e1. Posted March 23 Share Posted March 23 (edited) Ahoj, vyzerá to tak, že pomaly ale isto mi dosluhujú plynové vzpery 5. dverí na krátkej Fabii (MR2012). Veko batožinového priestoru síce udržia, ale už ho samé nedokážu zdvihnúť do najvyššej polohy, ale iba zhruba tak, že jeho hrana je vo výške mojej hlavy, čo je ideálne k blbému úrazu. Našiel som, že číslo originálneho dielu by malo byť 5J6827550B, ale ak netreba, nechcem zbytočne dávať 70-75 € za originálny pár ak rovnako dobre vie poslúžiť aj aftermarket (ceny od 5,60 € za kus). Otázka je, že ak aftermarket, tak aký? Aby tam naozaj presne pasoval a odviedol svoju robotu tak ako má. Menili ste už niekto, máte konkrétnu skúsenosť, prípadne viete kto bol dodávateľ do prvovýroby? Ideálne by bolo kúpiť vzpery, ktoré majú aj plynulé dobrzdenie. Ďalej otázka: odporúča sa/treba meniť aj guľový čap, alebo môže ostať pôvodný, prípadne mám ho natrieť niečím? Vďaka. Edited March 23 by e1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luďa Posted March 23 Share Posted March 23 Čep pokud není zrezlej nebo poškozenej není třeba měnit. Mazat třeba WD40, vazelínou, a podobným je špatný bo to chytá prach. Chce to , gdyž už tak něco nelepivýho. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PyroSVK Posted March 25 Share Posted March 25 Ja som daval Stabilus a vyzerali, ze su originalne, akurat bez loga. Funguju velmi dobre 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e1. Posted March 25 Author Share Posted March 25 (edited) Máš aj to plynulé dobrzdenie? Edited March 25 by e1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PyroSVK Posted March 25 Share Posted March 25 Ano 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklisek Posted March 26 Share Posted March 26 (edited) STABILUS vyrábí vzpěry pro koncern dlouhá léta. Mám je teď na F2Cfl a na Rapidu. Koupil jsem na Allergu. https://forum.skodahome.cz/topic/173199-buryho-zelená-fábinka-fabia-ii-combi-12tsi-63kw/?do=findComment&comment=2648472 https://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-bílé-tsi-čko/?do=findComment&comment=2680705 Edited March 26 by miklisek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted March 26 Share Posted March 26 STABILUS urcite to je origo aj magneti marelli funguju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e1. Posted March 27 Author Share Posted March 27 Vďaka za info chalani, hneď ako sa môj dodávateľ náhradných dieľov (sused) vráti z dovolenky objednám aftermatket od Stabilusu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voltys Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) Díky za tip miklisek. Koupil jsem ty STABILUS a vážně vypadají a i fungují jak originální a jsou vybaveny systémem pro plynulé dobrždění pátých dveří v horní pozici při otevírání! Za ty peníze bomba. Kupoval jsem je tady https://ceskedily.cz/pneumaticka-pruzina-zavazadlovy-nakladovy-prostor-stabilus-031139 20250402_152008.mp4 20250402_151555.mp4 Edited April 2 by voltys 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e1. Posted April 4 Author Share Posted April 4 Už som vymenil aj ja, tiež za Stabilus, akurát na mojich nebol žiaden nápis modrou farbou. 🤨 Stálo ma to dvacku za pár, fungujú dobre, takže spokojnosť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts