Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Pokud se dá nová gateway(odstraní problém s vybíjením), stačí opět jen vyměnit potřebné soubory a takto vhodně upravený software úspěšně použít i ve staré O2 s předface multifunkčním volantem a předface Maxi-Dotem. Tato navigace však patří mezi záměrně poškozené od výrobce(s požehnáním koncernu) a každé přehrání může způsobit stavy typu: Tffs creation error nebo APP Fragment. Tomuto stavu dokážu předejít a poškození opravit i v případě, že už nastal stav konečný, tj. stav, který neumožňuje další spuštění této navigace(bude vyvolán jen dlouhodobým provozem této navigace). Jen je důležité, aby CD šlo vysunout a zasunout pomocí tlačítka Eject.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odstrani to poi a ted si nejsem jisty ale myslim že nefungovalo i TMC

 

 

Ja bych mel ale taky jednu otazečku.stim fw pro predface. Taky mi delal upravu predface ferda aby mi šla korektne pačka v menu maxidotu ale ted mam Face budiky a tam mi jde pačka vpohode i s upravou predface i bez . momentalne tam mam tu upravu predface tak nevim mam tam dat bez ? nebo to asi radeji necham tak kdyz vsechno jede jak ma že. gateway mi nevybiji tu jsem menil za novejsi uz kdyz jsem mel swinga 

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, pred rokom som vymenil Amundsen+ za Columbus, mám FW 52xx najnovšie mapy 8350. Pár dní dozadu som bol v Budapešti a musím povedať, že som bol trochu sklamaný. Navigácia totiž hlásila radenie do pruhov a odbočenia vždy na poslednú chvílu, alebo ešte neskôr, keď už bola plná čiara a legálne som ani nemohol zmeniť jazdné pruhy. Tiež sa stalo, že ma pri výjazde z mesta navigácia neposlala do dvoch pravých pruhov, ktoré hneď za križovatkou viedli na diaľnicu M1 (smer Viedeň). Našťastie to bolo v noci a všimol som si tabule, tak som sa stihol preradiť. V dopravnej špičke by som to nedal.

 

Máte niekto podobnú skúsenosť? S Amundsen+ som tento problém v Budapešti nemal.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a jinak se ti u nás všechno hlásí v pohodě a v předstihu? Pokud u nás je to OK tak to bude podklady v mapě, pokud máš i u nás problém s navigováním, tak to bude problém HW. Buď není dobře Columbus zkalibrovaný (občas po přehrání FW ukazuje s odchylkou - i o několik desítek metrů, čím to je nevím, to musí někdo znalý objasnit, ale už to tu lidi řešili) nebo může být vadná GPS... Každopádně záleží na tom, jak se to chová jinde než ve zmiňovaném Budapešti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezdá sa mi, že by ma na mape ukazovala navigácia nesprávne, tak predpokladám, že je presná. Čo sa týka jazdenia inde, tak na Slovensku som si toho problému nevšimol, ale oproti Budapešti je aj Bratislava iba malé vidiecke mestečko. Okrem toho v Bratislave som doteraz navigáciu použil možno 2x keď som išiel na nejakú zašitú adresu, a ani to som tie príkazy moc nepočúval, nakoľko som vedel správny smer, len číslo domu nie. Ale skúsim používať navigáciu častejšie a to obzvlášť keď budem v Maďarsku. Možno naozaj iba tie podklady sú trochu zlé.

Ďalej mám ešte jednu otázku. Ako to je s navigovaním na spoplatnených úsekoch a diaľniciac?
Kamarát s tým mal problém v Rakúsku (niekde pri meste Graz), že napriek tomu, že mal spoplatnené úseky vypnuté, stále ho to viedlo na spoplatnený úsek diaľnice. Tvrdil som mu, že to mal asi zle nastavené, ale o týždeň neskôr sa mi v Rakúsku (v okolí Parndorfu) stalo to isté. Spoplatnené cesty vypnuté, a navigácia ma zaviedla na diaľnicu. Keď som pri ďalšom zjazde zišiel, zase ma to začalo navigovať späť. Tak som sa s tým začal hrať a na diaľnicu ma to nezaviedlo až potom, ako som vypol aj používanie diaľníc. Chápem to dobre, že v Rakúsku sú síce diaľnice spoplatnené, ale napriek tomu ich navigácia neeviduje? Alebo som niečo zle pochopil? Ide mi totiž o to, že chcem aby navigácia ma v prípade potreby poslala aj na bezplatné úseky diaľníc, ak také niekde sú a skrátia moju cestu. Obzvlášť to platí pre mestské obchvaty ktoré bývajú bez poplatku. Ak ale vypnem v navigácii aj používanie diaľnic, tak predpokladám, že ma to nenavedie už na žiadnu diaľnicu, bez ohľadu na to, že je bezplatná. A toto je zle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den

Tak jsem zjístil na kterém disku fungují po vypálení mapy. Tak-že zda vám nejdou vypálit na DVD mapy (píše vám to hlášku v columbusu že není kompatibilní a jiné ptákoviny), tak si kupte toto DVD a mělo by to fungovat. .-) Aspoň mně to tak fungovalo. Vyzkoušel jsem i jiné typy, ale pokaždé mi to psalo nějakou hlášku v columbusu. Pozor, ale je to dané i vypalovačkou, jestli vám předtím na jednovrstvé DVD vypalovala a DVD fungovalo, tak bude s velkou pravděpodobností fungovat i teď. U mně to tak je. Zde je DVD, které fungovalo mi:

http://www.uloz.to/xVrLwara/06012016333-jpg

http://www.uloz.to/xEzjrUkd/06012016334-jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Též mám dobré zkušenosti s Verbatimem, ale mám i pár map na jiných značkách a též funguvali bez problému. Vždy jsem si hlídal, aby to bylo DVD+R DL a pálil maximálně 2x rychlostí. Minulý týden jsem instaloval novější FW 5274 a nové mapy 8350, už podruhé jsem mapy instaloval z SD karty a vše funguje bez problémů. Pro někoho to může být alternativa, když se mu nedaří aktualizovat mapové podklady pomocí DVD (z důvodu špatného médie nebo mechaniky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Columbuse v OII, před faceliftem, rv.2005, s MF volantem. Po vlastním upgradu před rokem mi nefungují tlačítka na pravé straně volantu. Je tu někdo z Prahy a okolí (Praha-západ), kdo mi tam za rozumné peníze nahraje upravený soft na multifunkční volant a rovnou i s novými mapami? Díky

Editováno: , autor: ab84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...