Přejít na obsah

Fel 1.6


Jenik3

Doporučené příspěvky

Ahoj,

jak tocite motor 1.6? Ten muj si libuje mezi 2-3tis, nad 3 to zacina kricet a nad 4 to uz radeji nezkousim. Na druhou stranu nekdy tam spadnou otacky pod 2tis.

Mate nekdo zkusenost jak tocit, abych motoru prilis neublizil?

V soucasne dobe najeto 93tis km, prum.spotreba dle pocitace 6,8L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli jezdis napohodu tak at se prevaluje mezi 2-3,pod 1.5to moc netahne tak je zbytecne ho tam trapit,stejne jako ho drzet ve zbytecne vysokych tockach...ale jinak ten motor prece tak nerve ne?obcas ho prozenu i k tem 5a neni to tak strasne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri 130Kmh mi toci 3500ot a spotreba pomalu stoupa k 8L, coz se mi libi mene. Zkusil jsem to jednou protocit az na 5tis, ale vice se mi nechtelo, ten zvuk uz daval vedet, ze motoru se dal nechce. (cerveny pole zacina za 6tis).

Dostane se někdo při běžném provozu (dle zákona) nad hranici 4tis ot?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyz treba na to dupes pri rozjizdeni tak ty 4tis sou tam hned...

No vyjimecne se tam i takove cislo dostane, ale opravdu jem vyjimecne. Jinak bych se rad zeptal na to, co delaji s motorem otacky pod 2tis? V diskuzi ke Fabii HTP bylo hodnekrat psano, ze pod 2tis radeji vubec. Motor ztraci silu a jsou tam jiste vyssi tlaky a dily se vice namahaji...a kdo vi co jeste.

Jenze u te 1,6 mi tam nekdy spadne rucicka pod 2tis a nechce se mi moc radit, tak to necham na III. a pomalu rozjedu. Nikdy to neni tak, ze bych z 1800 ot dupnul na pedal a pelasil.

Vadi to motoru hodne nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umí spočítat rychlost auta když zadáš otáčky, převodové poměry a rozměr pneumatik. Šikovná věcička. Můžes si třeba spočítat, jakou rychlostí bys jel teoreticky na pětku při maximálních otáčkách motoru, aniž bys přišel o řidičák, zničil motor nebo se zabil B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm no nejak setrit motor sa tiez neoplati no podla mna zase ani ne neho nejako sialene tlacit tiez netreba... moj si kolise od 1500-3000ot to si myslim ze aj do spotreby je OK...

A jaka ze je tva prumerna spotreba? No mozna bych napsal letni - zimni spotreba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak stím jezdíte? Já mám v Octavii s lehkou nohou a dodržováním předpisů (60 - 100- 130 km/h), denně 2 x 30 km do práce "přes kopce" + víkendy po dálnici 100 - 150 km + průjezd Prahou a Plzní průměr v zimě kolem 6 lt, v létě na letních 5,3 - 5,5 lt/100km. Mám jí 2 roky a spotřeba mě VELMI příjemně překvapila.

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... jo, a rekord mám rovných 5 lt vloni dovolená na Moravě ne po dálnici :p

Jinak to točím běžně max +-3200 ot (cca těch 120 km/h). Potom už jde spotřeba nahoru. Nedávno jsem pospíchal a dálnice 150 - 160 km/h a 150 km/10 lt benzínu.

Tankuji plná - plná, PC nenám.

T.

...150km/10lt = cca 7 lt/100km, fantazie -_-

Editováno: , autor: tomasch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stastny to clovek :-). Osobne si myslim, ze 1.6 z 90.let si muze v prumeru rici o 7L. Na tom neni nic extra vyjimecneho. Jeste s favoritem jsem bezne jezdil kolem 6,5-7 a byla to 1.3 karb.

Nevim, za kolik jezdi 1.6 dnes (novejsi), ale ani bych se nedivil, kdyby se spotreba pohybovala s jistotou do 7L.

Tech 5L moc nechapu a nechce se mi tomu ani verit. O rychlosti 150kmh se nema cenu bavit, tam to roste do zavratnych vysin, proto to zenu na dalnici kolem 120kmh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to už sice nějaký pátek, ale mi 1.6 jezdila v sérii i po úpravě (vačka, ŘJ) okolo 7 litrů, a to jsem ji vůbec nešetřil. V sérii se motor znatelně brchal tak od 1800ot., po úpravách už okolo 1500ot, přičemž bez protestování jej bylo možné roztáhnout prakticky od volnoběhu a např. při pomalé jízdě v koloně stačilo najít správný rychlostní stupeň, sundat nohu z plynu a nechat auto jet na volnoběh. Z hlediska debaty jsem motor tehdy dost podtáčel, protože po přisypání koníků jsem při 2000 ot. běžně řadil a při "pomalé" jízdě se normálně pohyboval v pásmu 1500-2000ot. Na druhou stranu jsem mu dával i pořádně pohulit a klidně vytáčel okolo 5500. Když jsem auto prodával, měl motor najeto asi 175tkm. a šlapal jako hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 let později...

moje Felda 1,6 točí na pětku při rychlosti 160-165 km/h podle otáčkoměru cca 5000 ot/min. Mně to připadá málo, protože omezovač mám až u cca 6300 ot/min. a maximální rychlost dle TP je 170 km/h a při těch 160-165 km/h už jsem jel skoro maximální rychlostí dle TP a přitom do omezovače zbývalo ještě asi 1300 ot/min. Možná by to mohlo jet i víc jak 170 km/h, protože je tam ještě rezerva, ale to jsem zatím nezkoušel. Zkoušel někdo jiný, kolik mu motor točil při 160-165 km/h na pětku a jakou měl rychlost, pokud to vytočil až k těm cca 6300 ot/min.? Je normální těch 5000 ot/min. na pětku při cca 160-165 km/h?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maximální konstrukční rychlost vozidla není dána jen maximálními otáčkami motoru.

Bylo by to moc jednoduché.

 

 

 

A to jako co, to že se tobě zdají ty otáčky při 160-ti nízké, to jako myslíš, že Ti někdo vyměnil převodovku a všichni jiní se stejnými motory mají ty otáčky vyšší?

 

Ty máš vůbec to auto nějaké zvláštní. Jak tak čtu Tvoje dotazy, tak se mi zdá, že vůbec nic na tom autě není normální a vše máš jiné než ostatní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, nemyslel jsem to tak, že by mi někdo vyměnil převodovku, ale když jsem porovnal maximální rychlost dle TP a maximální otáčky motoru, tak se mi ty otáčky při 160-165 km/h prostě zdály nízké, protože jsem si myslel, že při maximální rychlosti se budou otáčky pohybovat poblíž omezovače, ale v příspěvku výše mi Wojnar napsal, že maximální rychlost není dána jen maximálníma otáčkama motoru, takže to může být tak, že i při maximální rychlosti, které je vozidlo schopné dosáhnout, můžou být otáčky daleko před omezovačem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...