Přejít na obsah

Panoramatická střecha


Doporučené příspěvky

To víš že to je k něčemu. Máš z auta neuvěřitelný rozhled. Když se díváš na vyšší stavby kolem cesty, nemusíš lepit nos na boční okno a koukat očima vzhůru. Prostě i když sedíš na levé straně tak objekty vpravo vidíš všechny.

I když roletka vypadá že moc nepomůže, tak opak je pravdou. Při slunci je účinná. Jaké to bude při 30°C vedrech jsem ještě neměla šanci zjistit, zato již vím, že umýt střechu lze jedině ze žebříku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Pozdrav zo Slovenska. Aj na základe tohto fóra a odporúčaní jeho členov som "čakatelom" na roomstra. Tie dni ozaj idú velmi pomaly. Preto sa chcem aspoň spýtať tých, čo majú panoramatickú strechu, aké sú s nou skúsenosti teraz v týchto slnečných dňoch. Dúfam, že to nebude robiť z auta horúci sklenník. Už sa neviem dočkať, kedy sa zeregistrujem, ako užívateľ roomstra...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som možnosť jazdiť na Roomsteri s presklenou strechou a veru nebol som nadšený. Napriek zatiahnutej roletke bolo auto zvnútra rozpálené a vzduch bolo ako v fóliovníku. Klíme trvalo dosť dlho, kým to schladila...

Strecha ale vyzerá fajn a určite kvôli deckám môže byť užitočná. Auto sa navyše zdá viac presvetlené a priestrannejšie. Napriek tomu by som ale panoramatickú strechu ja osobne nechcel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to asi na zvyku a na prioritách.

Já střechu mám a neměnil bych. Z pozice řidiče se občas stane, že slunce oslňuje a pokud kousek zatáhnu roletu, tak je to už v klidu. Také se mi nezdá že by v autě bylo nějak větší horko, než v autech bez střechy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak ta strecha je super! zaciatkom marca som kupoval roomika takmer vo full vybave ale bez tej strechy (21 tis sa mi zdalo zbytocnych za to), nakoniec ho ma otec a ja teraz cakam na novy - so strechou! :) tyzden som sa v takom predvadzaciom vozil a zapacilo sa mi to!! aj otec teraz hovori, ze skoda, ze ju nema, na modrej polar by to dobre vyniklo.

efektne to vyzera aj zvnutra aj zvonka :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suhlasim s Luky. Mne tiez vadilo to otvaranie ale najviac asi ta roletka, ze neni absolutne nepriesvitna. Ja som sa tiez mal moznost povozit na tom aute a zistil som z pre mna ako sofera ta strecha nema ziaden vyznam. Zaprve ked soferujem necucim do neba a zadruhe ta strecha zacina relativne nad hlavou sofera...takze ani ten vyhlad nie je taky efektny ako napriklad ma ten novy OPEL. A deti zatial nemam. A z rumika je krasny vyhlad zo zadnych sedadiel aj do boku. A kto by uz cucal stale na oblohu za 21tis? Tak som sa rozhodol usetrit a minut to na nejake doplnky uzitkoveho razu. :)

Chichi...vidis teda...kolko ludi, tolko nazorov. Ale ked to nie je dobre pre mna, neznamena to ze sa to nehodi niekomu inemu. Ja som len spomenul svoje pripomienky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po mesiaci užívania musím povedať, že tá strecha je super. Čo sa týka toho, že pre šofera to nemá žiadny význam, tak k tomu by som povedal, že prvý efekt je presvetlený interier a pocit omnoho vačšieho priestoru ako je v skutočnosti. Preto mi ani nevadí, že tam neni po zatiahnutí nepriehladné, lebo ten efekt svetlosti zostáva...Dlho som rozmýšlal, ale teraz nelutujem (dík za prehovorenie - ntr23)...a ešte jedna maličkosť z praxe v Blave...ked stojite prvý na ktižovatke, cez predné sklo moc semafor nevidiet, ale cez strechu je super vidiet ten nad cestou...Ale všekým roomsterakom či už bez strechy alebo so strechou veľa super zážitkov a štastných kilometrov a ako zistujem aj tu v Blave - sa rozširujeme-. Pekné a pohodové leto... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen takovej dotázek, skleněná střecha má asi tónování, šla by asi i použít dodatečně fólie proti sluníčku, mám ji na střešním okně fábie a znát to je dost, zajímá mě teplo v autě při venkovních třicítkách a taky jak moc pálí sluníčko na hlavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj. Mam take panoramu a muzu za sebe rici-maximalni spokojenost. Vratili jsme se z dovolene od more a zadny problem se slumcem jsem nemel. Myslim pres panoramu. ;) Mozna se vnitrek drive vyhreje, nemam jak porovnat bez panoramy, ale klima mi to krasne vychladi. Kdyz prijdu do vyhrateho auta, tak otevru okna i dvere. Pustim na plno klimu, zapnu vnitrni cirkulaci a necham vnitrek vyfoukat /asi 2-3 minuty/ pak uzavru vse a za chvili mam teplotu jakou si preji. Je zde trochu vice prace s cistenim panoramy, ale to mi nijak nevadi. A slunko pres panoramu na hlavu? Mel jsem v tom nejvetsim horku zatazenou roletu a pak jsem to vubec nevnimal. Uznavam vsak, ze nekdo muze byt citlivejsi na slunce a pak mu to mozna bude vadit. Za sebe - panorama super!!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen dodám, že kdo je citlivý na sluníčko (myšleno zdravotně), může zůstat v klidu. Panorama se standardně dělá tónovaná, takže opalovací UV světlo neprochází, ani kdybyste chtěli. ;)

Navíc potvrzuju Misubara. Panorama je naprosto úžasná věc. Měl jsem obavy, že po dešti tam budou zůstávat zaschlé kapky. Ty tam ale nejsou. (chvála boohu!)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Panoramaticka strecha je uzasna vec, bez ni si to ani uz nedovdu predstavit

Roletky nezetahuji a slunicko me pri rizeni nerozptiluje

Jelikoz jezdim se sklopenou clonou (kuli radarum), tak se strecha suprove hodi na semafory

Mimochodem ani se mi nezda ze by myti auta byl nejaky problem, krasne dosahnu vsude kde potrebuji

A kdyz prijdu do vyhrateho auta je jedno jestli mam strechu sklenenou, nebo kovovou, vedro mame v autech vsichni stejne, to by chtelo udelat testik, dva roomstery na stejnem miste, dovnitr teplomer a uvidime komu se driv zvedne teplota, tak kdo v praze by to chtel zkusit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...