Přejít na obsah

El. Stahovani + centrál


Jajik

Doporučené příspěvky

Ahojte, sorry, ze pisu az ted, nejak nebyl cas. Tak akce se zdarne povedla, vsechno slape jak ma, navic diky jednotce dojezdu jsem zadny relatka nepotreboval. Mam ty okna napojeny i na central a tak pri zamceni jedou okna nahoru a pri odemykani a drzeni tlacitka po dobu delsi jak 3 sekundy jedou okna dolu. :) Ted jeste vymyslim, ze pri stahnuti oken dalkou by se mohl zapnout ventilator a vyfouknout to teplo ven. :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Prosím o radu.

Dlouho tu pročítám fórum týkající se dodělání elektrického stahování oken, ale stále se mi nedaří najít odpověď která by byla pro mně - laika dostatečně srozumitelná.

Mám Fábii z roku 2007 a chtěl bych elektrické stahování oken. Může mi někdo jednoduše říci, co k tomu potřebuji dokoupit? Mám na autě komfortní jednotku 6Q0 959 433 H. Jaké mám koupit motorky, Can nebo Lin? Co to vůbec je to Can a Lin...to je nějaký druh svorkovnice? S čím ty motorky propojím, s komfortní jednotkou? Kde najdu jednotku ovládání dveří?

Omlouvám se všem za nejspíš stupidní otázky, ale já fakt nevím. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ešte podobná otázka. Mám Fabiu r.v. 2006, originál centrál, sťahovanie okien vpredu. Vymenil som komfortku za 433E s DO sklápacími kľúčmi + odskok kufra, ovládače sú 1J0...v servise pri kúpe vozidla mi montovali alarm META a servisák mi vyviedol zvlášť káblik z motorčekov na oknách do alarmu a fungovalo to tak, že sa podržalo tlačítko alarmu pri aktivácií a zamknutí auta a okná sa dovreli. Je možné tento káblik z motorčeka napojiť na komfortnú jednotku 443E a kam, aby pri podržanom tlačítku ovládača 1J0.. pri zamknutí auta sa dovreli aj okná? ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jednoduchý. Do každých dveří natahneš + a - a CAN. Ale musíš sehnat CANový stahovačky. Pak normálně fungují, jen samo nejde otvírání/zavírání pomocí klíčku, což je jasný když nemáš centrál a tudíž žádný spínače v zámku.

Schéma:  okna_p.pdf

Jo ale nejde to s bsg 6Q2..... . Musí se vyměnit, stejně jako u tempomatu.

Ahoj.

Předělávám na své Fábii 2007 okénka na elektrická a na autě mám Bsg 6Q2 937 049 F, komfortní jednotku 6Q0 959 433 H. Budou ta okénka při této kombinaci fungovat?

Popřípadě mám k dispozici ještě Bsg 6Q1 937 049 B a komfortní jednotku 6Q0 959 433 E. Poradí mi někdo jaká kombinace bude nejlepší a co vlastně popsané jednotky umí ovládat?

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim vsechny, chtel jsem se zeptat. Mam Fabii rv.05 facelift a chtel jsem domontovat el. stah. Sehnal sem origo stahovacky s ovlabanim ale nemam ktomu zadny kabely. Da se to nejak resit ,nebo musim sehnat i ty el. rozvody (svorky). Nemate nekdo prosim nejake lehke schema na zapojeni?? Nebo navic ty el. rozvody? diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

verona zdravý všechni skvelí lidi :) tu schému by som prijal a ja . ja som si zohnal el stahovanie origoš z fabče.... típek mi to poslal aj s celou elektikou z auta... tak som prv triiedil a neveril že mi to vobec aj pojede =) nakoniec som si to pekne pretriedil a zostalo mi asi 6 a 6 kablov z každeho motorčeka... hladal som na inetrenete ako divoch ale žiedee chéma zapojenia .. takže prve som zapojil hlavný + a - z motorčeka a na moje počudovanie to hned išlo ale problém bol v tom že motorček išiel iba 5 minút a potom sa vypol a taktiež mi to nechcelo komunikovať s pravím motorčekom a nefungval mi taktiež dvojklik na celé vytahovanie okna... nakoniec som na to prišiel . Ma to na svedomí čiernomodrý kábel , ktorý ma byt vlastne napojený na + až po otočení klúčom... viem ešte niaké označenie káblov keby to niekoho zaujímalo čo a ako... ja som osobne centrál celý vypitval lebo aj tak šiel do riadiacej jednotky ktotú aj tak nemám.... takže mi ostáva posledná hadánka a dúfam že sa tu najde borec čo mi poradí... a to jest kam dať impulz aby sa zavreli obe okná hore... mohol by to mat na svedomí kábel čo išel z motorčeka do origoš zamku bol na pine č 4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked chceš aby motorčeky medzi sebou komunikovali tak to zapoj do BSG.Ak myslíš RJ ktorú nemáš Komfortku, tak tú ani nepotrebuješ .Motorčeky majú vlastné RJ. :p

Motorčeky mi medzi sebou komunikujú,ale ja cchem vediť ao dosiahnut to ,aby sa mi zavreli okná ked zamknem auto cez centrál... zostali mi 3 volné káble a jeden z toho išiel z motorčeka do zámku, tak či náhoduu to nebudem zrovna on... len som dával dnan aj + aj - a nic , tak neviem na akom príncipe to funguje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
Rád bych si nechal namontovat el.okna do fabie, nemůžu však najít firmu-osobu, která by mi namontovala el.okna s ovládáním z madla dveří..

Jedna z podmínek je práve ovládání oken z madla dveří a ne ovládání ze střed. panelu.

Rád bych se na Vás obrátil s pomocí o sehnání kontaktu na firmu-osobu, která by to byla schopna namontovat. Samozřejme mám možnost si namontovat originál, ale ta cena je 3-4 krát vyšší. Nevadilo by mi ani použité....

Jeslti víte o někom v okolí Prahy-východ tak mi prosím zašlete nějaký typ.

.....Předem Vám děkuji..... :worthy

Sháním to samý ale jsem z jižních čech, pokud o někom víte, tak dejte vědet. Mockrát díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahojte, po dlhšom čase sa mi ,,podarilo,, zapojiť elektrické sťahovanie predných okien, mám Fabiu r.v.: 2003, všetko som zapojil podla elektrickej schémy čo mi poslal vikino1 (inak veľká vďaka za všetky rady !!!)

a mám tieto problémy:

01. Ľavý (vodičov) motorček mi nekomunikuje z pravým (spolujazdec) - čiže keď chcem otvoriť z miesta vodiča spolu jazdcové okno tak mi to nejde... chcem sa opýtať kde môže byť chyba ?

02. Nejde mi ani podstavenie, chcem sa opýtať ako sa to nastavuje alebo ako mám zapojiť káble ?

03. A ako nastavím DO ?

Najlepšie by bola nejaká elektrická schéma, veľmi pekne ďakujem za rady !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, koupili jsem fabku (classic, rv. 2000) a je tam dálkový centrál, ale jako přívěšek ke klíči. Nejspíš je dodělávaný... poznám nějak, jestli je to originál škodovácký? Odemykám i zamykám jedním tlačítkem, po odemknutí bliknou jednou blinkry a rozsvítí se vnitřní osvětlení, po zamknutí blikne 2x a vnitřní osvětlení zhasne. Když zamknu dálkou, tak nejde zevnitř pomocí kličky otevřít dveře (kolík dycky zajede zpátky). Když zamknu zamáčknutím čudlíka, tak otevřít kličkou jde.

Moje otázka zní: jak poznám jestli se jedná o origo škodovácký centrál? Můj sen je časem si tam dodělat okna do elektriky a udělat si vystřelovací klíče, ideálně i s čudlíkem na otvírání kufru.. bude to u tohohle možné? Pořád tady na fóru čtu něco o komfortce, ale vůbec nemám šajnu co to je, natož jak to vypadá :-) Může mě někdo navést? Díky moc...

PS: pokud jsou třeba další informace, rád zodpovím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho co si tady popsal, tak máš 100% origo centrál. Ale ten dálkáč co máš, tak to to bude něco no name.. ideální by bylo vyfotit ten dálkáč a hodit ho jsem.. Pokud by si měl origo dálku, tak budeš používat na zamykání/odemykání různý tlačítko.

Jestli by si chtěl dodělat origo vystřelovák, je nutny si sehnat vystřelováky, ovladače na dálku, komfortní jednotku (ta se stará o centrální zamykání, centrál, okna...) a posléze vše sladit.

Kdyby si měl otázky, pošli mi SZ (zprávu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...