Přejít na obsah

Sportovni sedacky


mr.pecoun

Doporučené příspěvky

Čau,

ve své fábii II mám sportovní sedačky, ve služební fabii II ty normální. Kolikrát přesednám z jednoho auta do druhého během jednoho dne. A musím říct, že sportovní sedačky jsou o poznání pohodlnější, prostě v nich tělo líp drží... Ale zkušenosti se štrekou na 1000 km nemám. V autě strávím za jeden den tak max. 200 km.

D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim

Chcel by som sa opytat na skusenosti so sportovymi sedackami pri dlhsej jazde. Prave som totiz absolvoval 1000km cestu do Chorvatska a po 1000 km ceste ma strasne bolel chrbat. Po absolvovani dlasich 1000km spat som zrely na chiropraktika. Mam Fabiu II elegance v ciernej farbe interieru obe vyskovo nastavitelne a vyhrievane. Je mozne v tomto pripade vymenit sedadla za sportove? A ma to vobec vyznam? Pomohlo by to?

My sme sa vrátili v sobotu tiež z Chorvátska a cesta cez 1000 km s dvoma zastávkami - 1 tankovanie a 1 McDonald. :)

Máme v aute športové sedačky, kvôli ktorým som bral aj výbavu Active a od prvej chvíle som sa do nich zamiloval ja aj moja manželka. Nebudem tu teraz preháňať alebo prechvaľovať, ale cesta v nich je potešením a zároveň relaxom pre celé telo a hlavne chrbticu. Mám 188cm/95kg a jediné, čo mi trošku vadilo, bolo občasné mierne tlačenie stehna ľavej nohy, ale ja mám asi viac svalov, nakoľko dosť bicyklujem, ale pri zapnutom tempomate sa dá pocvičiť, takže pohoda. :palec2:

No a ešte jedna vec - veľmi nerád z nich vystupujem a už nezažívam ten pocit "dolámaného" tela po pár kilometroch jazdy. ;)

Editováno: , autor: galeo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdil jsem jak v obyčejných sedadlech ve FII, tak " sportovních" v témže voze. Co se týká pohodlí je to naprosto stejné, jediné co je jiné je vyšší boční vedení což člověk cítí v zatáčkách při razantnější jízdě. Dříve jsem měl Recara v golfu III a ty byly ještě z větším bočním vedením než v FII ale na pohodlí nic moc, zlatá obyčejná sedadla v FII. Bavím se teť ale pořád o pohodlí, né o lepším bočním vedení ve sportovním režimu. Samozřejmě na pohled jsou sedadla sportovní hezčí, působí takovým lepším dojmem, taky se mě líbily než se po pár letech prodře zvýšený bok od nastupování......Z mých zkušeností na pohodlí obyčejná sedadla bohatě stačí, ale zase nejde srovnávat sedadlo ve F a např. auta z většími sedáky z vozů vyšší třídy. Jinak myslím že i obyč sedáky v FII bohatě stačí.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mě se prošoupaly od nastupovíní i ty obyčejný, zato se sportovníma nemám problém. Navíc v zatáčkách jsem klouzal jako pometlo po ledě.

K těm problémům se zády mě napadá jediná pmožnost a to hlavová opěrka. Ve staré se dala sklápět dopředu a zpět takže nezavazela, u nové mě nutí mít hlavu nepřirozeně dopředu a to mi vadí. (sedadlo mám spíš na kolmo něž jako gauč).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim ozivim trosku tuto temu. Je mozne dokupit oficialne sportove sedacky tak aby ladili vo farbe? Mam fabiu 2 elegance s ciernymi sedackami, vyhrievanim, vyskovo nastavitelne a odkladaci priestor. Je mozne tieto sedacky nahradit sportovymi? Pripadne ma niekto nieco take na predaj?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám ty krásný sport sedačky ty které uvádí autor tohoto příspěvku,už jsem to koupil s tím,akorát trošku mě někdy mrzí,že jsem si tu Fabinku nevzal už s digi klimou a mám jen manualní,i když to je spíš jen o vzhledu,protože klima jako klima.Ale líbí se mi víc to ovládáni té digi,a taky nemám maxidot. Dnes jsem se díval a za stejnou cenu co jsem si pořídil svou Fábinku, bych měl tu samou ale s parkovacíma senzorama a maxidotem a digi klimou,jenže to by člověk si nikdy nic nekoupil,to tak nejde asi brát. :-( J

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tiež uvažujem nad výmenou sedačiek,mám fabiu 2 FL,s originál vyhrievavaním ale rád by som ich vymenil za športové alebo nejaké lepšie lebo nie som s nimi spokojný.Potreboval by som ale vedieť z akých koncernových modelov mi budú pasovať tak aby nebolo potreba nič prerábať.Teoreticky by mali byť vhodné aj z roomstra alebo z Golfu?

post-78583-0-01648800-1444593414_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 4 roky později...

přemýšlím nad výměnou obyčejných sedaček ??? (výhřev, airbag, výškově stavitelné) ?? za nějaké sportovní s lepším bočním vedením (v zatáčkách v sedačkách dost lítám ✈✈ )

Neví někdo náhodou, jaké jiné pasují bez úprav? Fabia 3 či Rapid? ??

Děkuji za pomoc a poznatky ????

 

Například takovéto ⤵

Nová Škoda Fabia III - první test - Věci automobilové

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Červené športové sedačky z MC sa dajú zohnať relatívne ľahko... mihocar, automedik, allegro a podobné bazárové stránky ich majú relatívne v hojnom počte. Horšie to je s tými celočiernymi dynamikmi, ktoré máš na fotke. Jedno obdobie som ich tiež chcel do svojej F3, ale prakticky sú takmer nezohnateľné. Pár kúskov sa stále nájde na internete, ale zvyčajne majú pochybnú minulosť alebo sú v dezolátnom stave, keďže im na sklade stoja už niekoľko rokov. Niektorí už aj prešívali airbagy zo svojich sedačiek do dynamikov... ale ja by som do toho nešiel. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...