně zamyká, i odemyká, nevykazuje žádnou vadu. Jedná se o model 2003, 1, 9 Tdi, s centrálem. Díky za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě, že mikrospínač je v pořádku, připadá do úvahy tišťák uvnitř. Nebudu dávat machrům a znám takové-, kteří ví, kde je studený spoj-  800 Kč za opravu, když koupím novej za 24 Euro v SRN- /podotýkám né čínskej /.

Díky za Odpověď. Ale už asi vím. 8- smi pólová svorkovnice je pro přední a 6- ti pro zadní. :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Me fungovalo vše bez problémů na první zmáčknutí se auto zamklo a blikala dioda dnes jsem z zjistil ze mám zatuhly zadní zámek 5dveri tak jsem ho rozhejbal a šlo zamknout i odemknout no a najednou mi na první zmacknuti centralem jde sice zamknout auto ale ne bliká dioda musím az na druhé zmáčknutí tak az potom je slyšet další cvaknuti a začne blikat dioda zkoušel jsem to několikrát ale bez změny někdo nějaké nápady rady ? Jak bych to mohl dat zpět aby to bylo jako driv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čau, mám problé a nevím si rady.

Už velmi dlouho řeším problém se zámkem řidiče. Když bylo moc horko, tak mi nefungovalo dálkové zamykání u řidiče.. nakonec to vygradovalo tak, že ani okno u řidiče nevyjelo "poloautomaticky", stropní světlo po otevření dveří řidiče nesvítilo a když byly otevřené dveře řidiče, tak nefungoval ovladač oken a zámků řidiče. 

 

Hledal jsem na internetu a našel jsem, že je to způsobeno mikrospínačem zámku. Rozřezal jsem Silent Coat folii a vyndal zámek. Zámek jsem rozebral a vyměnil jsem spínač (skutečně byl zbroušený). Ale výsledek byl divný... když jsem otevřel dveře dokořán, tak světlo zhaslo a při zavření bliklo. Ostatní problémy zmizely, ale po nějaké době se vrátil problém se zámkem (ten už nefunguje při všech teplotách), oknem a ovladačem oken/zámku.

 

Přikročil jsem tedy k dalšímu řešení a pořídil jsem nový zámek (bohužel jen čínu). Opět jsem musel rozřezat folii. Po výměně zámku, ale žádná změna.

 

Čím by to mohlo být? Komfortka?... Je to možné?

Děkuji za každou radu.

 

Pro případ, že by to chtěl zase někdo mazat.... Opravdu jsem nikde nic nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...