Přejít na obsah

Ztrácí se chladící kapalina


Vita TDI-PD,Decin

Doporučené příspěvky

ono to slzení nemusí být vidět - projevuje se až po natlakování systému, tedy zahřátí a jak je to teplé, tak se to dřív odpaří než to skápne. Dá se to ale celkem snadno identifikovat podle růžových usazenin (barva záleží na tom, jakou používáš nemrznoucí směs). Často roní hadice na chladiči.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute borci, mám takovej problém. Na Fabii 1.4 MPi 50kw se strácí voda (fridex). Auto jsem měl zvedlé a nikde není vidět že by to teklo. Neteče to ani přes vodní pumpu, chladič, hadice, ani přes vyrovnávačku.. Prostě motor je celý suchý, nikde ani kapka fridexu. Olej nepřibývá a je krásně čistý (není vněm voda,fridex). Rano je třeba hladina fridexu ve vyrovnávačce 1cm pod MIN. Doleju, a přes den to nemá problém,ani nejde poznat že z vyrovnávačcky cosi ubylo. Ale jakmile večer dám auto do garáže, a rano se kouknu hned je ubytek fridexu. Začlo mě to zlobit 2 tydny zpátky. A jinak topí to krásně, fouka to studený nebo teplý vzduch uplně bez problému. Tak jsem se chtěl zeptat jestli se stím už někdo setkal. Doufám že to nebude těsnění pod hlavou. Díky help.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z jakého roku je to MPi? A jak jsou na tom hadice, chladič - nezkoumat za studena (při chladnutí se kapalina hezky vypaří), ale za tepla pod tlakem. Některé servisy nabízejí možnost naplnit chladicí okruh nějakou směsí, která pak ukáže, kde se za tepla (s otevřeným termostatem) kapalina ztrácí - většinou za to mohou lehce zpuchřelé hadice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim všechny,

mam Fabii 1.4MPi 50kw a včera jsem zjistil že mi taky uniká chladící kapalina a to přímo z chladiče, tam kde jsou napojeny trubičky s žebrovím na levou část chladiče. Při provozní teplotě nebylo nic vidět jen jakési vyschlé bílo-růžové flíčky od zhora dolů na leve straně. Při odstavení auta a poklesnutí teploty se začala kapalina ukazovat. Při studeném motorou kapalina neuniká. Takže dotaz zní zda vyměnít celý chladič anebo zkusit přilít Stop a Leak přípravek, který by mohl únik kapaliny odstranit. Má s tímto někdo zkušenosti?

Editováno: , autor: Zahri
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

I KED MAM OCTAVIU ALE MYSLIM ZE IDE LEN O PRINCIP

SKODA OCTAVIA 1.6i , 74kW , 1997rok , kod motora:AEH .

PROSÍM VÁS O POMOC :

Uniká mi chladiaca kvapalina ked som dolial na MAX tak za priblizne 5-6tyzdnov je uz na MIN a neviem si s tym poradit. Myslite ze je to normalne??? Objednal som teraz : LIQUI MOLY - Utesňovač chladiča - prísada do chladiča , ktory by mal utesnit chladiaci system ... A teraz neviem ako to mam urobit , cital som ze do chladica ide priblizne 6litrov kvapaliny , ako mam postupovat???

Mám teraz dolu na pravo pri chladici co je uzáver tak mám vypustit vsetku kvapalinu??? Potom ked budem dolievat tak budem musiet uz zmiesat NEMRZNUCU s vodou + tu PRISADU DO CHLADICA??? cize mam naliat do nadrzky s chladiacou kvapalinou priblizne 6litrov zmiesanej kvapaliny ( nemrznucu+vodu+prisadu na utesnenie chladica) a ta kvapalina stecie do chladica alebo sa do chladica leje kvapalina zvlast??HM ... Alebo staci len doliat trochu tej prisady do nadrzky s chladiacou kvapalinou , ale zase tam asi potrva kym sa dostane do chladica si myslim , neviem ako to funguje... PROSIM O RADU .. alebo vas NAPAD , dakujem ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych zajel do servisu aby zjistili kde to teče a podle toho se rozhodl sám....když to bude jen nějaká pikačovina...oprava doma a když to bude něco většího..buď to tam nechat opravit nebo si to nechat udělat u někoho z tzv. garážníků co opravujopu auta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fajn je, když tyhle zázračný vodičky utěsní i to, co nemají - a pak to není jen nová hadice/nový chladič + hodina práce, ale třeba i výměna výměníku topení (kde těch hodin práce bude víc a výměník taky něco stojí)

Proti gustu žádný dišputát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uniká mi chladiaca kvapalina ked som dolial na MAX tak za priblizne 5-6tyzdnov je uz na MIN a neviem si s tym poradit. Myslite ze je to normalne???

Já taky doleju na max a po 2 tejdnech sem na MIN, a pak už to nemizí. Auto si řekne samo kolik vody chce.

Kdybych dolejval furt, tak to stejně někudy uteče a ustálí se to. Zkus nedolejvat a počkej jestli se bude dál ztrácet nebo ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Mam fabii 1.4, rok 2003. Na hladicy na pravi strane tam gde je umela hmota, negde ve prostred (kdiz se na auto diva ze predu) mi kape voda. Jednou sem s tim bil v servisu, a rukou mi to dotahly.

Nevim co je stim nejlip udelat aby se to spravilo.

Omlouvam se na spatnem psany... Lyp ne umin :))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...