Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Mrkni na odkaz co jsem postnul pár stránek dozadu. A hlavně si udělej bilanci co ti přinese nový firmware a co naopak můžeš ztratit pokud se ti instalace nepovede. Četl jsem spousty diskusí o této navigaci a chyba může poškodit nějakou hw desku uvnitř.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na navigaci dlouho držet setup až do skrytého menu(pokud je aktivované) tam najít položku HW vehicle ve formátu 0xC??? Podle toho najdeš na té stránce verzi hardware C3-C12 a podle toho firmware. Verze 5238 funguje na všechny tedy C3-C12 krom nějakého Seatu. A co očekáváš od nového firmware?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to nebude pro všechny tak snadné odkazů je v tomto vláknu spousty je to Google a stejně se každých pár stránek někdo zeptá jak aktualizovat. Já bych jenom rád aby si to každý promyslel a zjistil co nejvíce informací než něco někde stáhne a šoupne do navi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som bol v aute pozriet aky mam ten HW Vehicle - 0xCC01... a ked som dobre pochopil na stranke gti 

 

  1. HW Vozidlo: 0xCC01 - 3T0 035 680 B / C / D / E / F (C12)

tak mam soft C12 ??   A čiže  mozem hodiť HW 5238 lebo je to vhodne pre vsetky Columbi ale mozem este upgradnut na 5274.. 

 

 

už len citam fórum  a zistijem co sa mi zlepší alebo nie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu proč se někdo ptá na důvod aktualizace. Je to každého věc a jen hlupák si něco stáhne a strčí do rádia aniž by o tom něco neměl nastudované...
Bylo tu snad na každé druhé stránce napsáno, že aktualizace je třeba pořádně nastudovat a pokud už se dotyčný rozhodne, tak musí mít správnou verzi. To samé s aktualizacemi map atd....

Shrnutí:
- Aktualizace FW
Aktualizace nic enormně zásadního nepřináší, u starého FW může přinést pouze možnost odblokování obrazu za jízdy, rozšířené info menu, možnost použít větší kapacitu SD karty. Rychlost odezvy je tak minimální, že to nestojí za risk, žádné velké změny se nedějí a pro aktualizaci map není třeba aktualizovat FW. Pokud už někdo chce aktualizovat, je lepší si to za 500,- nechat udělat komplet (aktualizace FW, aktualizace map, případně nové boot logo) od někoho, kdo ví co dělá.
Ferda25 - Strakonice, Rolbař - Praha, Milhausek - Humpolec...

- Aktualizace map
Co se týká map, tak mezi V14 a V15 je minimální rozdíl pro ČR, měnil bych pouze v případě potřeby změnit region.

Pro verzi SD je nutné použít SD kartu a nabootovat z CD, je nutné na toto mít potřebný FW v navigaci, který tohle umožňuje.
Pro verzi DVD je nutné stáhnout ISO, vypálit na dvouvrstvé DVD (pokud je to ISO včetně POI bodů) nebo klasické DVD (pokud je to ISO bez POI bodů) a před instalací vyzkoušet z DVD, pokud jsou funkční tak nainstalovat.

- Info o navigaci
Aktuální informace o navigaci jdou zjistit přímo v navi, pokud má aktivované rozšířené info menu stiskem a držením tlačítka SETUP cca 30s, případně připojit diagnostiku a vyčíst

- Bootovací obrazovka
Změna boot loga je stejně riskantní jako instalace FW

- Vybíjení baterie
Po výměně rádia může docházet k vybíjení baterie, to má na starost jednotka GATEWAY - nutno nastavit nebo vyměnit jednotku.

- Nemožnost čtení DVD
Je možné zkusit vyčistit mechaniku, návody jsou zde na fóru, nebo i na YouTube je toho spoustu


To je asi tak všechno k navigaci... Vše je tu několikrát popsáno, vysvětleno, je tu spoustu odkazů, každopádně každý by si měl rozmyslet, jestli se mu vyplatí ušetřit pár stovek za aktualizaci od někoho, kdo tomu rozumí a zda mu to stojí za to, že si může z navigace udělat krásné těžítko...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

+ vlastní poi body, starsi fw to nepodporuji. Ale i kdyz je toho plny internet porad se objevuji  tezitka. Ne kazda navi jde hned preinstalovat na 5238. 

Co se tyce gateway neni az tak nutne ji menit, lze preflesovat skoro kazdy stary model.

Jen pro doplneni vycerpavajici odpovedi Stringa.

Editováno: , autor: h2o
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Milhausek napsal:

Nový firmware přináší i radiotext, zobrazení omezení rychlosti, možnost uložení bodu zájmů - radary, nove Škoda logo,hlasové ovládání, zobrazení ovládání climatronicu, lepší zobrazení parkovacích senzorů atd

Jenže tam nejsou jen samá pozitiva: s novým fw jsem přišel o zobrazení rychlosti z GPS v servisním menu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to složité téma, samozřejmě je mnoho plusů i mínusů, záleží na tom, jestli je nový Columbus v předFL OII, jestli je to Columbus z FL OII nebo z SII, jestli je v autě Climatronic nebo ne atd.atd. nejde to paušalizovat a proto je důležité si o tom všechno přečíst, nebo lepší nechat to udělat někoho, kdo se v tom pohybuje. Myslím že pár stovek investovat se vyplatí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...