Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Tak jsem nahrál nový firmware 5238. Během instalace mne to několikrát vyděsilo dlouhou nečinností a dokonce zastavením CD mechaniky, ale podelším čase se procenta začala opět načítat i bez CD. To se roztočilo u dalších podpoložek. Další vystrašení proběhlo při instalaci položky gateway kdy se rádio několikrát vypnulo za hlasitého loupnutí v reproduktorech vypadalo to jo jako když Columbus umřel. Nakonec vše doběhlo do konce celkem to trvalo cca hodinu tak jak se ukazoval zbývající čas. Po aktualizaci zůstali nainstalovaný mapy i hudba na hdd jen se smazala paměť rádia. Hudba přes Bluetooth už funguje, načítat se i TMC což mi předním nešlo a přibyla položka u rádia RDS rádio text. Trochu se změnila grafika parkovacích senzorů. A climatronic se nezobrazuje ale to je fuk nad rádiem je display climatronicu na kterém je vše zobrazeno. Dík všem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ta SD karta neni moc bezpecna pokud to nerobi “profik” jako ferda a spol ale jde to

 

ja instaluju mapy vacsinou z dvd a kdyz to nejde tak prez rns managera.

 

soft nainstalovat neni zadna veda ale musis vedet kterej muzes pouzit! ne na kazdou navi jde kazdej soft....! musel by si precist cele tohle vlakno a taky na strankach my-gti je popsano jakej soft na jakou navi muzes

 

asi tak nejak to je ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VCDS je software na připojení auta k počítači hexa kabelem. Pak se po načtení jednotky navigace/rádia v adaptačních hodnotách v tom kanále 50 povolí zobrazení dodatečného menu. Pokud navigace funguje není potřeba firmware přehrávat-není to úplně bez rizika můžeš si z navigace udělat těžítko( celkem dobře popsané verze firmware jsou tady platí že 5238 je takový univerzál, který jde na staré i nové verze.

https://gpsunderground.com/forum/forum/car-navi-system/car-gps-systems/volkswagen-seat-skoda/32206-vw-rns-510-skoda-columbus-i-firmware-guide-downloads

doufám že tím odkazem neporušuji pravidla fóra). Mapy seženeš třeba na uložto western europe V15 - to je rok 2018. Vypálit na dvouvrstvé DVD. Já použil konkrétně VERBATIM DVD+R DL 8x. Vložíš navigace rozpozná a zeptá se na uložení ukládání trvá asi do hodiny. Taky to jde spouštět jen z DVD bez uložení.

Editováno: , autor: Planck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vše funguje dal bych jenom nové mapy. Mám navi také 2010 mapy jsem nahrál z DVD v pohodě(po vypálení jsem pro jistotu v neru dal kontrolu dat a povrchu DVD) Mapy se rozpoznaly po vložení proběhl dotaz na uložení a asi do hodiny to bylo hotové pak jen chvíli ukazovala o několik desítek metrů jinak, ale po asi 10km jízdy se to srovnalo a je to v pohodě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem si jistý ale mám za to, že jednovrstvé vypalovačky ani neexistovali. Doporučuju kontrolu dat a povrchu někdy může nastat drobná chyba při vypalování, kterou pc mechanika normálně přečte(tedy opraví) data jsou čitelná ale mechanika v navigaci může mít problém. Kdyby byl problém, zkusil bych to vypálit znovu, nebo na jiné vypalovačce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...