Přejít na obsah

rozvody 1.2 HTP


lada

Doporučené příspěvky

Menil nekdo uz preventivne ten retez? resp. rozvody ?

Mamka ma od nova 12/2003 HTP 12V 47kW AZQ tusim, a najto poctivych 155Tkm, tak zvazuju zda ten retez (pry se taky vytahava, ted se jezdi spise kratky trasy kolem 30km) )a veci okolo s novejsima napinakama preventivne nevymenit. Motor zatim startoval i v zime v pohode, jen me prijde ze nekdy v zime na prvni strat malinko dyl musim drzet klic, mozna spise uz starter spabsi, ale jinak motor jde ok, nic nechrasti po startu, vytacet jde vpohode, s autem se nejezdi vic jak 140km/h a olej a filtry meneny do 10tkm, v kopci vzdy s kuckou a v zime parkovani jen na rovine ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj , 

 

pročítám zde fora ,  nicméně trochu mě tlačí čas a zeptám se , skočili mi rozvody (motor ok jen skočeno ) na 12v a potřebuji nastavit časování a aretační přípravky zatím nedorazily , neví někdo zda jsou na rozvodech značky kterých bych si nevšiml , či způsob jak časování nastavit bez aretace , děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj kluci mám fabku 1.2 htp 47kw 2003r. A po výměně oleje mě první start dělá problém a auto Kucka .diagnostika hlásí p0106 problém s tlakem vzduchu v potrubí.

Mechanik rádi zkontrolovat rozvody.zda to nepřeskočílo. Chtěl bych si to udělat sám. Poraďte mě někdo jestli to zvládnu na parkovišti s běžným nářadím. Chápu že sundám nějaký víčka na straně řetěz u a pomocí nejakych pripravku zmerim pozice.ozubenych kladek. Můžu něco podelat. Kdys to budu dělat poprvé. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 7 měsíců později...

Ahojte máte niekto skúsenosť aké rozvody pasujú na htp 47kw BME z 51kw vraj tam sa dávala iná reťaz ktorá nehrkoce. Mám nabehané 275-tis km rozvody som menil pri cca 200-tis a už reťaz dosť počuť. Dával som origo, neparkujem na kvalte pri štarte v pohode nezarachotí ale za jazdy dosť počuť reťaz. Vraj to niekde bolo písané že do F 2 bola nová generácia reťazí a bola tichá ale či to bude pasovať neviem. Môže byť iná dĺžka iné osadenie na vačky alebo na kľuku. Vraj je tá sada raz tak drahá čo by som neriešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tdravim chlapy tak nam taky chcipla Fabie diagnostika piše Chyba snimače vačkových hřídelu G40 auto startuje nejde vytočit max 3000 ot po vytočení houpe volnoběh pujčil sem si přípravky na rozvody když zajistim setrvak tak sou obě vačky o kousek vedle asi o pul díry aby šly ty přípravky zajistit šroubem je možné že to skočilo na klice? 1,2HTP 47kw r.v.2003.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim díky za rady tak sem to rozebral řetěz je hodně vytahanej tak to opravdu skočilo na klice lišta už je tam dlouha pod vačkovýma kolama sou takový slabý podložky a v tý nový sadě nejsou koupil sem sadu od febi tak nevym jestli tam mam dát ty puvodní ještě sem to nedělal tak jestli je něco naco si dat pozor byl bych rad za každou radu něco sem tu na foru vyčet uplnej laik nejsem na autech si dělam často ale rozvody sem ještě nedělal u nas v serviseh sou docela židáci chtěj za to 8000kc ato ještě strašej z hlavou tak doufam že to dam auto ma najeto 156 000 ale puvodní majitel odbýval udržbu mněnil olej po 15000 aještě tam daval starline ja sem tam dal Mobil 3000 5W40 ale už sem to nezachráníl ještě jednou dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 10 měsíců později...

Zdravim,

 

v januari som odstavil svoju staru 1.2 HTP, 47 kW, 2003 fabiu (kvoli baterii, ktora nezvladala vtedajsie mrazy a objednal novu). Medzitym som pouzival iba na novu Fabku 3, 2018. Po 3 mesiacoch som nahodil novu baterku, ze idem auto uz predat ale neda sa nastartovat. Toci, toci, toci a nic. Obcas akoby aj nieco naskakovalo ale nic. Tak som zhodil zatky vaciek a asi to bude skocene... Vie niekto potvrdit?

Vdaka.

 

IMG_20200426_165657 - b.jpg

IMG_20200426_165640 - b.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravim otec ma Fabiu 1.2 12v 47kw kód BME rok výroby 2005 a chcem sa opýtať či sa musia meniť komplet rozvody a či nemá niekto originál číslo tej dlhšej lišty aby neskočila reťaz a ďalšia otázka problém s napinakom reťaze nebol?? Či máte číslo dobrého napinaku?? Ak poprosím vás a ďakujem za odpoveď a pomoc 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...