Přejít na obsah

Zámek dveří


Fido

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Děkuju.. už mi to došlo. A už to mám opravené :)  Tři nové nové kablíky, smrštitelná bužírka a bylo hotovo :) Jen nechápu, proč byly kabely od okna, zámku, stropního světla celé hrozně popraskané a ostatní kabely vypadaly ok.

 

 

Tam bych řekl, že záleží na tom, jak jsou ty kabely v tom svazku naskládaný. Na některý může být při otevírání/zavírání dveří kladen větší nápor než na ty další. Popřípadě tam probíhá i mezi nima tření a to taky nevydrží navěky žádný materiál. Chce to holt jednou za čas kontrolovat.

Já jsem musel taky přepájet svazky ke všem dveřím :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

post-45-0-01405900-1440068633_thumb.jpgTak se přidávám, kombík z roku 2003. Když mi to u řidiče přestalo odemykat/zamykat, nejprve jen občas, zejména v horku, našel jsem článek o mikrospínačích. Rozebral jsem zámek, vyměnil hlavní mikrospínač a asi 10 minut to pak fungovalo. Dále jsem zkontroloval konektor na řídicí jednotce ve dveřích a ten je naštěstí zatím čistý. Pak jsem zkusil udělat diagnostiku a komfortka mi vypsala 2 chyby: 01331 - řídicí jednotka dveří řidiče (J386): Není komunikace. 01030 - spínač klíče centrálního zamykání - strana řidiče - zamknout: Zkrat na zem. Pak už jsem šel po kabelech. Pohmatem přes ten měch se zdálo vše ok, ale po sundání měchu bylo jasno, měděnka kam oko dohlédne. Je jasné, že jednak se časem z izolace změkčovače odpařují, ale taky v mrazu všechny plasty křehnou. Časem to prostě v namáhaném místě popraská a voda se solí se pak pustí do mědi.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj, bohužel už mě taky potkal problém nefunkčním zámkem řidičových dveří. Klíčem zamknu a odemknu celé auto, dálkovým ovládáním vše kromě řidičových dveří. Takže budu muset projít kabelový svazek a měl bych otázku, zdali někdo nemá třeba nafoceno, nebo nějaký přesnější návod, jak se dostat k tomu vnitřnímu konektoru toho svazku,aby se dal celý svazek vytáhnout, jelikož pohledově vypadá bez poškození. Místa je tam bohužel málo, tak bych ho raději celý vytáhl a propípal multimetrem. Předem děkuji za radu či foto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

... Klíčem zamknu a odemknu celé auto, dálkovým ovládáním vše kromě řidičových dveří...

 

Nemusi to byt v kabelech, ale v ridici jednotce dveri nebo v motorku v zamku.

Neco podobneho jsem resil u zadnich dveri zde:

http://forum.skodahome.cz/topic/114915-nejdou-odemknout-pravzadni-dvere-o1/

Je tam popsan pomerne jednoduchy pokus, jak si vyzkouset motorek zamku pomoci dvou dratku.

Staci vyndat konektor z ridici jednotky dveri a mit spravne schema.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, může mi někdo poradit co by mohlo být za závadu,když zamykám klíčem dveře řidiče odemkne se kufr a na ostatní dveře centrál vůbec nereaguje? Dále centrál vůbec neodemyká a zamknout centrálem jde jen zmačknutím čudlíku. Přední zámky a mikrospínače jsou v pořádku. Byly poškozené kabely ve dveřích řidiče a v lz dveřích, to jsem vše opravil. Jedná se o OI rv 1999, bez dálky a el oken.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

 

zlobí mi zadní pravé dveře. Projevy jsou takové že po odemknutí se rozsvítí stropní světlo ale hned zhasne. Když zmáčknu ještě jednou tlačítko odemknutí, svítí už stropní světlo trvale. Mikrospínač jsem již na jiných dveřích měnil, tak vím jak se nejspíše projevuje. Dále hlavní závada se projevuje, že pokud zevnitř zamknu, ostatní zámky se zamknou, pravé zadní dveře se zamknou a opět odemknou, nezůstanou zavřené. Maxidot na otevřené a zavřené dveře reaguje (mikrospínač bude funkční).

 

Setkal se někdo s problémem a neví zda je závada v polámané kabeláži nebo uvnitř zámku kdy je potřeba rozebrat zámek a propájet kontakty?

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

měl jsem před lety podobný problém v zámku je více mikrospínačů a každý hlídá něco jiného. Špatný kontakt se na mém zámku projevoval tak že se zamykal a odemykal pouze někdy....po proletování to fungovalo 6 měsíců pak jsem se naštval a koupil nový zámek slovenská druhovýroba za 700kč a už dva roky maká

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj. Nemáte někdo na prodej komfortku do pravých předních dveří na Oct. I '97? Potřeboval bych jen komfortku bez motůrku.

Jinak jsem taky řešil nezamykací centrál u pravých předních dveří, nový zámek nepomohl, kontrola kabelů dveří - klasika izolace popraskaná, kabely proměřený v cajku - u řidiče sem měl dokonce jeden drát přerušenej (v zimě mi poblikávalo podsvětlení ovládání :-) ) Drát proletovanej, vše zaizolovaný a stále nezamyká. Komfortka pravých dveří viditelně různě zoxirdovaná, rozebrat se mi nepodařilo a prolití kontaktolem + vysušení taky ne a proto scháním :-) 

Editováno: , autor: Davomut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, nedávno jsem rozdělával zámek, protože mi blbnul, a po složení jsem tam zapomněl vrátit pružinku, která je zakroužkovaná na obrázku. Zámek jsem dal do dveří, a po pár zamknutí a odemknutí se zámek zasekl, a sice se odemyká, ale nejdou otevřít dveře. Vzhledem k tomu, že jsem tam ještě neměl tapec, tak jsem zkusil pružinku vrátit, ale nepomohlo to, pořád nejdou otevřít dveře. Ví někdo, k čemu ta pružinka slouží? Má to souvislost, nebo to byla náhoda a odešel mi zámek? Má někdo tušení jak to opravit? Za jakoukoliv radu budu moc vděčný, už mě štve že nemůžu otevírat jedny dveře.

pružinka.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych se chtěl zeptat na velmi zajímavou věc, která se i dost špatně vysvětluje. Pro začátek chci říct, že jsem už vyměnil mikrospínače ve třech dveřích, ve dveřích spolujezdce ho ještě musím vyměnit, tam mi také blbne, ale věřím že to není tím. Když zamykám a odemykám auto dalkáčem, všiml jsem si, že se náhodně po sobě zamykají dveře. Prostě, nezamknou se všechny najednou, ale občas se zamknou první řidičovi, pak ostatní, pak se zamknou třeba dvě vpravo, a až na to dvě vlevo, a takhle náhodně střídají pořadí ve kterém se zamykají, málo-kdy všechny najednou, + když chci zamknou dveře zevnitř přes ovládací panel, tak se mi první všechny čtyři zamknou, a poté se mi řidičovi a dveře za ním, prostě levá strana zpět odemkne, nikdy nezůstane zamklá. Nemá někdo prosím tušení, čím by to mohlo být? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Hledal jsem ve fóru horem dolem a na stejný problém jsem nenarazil. Při odemčení auta dálkáčem se mi cca po 30 vteřinách auto opět zamkne, a to i přes to, že jsou otevřeny dveře řidiče. Problém je jen u řidičových dveří. Pokud otevřu kufr nebo jiné z dveří, auto se nezamyká. Všechny 4 dveře mají centrál s alarmem. Nějaká rada v čem by mohl být zakopaný pes? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pořád dokola.Otevřením dveří dáš signál komfortce,že se dveře otevřely a ona auto nezamkne.Pokud tenhle signál nedostane,z bezp.důvodů auto zamkne.Je prostě vadný mikrospínač v zámků,který signál nepošle.Ve VAGU/VCDS v měřených hodnotách je to krásně vidět 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...